Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Popovičs neierasti emocionāls: "Dankans nevicināja dvieli, neteica uzrunas. Kad runāja, tas bija ar jēgu"

Popovičs neierasti emocionāls: "Dankans nevicināja dvieli, neteica uzrunas. Kad runāja, tas bija ar jēgu"
Gregs Popovičs
Foto: AP/Scanpix

Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika sarunā ar medijiem bija sev neierasti emocionāls un pateicās Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) leģendai Timam Dankanam par kopā pavadītajiem gadiem.

"Mēģinu saprast, kāpēc šeit stāvu es, bet viņa te nav," ar humoru savu sakāmo iesāka Popovičs. Kā zināms, pirmā preses konference par Dankana karjeras beigām notika bez paša spēlētāja klātbūtnes. "Mēs visi zinām, kāpēc. Pievērst sev uzmanību - tas nav Tims Dankans. Esam par to vienmēr runājuši, bet viņam svarīgākais bija tikai izdarīt savu labāko darbu basketbola laukumā un būt labam komandas biedram."

"Cilvēkiem patīk vaicāt par to, ar ko tu labprāt kopā paēstu pusdienas. Bieži tiek nosaukti Mātes Terēzes, Jēzus vai Dalailamas vārdi. Es to saprotu. Bet, ja runājam par vairāk laicīgās pasaules ļaudīm, uzreiz prātā nāk Viljama Baklija un Gora Vidala debates. Abi ļoti gudri, ļoti asi cilvēki ar prātam neaptveramām idejām. Tomēr es varu godīgi teikt, ka savās pusdienās es ietu ar Timiju. Viņš ir visīstākais, viskonsekventākais un vispatiesākais cilvēks, ko jebkad dzīvē esmu saticis. Pavadīt laiku Timija klātbūtnē ir tiešām izcili."

"Es varēju visu priekšā uz viņu kliegt un prasīt, kāpēc netiek izcīnītas bumbas, bet, atgriežoties laukumā, viņš man sacīja: "Paldies par motivāciju, paldies par atbalstu, Pop!" Tad viņš pagrieza savas acis uz debesīm, un mēs abi sākām smieties. Cilvēki nezina, cik viņš ir gudrs, cik viņam ir asa reakcija un kāds ir viņa sarkasms. Komandas biedri gan to zina, jo viņš ir labākais komandas biedrs, kādu jebkurš varētu iedomāties," sacīja "Spurs" galvenais treneris. "Viņš radīja tādu vidi, kas daudziem komandā ļāva attīstīties un nodrošināt savu ģimeņu dzīves, spēlējot pie mums vai vēlāk kur citur."

"Bez viņa es šobrīd varbūt mēģinātu spēlēt vai trenēt kādā amatieru līgā. Timijs ir gādājis par darbu simtiem cilvēku šai organizācijā. Viņš rūpējās par katru spēlētāju sastāvā - no pirmā līdz pēdējam rezervistam. Viņš ir bijis ļoti svarīgs ļoti daudziem. Vēl nespēju iedomāties treniņu, spēli vai komandas autobusu bez Timija un to, cik tas būs grūti," acīm kļūstot mitrām, sacīja Popovičs. "Tima spēja tikt trenētam, runāt ar viņu patiesi, kritiski un bez aplinkiem ļāvusi mums tikt pie sasniegumiem, jo šī attieksme automātiski pārgāja pie katra nākamā spēlētāja, kurš bijis mūsu komandā."

"Nemēdzu bieži lasīt medijos rakstīto, jo lielākā daļa no tā, ko jūs rakstāt, ir nekam nederīgs, bet vakar izlasīju Džeisona Geja rakstu "The Wall Street Journal", kurš precīzi aprakstīja Timija izcilību, pieticību un pastāvīgumu cauri laikiem. Jūs nekad neredzējāt Timiju sitam pa krūtīm pēc tam, kad ietriekta bumba grozā, kā to daudz mūsdienās dara. Viņš nenorādīja uz debesīm, viņš nespēlēja uz kamerām," turpināja Popovičs. "Mēs visi pie tā bijām pieraduši, tas bija kļuvis tik ikdienišķi, tomēr tas ir jāatceras.[..] Runāju viņa vietā, bet domāju, ka laimīgākais viņš bija tajos brīžos, ko pavadīja pirms spēlēm uz soliņa kopā ar saviem bērniem."

"Deiv, mēs abi zinām, ka Timijs ir pārāk gudrs, lai trenētu un ārdītos gar sānu līniju," sev raksturīgā sarkasmā Popovičs noliedza žurnālista jautājumu par to, vai Dankans varētu pievienoties Sanantonio treneru štābam. "Man ir nojausma, ka viņš vismaz uzklausīs variantus palikt komandā - vismaz nepilna laika darbā. Es noteikti mēģināšu viņu pierunāt to darīt."

Tāpat Popovičs atzina, ka Dankana aiziešana būs arī jauns izaicinājums komandai: "Mums būs jātiek skaidrībā, kurš būs klusais līderis, ko visi ciena, kuram visi atbild un no kura visi iedvesmojas - nav daudzi, kas varētu būt šādā lomā. Ir dažādu veidu līderi - viņš nevicināja dvieli, viņš neteica uzrunas. Kad viņš runāja, tas bija ar jēgu. Viņš bija līderis ar savu piemēru."

Emocionālākais brīdis sarunā ar medijiem nāca sarunas beigās, kad Popovičs atcerējās Dankana tēva teikto: "Cilvēki beidz karjeru dažādos veidos un dažādu iemeslu dēļ, bet šis ir veids, kādā ikviens gaidīja, ka tas notiks. Viņš ir tā pati persona, ar tām pašām vērtībām un uzskatiem, kādi viņam bija dienā, kad viņš sāka karjeru. Pirms viņa tēvs devās aizsaulē, viņš man paskatījās acīs uz teica: "Tu būsi atbildīgs manā priekšā par to, lai tad, kad Tims beidz karjeru, viņš būtu tāds pats, kāds viņš ir tagad." [pauze] Viņš ir tāds pats. Protams, caur dažādām pieredzēm tu audz, taču Timija pamatvērtības nav mainījušās - ienākot līgā, viņš bija pazemīgs, un tagad, pēc visiem sasniegumiem un atzinībām, viņš joprojām ir tāds pats."


, 2016-07-13 11:51, pirms 8 gadiem
Žel, ka Dāvim nebūs iespēja spēlēt kopā ar Timiju!
, 2016-07-13 12:04, pirms 8 gadiem
Ļoti patika Timijs NBA
, 2016-07-13 12:08, pirms 8 gadiem
Popovičs vēl nekad nebiju tādu redzējis .
, 2016-07-13 12:45, pirms 8 gadiem
Super, zelta vecis, visu cieņu
, 2016-07-14 19:56, pirms 8 gadiem
Dankanu zinaju jau sen, bet to, kāds viņš ir kā cilvēks, tikai pēdējos gados pamanīju, un tiešām, nezinu kur Spurs dabūs aizstājēju viņam komandā.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
27

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.