Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperta piezīmes: Porziņģis ir atkosts. Jāmaina repertuārs?

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperta piezīmes: Porziņģis ir atkosts. Jāmaina repertuārs?
Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

Krištopānam vairāk jāmet pa vārtiem. Ar trīs golieliem pietika, lai handbolisti sakautu Gruziju, bet ja vēlamies kvalificēties pasaules čempionātam Krištopānam ir jāmet pa astoņiem vai pat desmit goliem spēlē. Krištopāns ir handbola Porziņģis un savu statusu jāapliecina arī izlases spēlēs, nevis jāatdod iniciatīva komandas biedriem. Pēdējās “Knicks” spēlēs arī Keipī atdevis iniciatīvu citiem spēlētājiem. Tikpat labi es varētu ļaut kādam apsēsties manā dīvānā, bet visi zinām, ka katram ir sava vieta. Es palikšu savā eksperta dīvānā, bet Porziņģim jābūt Ņujorkas līderim un punktu mašīnai.

Pirms spēles

- Latvijā kļuvis auksts, šodien pat kājas nosala. Nosaluši izskatās arī cilvēki Minesotā, kuri izpārdotajā arēnā ierodas biezās ziemas vējjakās un ietinušies šallēs. Pat pirmsspēles intervijā Taunss nenovelk ziemas cepuri, bet Batlers pūš plaukstās, lai sasildītu nosalušos pirkstus. Nez Minesotas vēsais laiks ir negodīga priekšrocība mājiniekiem vai pašu komandas sabotāža?

Pirmā ceturtdaļa

- Porziņģis savas pirmās iespējas izmanto lieliski. Mača sākumā atlētisks vienas rokas danks un pārliecinošs metiens vairākas pēdas aiz tālmetiena līnijas. Par spīti labajam sākumam, pārāk maz pirmajā ceturtdaļā bumba nonāk pie Keipī, kas neļauj latvietim dominēt laukumā.
- Hārdeveja atgriešanās laukumā ir lieliska ziņa, jo viņš zina, ka “Knicks” īstais līderis ir Porziņģis. No Hārdeveja piespēles regulāri nonāk Keipī rokās. Turpretī Bīzlija atrašanās laukumā ir toksiska “Vienradzim”. Vismaz šonakt Keipi spēles laiks kopā ar Bīzliju ir minimāls.
- Kanters noteikti ir sezonas lielākais ieguvums “Knicks” komandas groza apakšā, bet Ernangomesa ignorēšana un marinēšana uz soliņa ir lielākā Hornečeka kļūda. Spānis ir vienā laika joslā ar Porziņģi un ir svarīgs spēlētājs, lai Ņujorka izaugtu līdz titula pretendentu līmenim. Šobrīdējā attieksme pret Ernangomesu liek domāt, ka “Knicks” atkal nopūdelēs.

Otrā ceturtdaļa

- Bīzlijs spēj iemest bumbu grozā, bet, pat gūstot 11 punktus piecās minūtēs, Ņujorkas spēlētāju nosodošie skatieni viņu nepamet, jo piespēli atpakaļ saņemt no viņa ir bezcerīgi. Nedomāju, ka Bīzlija spēja sakrāt personīgo statistiku dod kaut nedaudz lielākas cerības uzvarēt spēles.
- Minesota ļoti rūpīgi strādājusi video skautingā, atkožot Porziņģa iemīļotās darbības. Regulāri aizsargi precīzi paredz Zingera metienus, tos ļoti apgrūtinot, vai pat otrajam aizsargam izraujot bumbu no “Vienradža” rokām. Jāsāk domāt par jauna arsenāla pievienošanu repertuāram.

Trešā ceturtdaļa

- Ņujorka uzkrītoši bieži iekrīt atgriežoties aizsardzībā pēc neprecīziem metieniem. Divi garie paliek “cīnīties” par uzbrukuma bumbu, bet ārējās līnijas spēlētāji netiek līdzi atlētiskajiem Minesotas vingiem. Dažās minūtēs “Knicks” pārsvars ir izkusis.
- Trešajā ceturtdaļā Porziņgis nospēlē ar mīnusa zīmi. Izņemot vienu realizētu trīspunktnieku, liepājniekam virkne ar garām aizmestiem metieniem un kopumā laukumā palicis gandrīz nemanāms. Pietrūkst spēcīga virzība uz grozu ar atlētisku uzbrukuma noslēgumu. Neprecīzie pustālie metieni smagi bojā statistiku.

Ceturtā ceturtdaļa

- Taunss pierāda, ka pamatoti 2015. gada draftā izvēlēts ar pirmo numuru virs Porziņģa un visiem pārējiem. Dominējošs sniegums groza apakšā, precīzi tālmetieni un rezultatīvas piespēles. Nešaubīgi “Vienradža” iesauku pelnījis arī Minesotas centrs, kuram “triple-double” sasniegt neizdodas tikai komandas biedra neprecīza metiena dēļ.
- Līdzīgi kā Dallasā, arī šonakt Porziņģim problēmas sagādā īsāks aizsargs. Minesota postā Latvijas basketbolistam pretī liek Batleru, kurš ar zemāku smaguma centru efektīvi spēj noturēt Porziņģa centienus iespiest groza apakšā. Ja nav krītamā diena no pustālās distances, neko daudz “Knicks” līderis iesākt nevar.

Pēc spēles

- Keipī sakrāto “double-double” šosezon gribas atzīmēt kā ievērības cienīgu notikumu. Porziņģis divciparu rādītājus divās statistikas ailēs sakrāj reizi mēnesī. Pēdējoreiz tas notika tieši decembra šajā pašā dienā. Arī novembrī savākts viens “double-double”. Karjeras pirmajās divās sezonās šis rādītājs tika sasniegts daudz biežāk. Varbūt tiešām Kanters noceļ visas bumbas zem groziem vai tomēr pats Porziņģis kļuvis pasīvāks?

  +1 [+] [-]

, 2018-01-13 08:42, pirms 6 gadiem
Zingeram vajag 1 nedēļu off, lai atpūšas, PO tāpat netiks.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-13 11:21, pirms 6 gadiem
Knicks FG% 8. līgā.
FT% 6. līgā.
Rebs 8. līgā.
Bloki 8. līgā.
Piespēles 15. līgā.
3pts % 17. līgā.
Kur sāpe ?
3pts attemped 30. PĒDĒJIE visā līgā.
Tikmēr KP metot 3pt no "stūra" ir 62.7%.
Kāds vēl teiks, ka treneris nav problēma ?

  +2 [+] [-]

, 2018-01-13 13:19, pirms 6 gadiem
Sveiks dīvāna ekspert! Kanters ir īsāks,vienāds ar citiem un bumbu var saņemt un noturēt.Kp bumbu dabū,bet mazais no apakšas ar dibentiņu,nejauši ,pagrūž un bumbiņa iekrīt rokās.
Agrāk ,kad nebija video,mēs garos parāvām aiz sportenēm.Kamēr viņš ķer pie biksēm, bumba ir rokā.
Kp daudz bumbu pamet komandas biedriem, tikai nav kas savāc,tikai pretinieks.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-13 14:46, pirms 6 gadiem
Ar diegiem nav aršanas. Kristapam vajadzīgs spēcīgs speciālists no tās šķiras, kas ļauj saviem klientiem skriet pilnas sezonas kā Duracell zaķiem. Un jāēd ir tas pats, ko ēd visi pārējie, citādi pie patiesa dižuma un varenuma tikt būs grūti.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-13 16:12, pirms 6 gadiem
Ar KP repertuāru, manuprāt, viss ir vairāk nekā ok. Vienkārši jāturpina audzēt fiziskā kondīcija un spēles izpratne. Kautkā nešķiet, ka KP varētu kļūt diži masīvāks, tāpēc uz pretinieku spiešanu zem groza, varbūt nevajadzētu likt akcentu ( arī nākotnē), bet turpināt izkopt jau esošo uzbrukuma arsenālu un strādāt pie metienu precizitātes. Tāpat šķiet, ka KP nav problēmu ar jaunas tehnikas apguvi. Varbūt starpsezonā vajadzētu atkal sarunāt randiņu ar Novicki un pamacīties kādu no viņa ''firmas ēdieniem''. Tāpat, iespējams, nenāktu par ļaunu apsvērt domu par āķa un pusāķa metienu ieviešanu savā repertuārā, kas būtu labs risinājums uzbrukumā, kad nav iespējas iespiest pretinieku zem groza. Kuzma šajā ziņā ir labs piemērs.