Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vai Rūdijs Fernandess atgriezīsies NBA?

Vai Rūdijs Fernandess atgriezīsies NBA?
Rūdijs Fernandess
Foto: SIPA/Scanpix

Viens no Eiropas basketbolā pelnošākajiem spēlētājiem Rūdijs Fernandess no ULEB Eirolīgas spāņu vienības Madrides "Real" varētu atgriezties Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) - interesi par vieglā uzbrucēja piesaisti izrādījusi Oklahomsitijas "Thunder" kluba vadība.

28 gadus vecais Fernandess NBA jau spēlējis - 2007. gadā ar 24. numuru draftētais ("Suns") basketbolists pāri okeānam devās 2008. gadā, pievienojoties Portlendas "Trail Blazers". Portlendas un Denveras "Nuggets" komandās Fernandess četrās sezonās vidēji 24 minūtēs guva 9,1 punktu, izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas un atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles.

Fernandess jau laicīgi paziņoja, ka nespēj iejusties NBA vidē un vēlas atgriezties Eiropā, un 2011. gada lokauta laikā Fernandess pievienojās "Real" par 2,7 miljoniem eiro sezonā. Tas bija lielākais līgums Spānijas basketbola vēsturē, taču nebija ilgi jāgaida, lai rekords tiktu pārspēts. To izdarīja tie paši varoņi - 2012. gada vasarā Fernandess parakstīja trīs gadu līgumu ar "Real" par deviņiem miljoniem. Trīs miljonu eiro lielā alga par sezonu padara Fernandesu par otro apmaksātāko spēlētāju Eiropā.

Šajā sezonā 196 centimetrus garais Fernandess Madrides komandas labā Eirolīgā vidēji guvis 12,3 punktus, izcīnījis 4,2 bumbas pie groziem un atdevis 3,8 rezultatīvas piespēles. Sniegums nav palicis nepamanīts, un atkal par Fernandesu interesi izrādījušas NBA komandas. Viena no tām ir "Thunder", vēsta hoopshype.com. Viena no Rietumu konferences spēcīgākajām vienībām varētu mēģināt tikt pie Fernandesa jau šovasar, lai gan spēlētājam līgums spēkā ar "Real" ir vēl uz nākamo sezonu.

Ja Fernandesa aiziešana nav noteikta, tad par citu spēlētāju "Real", visticamāk, zaudēs cīņu - jau iepriekš vēstīts, ka čemodānus pamazām kravā Nikolā Mirotičs, kurš nākamsezon, visticamāk, pievienosies Čikāgas "Bulls" vienībai.

"Real" ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir F grupas vicelīdere Top turnīrā Eirolīgā.

Izmantotie resursi:
HoopsHype - The NBA Basketball Web Site


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-14 10:05, pirms 10 gadiem
armandsrulz rakstīja: Asmu dzierdiejs citis baumis ka Fernandess iz Miami Heat taisās, bet tos ir baumis tai pat kai itos, dūmoju paliks timā pošā Real
idiots!
, 2014-02-14 10:43, pirms 10 gadiem
neies viņš uz NBA, jo tur par viņa gaiļa gājieniem viņš sen jau būtu atsists...
, 2014-02-14 10:55, pirms 10 gadiem
mikus5665 rakstīja: idiots!
uzliec ignore, neredzēsi tā pāķa komentus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-14 12:31, pirms 10 gadiem
armandsrulz rakstīja: Un to man saka cilvēks kura profila bilde ir cūka
Izaudz mazo mērkaķēn
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Bleiks Grifins
Foto: AP/Scanpix
2

Par karjeras beigām paziņo 2009. gada drafta pirmais numurs Grifins

Šodien sociālajos tīklos par basketbolista karjeras beigām paziņoja 35 gadus vecais Bleiks Grifins, kurš 2009. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru un kurš līgā nospēlēja 14 sezonas.
Jannis Adetokunbo. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

ESPN: Adetokunbo traumas dēļ nesāks ''play-off'' sēriju pret ''Pacers''

ESPN ziņo, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Milvoki ''Bucks'' līderis Jannis Adetokunbo ikra muskuļa savainojuma dēļ nesāks izslēgšanas spēļu sēriju pret Indiānas ''Pacers'', taču pastāvot optimisms par viņa atgriešanos ierindā sērijas gaitā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
39

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.