Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Nets" aizmaina Linu, iegūst Farīdu

Andrejs Siliņš

"Nets" aizmaina Linu, iegūst Farīdu
Džeremijs Lins
Foto: AFP / Scanpix

Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbol asociācijas (NBA) vienība Bruklinas "Nets" naktī uz piektdienu veica divus maiņas darījumus, kā rezultātā komandu atstāja saspēles vadītājs Džeremijs Lins un aizsargs Aizeja Vaitheds, bet tai pievienojās divi spēka uzbrucēji - Darels Arturs un Kenets Farīds.

Viena no "Nets" prioritātēm šajā starpsezonā bija tikt vaļā no Lina un tikt pie pirmās kārtas izvēles tuvāko gadu draftā. Abas lietas kluba ģenerālmenedžeris sasniedza naktī uz piektdienu. "Nets" un "Hawks" iesaistījās darījumā, kā rezultātā Lins, kuram nākamā būs pēdējā sezona pašreizējā līgumā (12,5 miljoni dolāru), devās uz Atlantu.

Tāpat "Hawks" ieguva 2025. gada drafta izvēli otrajā kārtā, kā arī iespēju apmainīties drafta izvēlēm 2023. gadā. "Nets" savukārt tika pie tiesībām uz 2016. gadā ar 44. numuru draftēto franču uzbrūkošo aizsargu Izeju Kordinjē. Visticamāk, 21 gadu vecais francūzis gan tuvākajos gados NBA nespēlēs.

29 gadus vecais Lins "Nets" pavadīja divas sezonas, taču pagājušajā nospēlēja tikai 25 minūtes, jo jau sezonas atklāšanas spēlē guva nopietnu savainojumu, kā rezultātā bija spiests izlaist visu sezonu. Vidēji karjerā Lins, kurš uzspēlējis arī "Warriors", "Knicks", "Rockets", "Lakers" un "Hornets", guvis 12 punktus, atdevis 4,5 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 2,9 atlēkušās bumbas.

Citā darījumā "Nets" tika vaļā no 23 gadus vecā aizsarga AIzejas Vaitheda, kurš pārstāvēja komandu kopš ienākšanas līgā 2016. gadā. Divu sezonu laikā Vaitheds vidēji 20 ar pusi minūtēs guva 7,2 punktus, atdeva 2,4 piespēles un izcīnīja 2,4 bumbas. Bruklina aizsūtīja Vaithedu uz Denveras "Nuggets", pretī saņemot spēka uzbrucējus Darelu Arturu un Kenetu Farīdu, kā arī 2019. gada drafta pirmās kārtas izvēli un nākotnes izvēli otrajā kārtā.

Ja Lina darījuma gadījumā izdevās atbrīvot līdzekļus algu budžetā, tad šajā darījumā tas atkal tika ievērojami palielināts, taču tikai uz sezonu, tādējādi nākamajā starpsezonā būs ievērojami vairāk brīvo līdzekļu. Arturam par nākamo sezonu jāsaņem vairāk nekā 7,4 miljoni dolāru, bet Farīdam - vairāk nekā 13,7 miljoni.

28 gadus vecais Farīds, kurš nāk no Ņuarkas Ņūdžersijā, kur "Nets" savulaik ilgus gadus bija mājvieta, visu līdzšinējo karjeru pavadījis "Nuggets", kas viņu draftēja 2011. gadā ar 22. numuru. Tomēr pagājušajā sezonā Farīds izkrita no regulāras rotācijas, piedaloties vien 32 spēlēs un tiekot pie maza spēles laika - vidēji 14 minūtēs 5,9 punkti un 4,8 bumbas zem groziem.

Arī 30 gadus vecais Arturs zaudēja savas iepriekšējās pozīcijas Denveras komandā un piedalījās vēl mazāk mačos - tikai 19, laukumā vidēji pavadot mazāk nekā astoņas minūtes un gūstot 2,8 punktus. 206 centimetrus garais basketbolists līgā ir no 2008. gada un pārstāvējis arī Memfisas "Grizzlies". Vidēji karjerā 2008. gada NCAA čempionam Arturam 6,5 punkti un 3,5 bumbas zem groziem.

     [+] [-]

, 2018-07-13 09:11, pirms 6 gadiem
Lieliskas maiņas Nets. Lins bija jau priekš šīs komandas vecs un traumatisks ar garu līgumu. Tagad nākamajā starpsezonā būs daudz brīvie līdzekļi + vēl dabūja 1. kārtas izvēli. Denvera atkal atbrīvojās no lielajiem līgumiem, bet zaudēja drafta izvēles, kas gan viņiem baigi nav vajadzīgas, jo pēdējā laikā daudz spēlētāji nodraftēti, jāsāk tagad izcīnīt uzvaras.
Lins varēs tagad apmācīt Treju Jangu Atlantā, pieņemot ka Vācieti mainīs prom.

     [+] [-]

, 2018-07-13 09:35, pirms 6 gadiem
Nesanāk viņiem tagad daudz PF un ticamākais šo sezonu tankos.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-13 13:04, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!