Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

NBA Attīstības līgā "Rockets" fārmklubs uzveic "Nets", MVP - Hārtenšteins

NBA Attīstības līgā "Rockets" fārmklubs uzveic "Nets", MVP - Hārtenšteins
Aizeja Hārtenšteins. Foto: AFP / Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgs jeb G līgas čempioni kļuvusi "Rio Grande Valley Vipers", kas finālsērijā ar 2-1 pieveica Bruklinas "Nets" fārmklubu Longailendas "Nets". Par vērtīgāko spēlētāju spēlētāju atzīts vācietis Aizeja Hārtenšteins.

Attīstības līgas izslēgšanas turnīrā pirmajās trīs kārtās uzvarētāji tika noskaidroti vienā spēlē, bet finālā norisinājās sērija līdz diviem panākumiem. Sērijas pirmajā mačā "Nets", kas uzvarēja regulārajā sezonā Austrumu konferencē (bilance 34-16), svinēja panākumu ar 117:107. Bosnietis Džanans Musa un Tomass Vimbašs šajā mačā guva pa 23 punktiem katrs, bet "Vipers" labā 21 punkts un 17 atlēkušās bumbas vācietim Aizejam Hārtenšteinam.

Otrajā mačā, Hārtenšteinam gūstot 33 punktus un izcīnot 13 bumbas, "Vipers" revanšējās ar 127:116. Savukārt izšķirošajā mačā naktī uz sestdienu Alans Viljamss guva 26 punktus un izcīnīja 21 bumbu, Musa pievienoja 24 punktus, bet Hārtenšteins atbildēja ar 30 punktiem un 17 bumbām, aizvedot "Vipers" līdz uzvarai mačā un čempiontitulam - 129:112.

Par finālsērijas MVP tika atzīts "Vipers" centrs Hārtenšteins - vācietis vidēji guva 28,0 punktus un izcīnīja 15,7 bumbas zem groziem. 20 gadus vecajam basketbolistam, ko "Rockets" draftēja 2017. gadā otrajā kārtā, šī bija otrā sezona Attīstības līgā. Vidēji sezonā Hārtenšteins "Rockets" fārmklubā guva 19,4 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,5 metienus. 213 centimetrus garais spēlētājs, kurš 2017. gadā Kauņas "Žalgira" sastāvā kļuva par Lietuvas čempionu, šosezon aizvadīja arī 28 mačus NBA, vidēji 7,9 minūtēs gūstot 1,9 punktus un izcīnot 1,7 bumbas.

Pirms tam par regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Toronto "Raptors" fārmklubā spēlējušais centrs Kriss Būšers. 26 gadus vecais kanādietis pagājušajā vasarā kļuva par NBA čempionu Goldensteitas "Warriors" rindās, tiesa, panākumu izcīnīšanā vairāk piedalījās kā skatītājs no rezervistu soliņa. Šosezon Attīstības līgā 208 centimetrus garais basketbolists vidēji guva 27,2 punktus, izcīnīja 11,4 bumbas, bloķēja 4,1 metienu, pārtvēra 1,2 bumbas un atdeva 1,1 piespēli.

Attīstības līgā šosezon startēja 27 komandas, bet nākamajā sezonā plānota vēl vismaz vienas komandas piesaiste.

Pēdējo 5 gadu NBA Attīstības līgas čempioni

GadsČempioni (NBA)Finālisti (NBA)Finālsērijas MVPSezonas MVP
2019Vipers (Rockets)Nets (Nets)A.HārtenšteinsK.Būšers
2018Spurs (Spurs)Raptors 905 (Raptors)N.DžonsonsL.Brauns
2017Raptors 905 (Raptors)Vipers (Rockets)P.SiakamsV.Blū
2016Skyforce (Heat)D-Fenders (Lakers)Dž.StoukssDž.Stoukss
2015Warriors (Warriors)Mad Ants (Pacers)E.ViljamssT.Freizers

, 2019-04-15 10:54, pirms 5 gadiem
Daudzi no turienes varētu kapāt nba mierīgi...
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.