Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kers: "Brāļi Kariji ir kā NBA karaliskā ģimene"

Kers: "Brāļi Kariji ir kā NBA karaliskā ģimene"
Sets un Stefens Kariji. Foto: AP/Scanpix

Sanfrancisko kluba "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers pirmdien, 13. maijā, sarunā ar žurnālistiem pauda prieku par gaidāmo Rietumu konferences finālu pret Portlendas "Trail Blazers" basketbolistiem, norādot uz brāļu Stefena un Seta Kariju panākumiem.

Portlendas klubs pēc 19 gadu pārtraukuma sasniedza Rietumu finālu, spraigā septiņu spēļu sērijā pieveicot Denveras “Nuggets” ar 4-3. Tas nozīmēja, ka “Trail Blazers” snaiperis Sets Karijs maija otro pusi pavadīs, cīnoties ar savu brāli, “Warriors” līderi Stefenu Kariju.

“Kariji ir neticami,” teica Kers. “Viņi ir visur – abi piedalās NBA izslēgšanas spēlēs un tagad tiksies viens ar otru. Viņi ir kā NBA karaliskā ģimene (the royal family of the NBA). Stefena un Seta panākumi ir neticami.”

Brāļi šosezon jau tikās NBA zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursā, taču šoreiz likmes ir augstākas – līgas fināls. Portlendas komanda finālu sasniegusi trīsreiz – 1977., 1990. un 1992. gadā, turklāt “Trail Blazers” jau septītajā sezonā līgā izcīnīja NBA titulu.

“Warriors” līgas finālu sasniedza septiņas reizes – 1964., 1967., 1975., 2015., 2016., 2017. un 2018. gadā, tai skaitā sešas reizes izcīnīja galveno balvu. Rietumu konferences izšķirošajā sērijā abas komandas tiksies pirmo reizi.

“Kariju vecāki (Dels un Sonja) droši vien piedzīvo mūža labākās dienas,” teica Kers. “Patiesībā tā ir, jo esmu ar viņiem par to runājis. Cik brīnišķīgs notikums. Esmu pārliecināts, ka pāris nākamās nedēļas viņiem būs pretrunīgas. Izcils stāsts.”

“Warriors” aizsargs Damjons Lī nav komandas sastāvā, taču labi pazīst basketbola “karalisko ģimeni”. Viņš apprecēja Stefena un Seta māsu Sidelu, bet sērijas priekšvakarā sniedza komentāru ESPN.

“Tas būs forši. Gan pati atmosfēra Rietumu konferences finālos, gan vienā mājā izaugušo brāļu klātbūtne uz vienas no lielākajām skatuvēm – NBA izslēgšanas spēlēm.”

Kariju vecāki metīs monētu, lai izlemtu kuru no dēliem atbalstīt katrā spēlē. Stefens Karijs ir trīskārtējs NBA čempions un divkārtējs MVP balvas ieguvējs, kamēr Sets vēl nav ticis pie Lerija O`Braiena trofejas līgas labākajai komandai. Savstarpējos dueļos Stefens ir vadībā ar 7-2.

Izmantotie resursi:
https://bleacherreport.com/articles...


, 2019-05-14 14:09, pirms 5 gadiem
Stefa sasniegumus salīdzināt ar Seta, ir kā Pirkstu ar P....!
, 2019-05-14 15:09, pirms 5 gadiem
Reali to ka Sets tika uz 3pt konkursu un piemeram Davis ne ,tas ir divaini,tas jau ir visiem skaidrs kapec tika,deļ bračkas tikai un lai būtu kautkas jauns un interesants.bet nu tas tā.Sērija protams būs interesanta.Par Bleizeriem!!
, 2019-05-14 15:15, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: Stefa sasniegumus salīdzināt ar Seta, ir kā Pirkstu ar P....!
Vai tevi ar P, kā viens tā otrs ir P, jo tik slimus cilvēkus reti var redzēt....
, 2019-05-14 15:55, pirms 5 gadiem
Buhanka rakstīja: Vai tevi ar P, kā viens tā otrs ir P, jo tik slimus cilvēkus reti var redzēt....
GSW heiteri- izklīsti pa krūmiem!
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.