Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Rockets" uzbrucējs pārkāpj noteikumus un sēdēs karantīnā vēl astoņas dienas

Andrejs Siliņš

"Rockets" uzbrucējs pārkāpj noteikumus un sēdēs karantīnā vēl astoņas dienas
Brunu Kaboklu. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rockets" uzbrucējs Brunu Kaboklu pārkāpis līgas pieņemtos Orlando "burbuļa" noteikumus, līdz ar to būs spiests astoņas dienas pavadīt karantīnā savā viesnīcas numurā.

Pagaidām nav zināms, kādu tieši noteikumu Kaboklu pārkāpis, taču tiek norādīts, ka tas izdarīts netīšām. Tīši vai netīši, bet noteikumi paredz, ka to pārkāpšanas gadījumā spēlētājam jāpavada papildus laiks karantīnā. Līdz ar to Kaboklu tā vietā, lai trenētos kopā ar komandu, gatavojoties sezonas atsākšanai, pavadīs vēl astoņas dienas karantīnā pats savā viesnīcas istabā.

24 gadus vecais uzbrucējs šosezon nav bijis liels palīgs "Rockets" līderiem, vidēji astoņās minūtēs gūstot 2,7 punktus un izcīnot 2,0 atlēkušās bumbas. Brazīlietis Hjūstonas komandai pievienojās tikai februāra sākumā, kad tika iekļauts maiņas darījumā ar Memfisas "Grizzlies".

206 centimetrus garais uzbrucējs NBA ienāca 2014. gadā, kad viņu ar 20. numuru draftēja Toronto "Raptors". Sešu gadu laikā bez "Raptors", "Grizzlies" un "Rockets" Kaboklu pārstāvējis arī Sakramento "Kings" vienību. Lielākoties uzbrucējs gan spēlējis šo klubu fārmklubos un NBA sešu gadu laikā aizvadījis tikai 96 spēles, vidēji gūstot 4,2 punktus un izcīnot 2,6 bumbas.

"Rockets" pirmo spēli NBA sezonas noslēguma turnīrā aizvadīs 1. augustā, pulksten 4:00 pēc Latvijas laika tiekoties ar Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks".

Līdz šim Orlando esošajā "burbulī" neviena spēlētāja Covid-19 tests nav bijis pozitīvs. Spēlētāji tiek testēti katru dienu.