Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Popovičs: "Bertāns vienmēr spēlē ar lielu pārliecību"

Popovičs: "Bertāns vienmēr spēlē ar lielu pārliecību"
Gregs Popovičs un Dāvis Bertāns
Foto: EPA / Scanpix

"Tā ir īpašība, ko dažreiz ir grūti izskaidrot - ir puiši, kas to māk izmantot, un ir tādi, kas nemāk. Tu vari strādāt, lai kļūtu labāks, bet nevari likt kādam mest tā, kā to dara Dāvis," pēc uzvaras pār Denveras "Nuggets" Dāvja Bertāna sniegumu komentēja Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs.

"Ir viegli, ja tieku pie tik brīviem metieniem un tie ir precīzi. Tas visu padara vieglāku," pēc mača savu atkārtoto tālmetienu rekordu komentēja Dāvis Bertāns. "Iepriekšējā spēle bija diezgan slikta, mums bija no tās jāatgūstas, un visi to saprata. Tas, ka puiši kļūst veseli, varam būt pilnākā sastāvā un visi var dot savu pienesumu, dzen uz priekšu. Cenšamies spēlēt savu spēli, visi pārzina sistēmu un arī tie, kas izlaiduši spēles, zina to, kas jādara. Katrs cenšamies paveikt savu darbu laukumā. Domāju, ka šī bija diezgan laba spēle."

"Aizsardzībā cenšos vairāk domāt. Fiziski kļūt daudz labākam, ātrākam vai veiklākam sezonas laikā nav iespējams," Bertāns atbildēja uz jautājumu par to, kā strādā pie savas aizsardzības uzlabošanas. "Jāpārzina spēlētāji, to stiprās un vājās vietas. Nepievēršu uzmanību soliņam spēles laikā, koncentrējos tam, kas notiek laukumā. Man nav vajadzīgs uzmundrinājuma sitiens pa plecu, ja izdaru kaut ko labu. Vienmēr cenšos paveikt labāko iespējamo. Pievēršu uzmanību tam, ko treneris saka, lai darām laukumā. Pat tad, kad treneris kliedz, tu centies no tā sadzirdēt informāciju, kas nepieciešama laukumā."

"Jo bumba vairāk krīt grozā, jo vairāk aug pārliecība. Man nekad nav trūkusi pārliecība, bet vairāku labu spēļu aizvadīšana pēc kārtas dod tai papildus atbalstu," sacīja Dāvis. "Esot uz soliņa, vienmēr jābūt gatavam. Jāatbalsta komanda, cik vien iespējams, pat ja es nespēlēju - jādod pieci, jāuzmundrina, jāaplaudē, jebko, ko varu. Tādā veidā arī [mentāli] var saglabāt gatavību [iet laukumā]."

Arī Gregs Popovičs uzsvēra, ka Bertāna galvenais ierocis ir lielā pārliecība: "Viņš vienmēr spēlē ar lielu pārliecību. Bumba kustas labi, un viņš to izmanto savā labā. Tā ir īpašība, ko dažreiz ir grūti izskaidrot - ir puiši, kas to māk izmantot, un ir tādi, kas nemāk. Tu vari strādāt, lai kļūtu labāks, bet nevari likt kādam mest tā, kā to dara Dāvis. Viņš dara labu darbu, un strādā arī savā laukuma galā."

"Aizsardzība vienmēr bijis viens no viņa trūkumiem, bet viņš sāk saprast, kā kustēties, kā nepārkāpt noteikumus, laikus ieņemt pozīciju. Viņš nav veiklākais, tāpēc viņam jāspēlē ļoti gudri. Par laimi viņš ir gudrs, mums tikai viņš jāpadara vēl gudrāks basketbola ziņā," Bertāna spēli aizsardzībā komentēja Popovičs.


, 2018-01-14 11:20, pirms 6 gadiem
Baigais Popam atklājums, ka Dāvis gudrs. Viņš taču ir latvietis un latvieši ir otri gudrākie pasaulē aiz žīdiem
, 2018-01-14 11:21, pirms 6 gadiem
Dotu šamam vairāk mest būtu līderis..
, 2018-01-14 11:23, pirms 6 gadiem
Es Bertānam redzu ilgu un garu karjeru Spurs komandā .
, 2018-01-14 11:25, pirms 6 gadiem
4567 rakstīja: Es Bertānam redzu ilgu un garu karjeru Spurs komandā .
Jo ?

Vienīgais iemels ir, spuras ir tuvu perestroikaij un tādi kā Davis ideali tam der..
, 2018-01-14 11:46, pirms 6 gadiem
4567 rakstīja: Es Bertānam redzu ilgu un garu karjeru Spurs komandā .
Wow, Tu tik pamatoti izklāstīji argumentus savam pieņēmuma, ka laikam vien būs Tev jāpiekrīt!
Slēpts komentārs: teamo
, 2018-01-14 12:17, pirms 6 gadiem
Latvieši tāpat kā žīdi un čigāni ir izbārstīti pa visu pasauli.
, 2018-01-14 14:18, pirms 6 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Jo ?


Vienīgais iemels ir, spuras ir tuvu perestroikaij un tādi kā Davis ideali tam der..
Spurs vienmēr ir tuvu perestroikai, bet tādu arī nepiedzīvo, dēļ Popa ieviestā sepēles stila, kas iekļauj plašu spēlētāju rotāciju.
, 2018-01-14 14:26, pirms 6 gadiem
teamo rakstīja: Jā, tik gudra tauta ka 2000 gadu laikā neko nav izgudrojuši, tā pat kā žīdi.
Tu gan tāds patups trāpījies, ka saki neko nav izgudrojuši!
, 2018-01-14 14:27, pirms 6 gadiem
teamo rakstīja: Jā, tik gudra tauta ka 2000 gadu laikā neko nav izgudrojuši, tā pat kā žīdi.
Kas tu idi ots esi? katru gadu mūsējie visādos izgudrojumu festos ņem primās vietas!! daun is!!!!
, 2018-01-14 14:34, pirms 6 gadiem
ingaa rakstīja: Baigais Popam atklājums, ka Dāvis gudrs. Viņš taču ir latvietis un latvieši ir otri gudrākie pasaulē aiz žīdiem
Šis labs komentārs.
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
52

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.