Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Arī Džordans atlaiž treneri - Klifords vairs netrenēs "Hornets"

Arī Džordans atlaiž treneri - Klifords vairs netrenēs "Hornets"
Stīvs Klifords
Foto: AP / Scanpix

Maiklam Džordanam piederošais Nacionālais basketbola asociācijas (NBA) klubs Šarlotes "Hornets" pēc neiekļūšanas izslēgšanas turnīrā atbrīvojis no darba komandas galveno treneri Stīvu Klifordu.

56 gadus vecais Klifords bija viens no visilgāk pie vienas NBA komandas stūres esošajiem galvenajiem treneriem šajā sezonā - šis bija jau piektais gads "Hornets" galvenā trenera amatā. Izslēgšanas turnīrā šajā laikā komanda iekļuva tikai divas reizes, bet šis ir jau otrais pavasaris pēc kārtas, kad pēcsezonu Šarlotē būs jāskatās tikai televīzijas pārraidēs.

Piecu gadu laikā Klifords aizveda komandu līdz 196 uzvarām un 214 reizes piedzīvoja zaudējumus. Tiek uzskatīts, ka Klifordam ilgi nebūs jāpaliek bez darba, jo treneris tiek uzskatīts par labu speciālistu un varētu kļūt interesants visām komandām, kurām šobrīd nav galvenā trenera.

Šobrīd bez galvenajiem treneriem ir jau pieci klubi: "Knicks", "Magic", "Suns", "Bucks" un nu arī "Hornets". Milvoki gan turpinās cīņas "play-off", taču Džo Pruntijs ir tikai vietas izpildītājs, nevis pilna laika galvenais treneris.

Pirms kļūšanas par Šarlotes galveno treneri Klifords strādāja par asistentu ""Lakers", "Magic", "Rockets" un "Knicks". Ņujorkā savulaik Klifords bija arī skauts, bet arī universitātēs bijis pārsvarā tikai asistents. Vienīgais izņēmums ir Adelfi universitātes komanda, ko Klifords četrus gadus vadīja NCAA 2. divīzijas turnīrā.


Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.