Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA "burbuļa" organizēšana līgai izmaksās ap 170 miljoniem dolāru

Andrejs Siliņš

NBA "burbuļa" organizēšana līgai izmaksās ap 170 miljoniem dolāru
Kristaps Porziņģis. Foto: mavs.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas noslēguma turnīrs Orlando esošajā Disnejlendā līgai izmaksāšot ap 170 miljoniem dolāru, anonīms avots pastāstījis "The Athletic".

Iepriekš ESPN izskanēja informācija, ka turnīra organizēšana izmaksāšot ap 150 miljoniem dolāru, un tā esot bijusi pašas līgas sākotnēji aprēķinātā summa. Tagad, kad "burbulis" jau sācis savu darbību, veikti jaunāki aprēķini, kas liecinot, ka kopējās izmaksas sasniegs pat 170 miljonus.

Orlando esošajā Disnejlendā pulcēsies 22 komandas - spēlētāji, treneri, menedžmenta pārstāvji un apkalpojošais personāls. Tāpat klātienē būs virkne žurnālistu, kas gatavi pavadīt trīs mēnešus notikuma vietā. Tiesa, medijiem pašiem jāapmaksā savu žurnālistu atrašanās "burbulī".

Līdz šim "burbulī" veiktajos Covid-19 testos (spēlētājiem tie tiek veikti katru dienu) pozitīvu rezultātu nav.

NBA sezonu paredzēts atsākt naktī uz 31. jūliju ar spēli starp Jūtas "Jazz" un Ņūorleānas "Pelicans", bet uzreiz pēc tam laukumā dosies Losandželosas "Clippers" un Losandželosas "Lakers" vienības. Naktī uz 1. augustu pirmās spēles aizvadīs latviešu pārstāvētās komandas: Rodiona Kuruca Bruklinas "Nets", Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" un Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks".