Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Heat" laikus pagarina līgumu ar pagājušogad draftēto Adebajo

Andrejs Siliņš

"Heat" laikus pagarina līgumu ar pagājušogad draftēto Adebajo
Bems Adebajo
Foto: Reuters / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" paziņojis, ka izmantota iespēja jau pirms otrās sezonas turpināt līgumu ar pagājušogad draftēto centru Bemu Adebajo arī uz trešo sezonu.

Vienu gadu Kentakī universitātē pavadījušo Adebajo "Heat" 2017. gada draftā izvēlējās ar 14. kārtas numuru, bet debijas sezonā basketbolists piedalījās 69 mačos, vidēji 20 minūšu laikā gūstot 6,9 punktus, izcīnot 5,5 atlēkušās bumbas un atdodot 1,5 rezultatīvas piespēles.

Šovasar Adebajo piedalījās divās Lasvegasas vasaras līgas spēlēs, vidēji 22 minūtēs gūstot 16,5 punktus, izcīnot 6,5 bumbas pie groziem, atdodot 1,5 piespēles, kā arī 1,5 reizes pārtverot bumbas un 1,5 reizes bloķējot pretinieku metienus.

Pagājušogad Adebajo parakstīja līgumu ar klubu uz piecām sezonām, taču tikai pirmās divas no tām bija garantētas. Tagad klubs izvēlējies garantēt arī trešo. Nākamsezon Adebajo saņems vairāk nekā 2,9 miljonus dolāru, bet savā trešajā NBA sezonā tiks vēl pie nepilniem 3,5 miljoniem dolāru.

Šobrīd "Heat" rindās ir 19 spēlētāji ar līgumiem, tiesa, līdz sezonas sākumam pieteikumā drīkst atrasties tikai 15, kā arī divi ar divvirzienu līgumiem. Tas nozīmē, ka no pašreizējiem spēlētājiem klubam pirms sezonas būs jāšķiras no diviem basketbolistiem.