Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA sezonas atcelšanas gadījumā zaudētu ap pusmiljardu no biļešu pārdošanas vien

Andrejs Siliņš

NBA sezonas atcelšanas gadījumā zaudētu ap pusmiljardu no biļešu pārdošanas vien
Foto: Zumapress.com / Scanpix

Ja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona koronavīrusa dēļ tā arī neatsāksies, līga zaudēs aptuveni 500 miljonus dolāru no biļešu pārdošanas vien.

Vakar tika ziņots, ka NBA klubi plāno veikt nākamos algu izmaksu maksājumus , tomēr kopējie ienākumi līdz ar sezonas pārtraukumu būtiski mazināsies, un tas var atsaukties arī uz spēlētāju atalgojumu. Proti, kolektīvajā līgumā ir tā saucamā "pastarās dienas" atruna, kas epidēmiju, dabas katastrofu, kara un citos gadījumos ļautu īpašniekiem samazināt spēlētāju atalgojumu sezonas atcelšanas gadījumā.

"NBC Sports" apskatnieks Toms Heiberstrons ziņo, ka kopējā neiegūtā summa no biļešu pārdošanas vien sasniegtu aptuveni 500 miljonus dolāru. Vidēji viena regulārās sezonas spēle katram klubam ienes 1,2 miljonus dolāru, bet izslēgšanas turnīrā šī summa pieaug līdz diviem miljoniem.

Šosezon vēl palikušas nenospēlētas 259 regulārā turnīra spēles, bet pēdējo desmit gadu laikā vidēji vienā "play-off" aizvadītas 83 spēles. Kas nozīmētu ap 300 miljoniem dolāru lielus zaudējumus no regulārās sezonas un vēl 166 miljonus no "play-off" nepārdotajām biļetēm.

Vairāki klubi gan noskaņoti gaidīt, cik ilgi nepieciešams, lai izspēlētu sezonu līdz galam. Piemēram, Kristapa Porziņģa pārstāvētā kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans publiski izteicies, ka būtu gatavs sezonu ievilkt pat līdz augustam.