Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Dāvis Bertāns un "Spurs" "play-off" sērijā pret savā laukumā lielisko Denveru

Dāvis Bertāns un "Spurs" "play-off" sērijā pret savā laukumā lielisko Denveru
Dāvis Bertāns. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā šonakt 5:30 tiks dots starta signāls Denveras „Nuggets” un Sanantonio „Spurs” izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijai. Dāvis Bertāns trešo gadu pēc kārtas spēlēs „play-off”, bet „Nuggets”, kas šosezon bija līgas labākā komanda mačos savā laukumā, izslēgšanas spēlēs atgriezusies pēc sešu gadu pārtraukuma.

Dāvim Bertānam šī ir trešā sezona pēc kārtas, kurā viņš piedalās izslēgšanas spēļu turnīrā. Par „play-off” veterānu gan Bertānu pāragri saukt – līdz šim viņam ir tikai viena „play-off” spēle, kurā viņš nospēlējis vairāk par 25 minūtēm, un tikai divreiz „play-off” viņam izdevies iemest vairāk par pieciem punktiem (13 punkti 2017. gada pavasarī pret „Warriors”). Taču šajā sezonā Bertāna loma komandā bijusi krietni lielāka, vidēji laukumā pavadot 21.5 minūtes un gūstot 8.0 punktus.

„Spurs” iekļuvusi „play-off” 22. sezonu pēc kārtas, kas ir atkārtots NBA rekords, taču līdzīgi kā pagājušajā sezonā „Spurs” vairs netiek pieskaitīta līgas galvenajām favorītēm. Pirms divām sezonām ”Spurs” ar lielām cerībām piedalījās Rietumu konferences finālā, taču pēc Kavai Lenarda liktenīgās traumas izjuka daudz kas, un šobrīd „Spurs” izslēgšanas spēles pirmoreiz sagaida bez Tonija Pārkera un Manu Džinobili sastāvā, bet ar Lamarkusu Oldridžu un Demāru Derouzenu priekšgalā – diviem spēlētājiem, kuriem patiešām lieli „play-off” panākumi līdz šim nav bijuši.

Taču vēl mazāki tie ir pašreizējam Denveras „Nuggets” kodolam. „Nuggets” ir viena no gados jaunākajām komandām līgā. Denvera nebija spējusi iekļūt izslēgšanas spēlēs sešus gadus pēc kārtas, taču šosezon pacēlās uz otro vietu Rietumu konferencē. Denvera ir ļoti interesanta komanda, par kuras galveno zvaigzni ir izaudzis serbu centrs Nikola Jokičs.

Jokičs ir universāls spēlētājs, kurš spējīgs apdraudēt ar metienu no distances, kā arī ļoti aktīvi piedalās komandas saspēles veidošanā. Vidēji spēlē viņš guvis 20.1 punktu, savācis 10.8 bumbas zem groziem un izdalījis 7.3 piespēles, izveidojot Denveru par komandu, kurai ir otrs augstākais rezultatīvo piespēļu skaits NBA, atpaliekot tikai no „Warriors”. Uz komandas saspēli balstīta arī „Spurs” taktika, un šī sērija varētu būt salds kumoss tiem basketbola līdzjutējiem, kuri mēdz pārmest NBA atšķirību no Eirolīgas pārāk maz izteiktā komandas basketbola dēļ. „Nuggets” sastāvā jāizceļ arī saspēles vadītājs Džamals Marejs, kurš vidēji spēlē iemeta 18.2 punktus, un pieredzējušais Pols Milseps.

„Nuggets” būs mājas spēļu priekšrocības un pirmos divus mačus aizvadīs savā laukumā, kas būs ļoti svarīgs faktors tieši šajā sērijā. Gan Denvera, gan Sanantonio ir izteiktas sava laukuma komandas, kas šosezon viesos spēlēja daudz vājāk. Denvera ar bilanci 34-7 savā laukumā bija labākā visā līgā, kamēr „Spurs” ar 32-9 ieņēma dalītu trešo vietu. „Spurs” izbraukumā uzvarēja tikai 16 no 25 spēlēm, kas bija otrs sliktākais rādītājs starp visām 16 „play-off” komandām.

Bet „Nuggets” treneris Maiks Melouns, kuram šīs būs pirmās izslēgšanas spēles galvenā trenera statusā, pirms sērijas sākuma iesaka nesteigties notikumiem pa priekšu: „Gregam Popovičam ir pieci čempiona gredzeni. Man ir tikai mans kāzu gredzens.”

Spēļu grafiks

DatumsLaiksSpēle
14. aprīlis5:30Nuggets – Spurs
17. aprīlis4:00Nuggets – Spurs
19. aprīlis4:00Spurs - Nuggets
21. aprīlis0:30Spurs - Nuggets
23. aprīlisNuggets – Spurs *
25. aprīlisSpurs - Nuggets *
27. aprīlisNuggets – Spurs *

Komandu salīdzinājums

BilanceMājāsPunktiAtlēkušāsPiespēlesMetieni3p metieniRezultatīvākais
Nuggets54-2834-7110.746.427.446.6%35.1%Jokičs – 20.1
Spurs48-3432-9111.744.724.547.8%39.2%Oldridžs – 21.3

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo


, 2019-04-14 08:02, pirms 5 gadiem
Smaga un nervoza uzvara!
Derosens galotnē darīja ko varēja, taču vienatnē atnest uzvaru Denverai nespēja pat viņš. Pietrūka palīgu.
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
5

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
20

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.