Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" čempiones titula svinību laikā Losandželosā arestēti 76 cilvēki

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Lakers" čempiones titula svinību laikā Losandželosā arestēti 76 cilvēki
Foto: Christian Monterrosa/AP/Scanpix

Šorīt Losandželosas policija pilsētā arestējusi 76 personas, kuras Losandželosas "Lakers" iegūtā 17. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiones titula svinību aizsegā pastrādājušas dažāda līmeņa noziegumus, vēsta "USA Today Sports".

Šorīt pēc "Lakers" komandas uzvaras ar 106:93 pār Maiami "Heat" NBA sestajā finālspēlē Losandželosas centrā sapulcējās vairāk nekā 1000 svinēt gribētāju. Pēc Losandželosas policijas departamenta sniegtajām ziņām pieci cilvēki tika arestēti par veikalu izlaupīšanu, viens tika aizturēts par vandālismu, kā arī viens cilvēks tika arestēts par uzbrukumu policistam. Viens policijas ierēdnis guva rokas savainojumu no kāda mestās pudeles.

Kopumā sākotnēji miermīlīgo svinību laikā tika ievainoti astoņi policisti, kā arī divi cilvēki no svinēt gribētāju pūļa. Tika novērots, ka pūļa iekšienē izvirzījās vairākas personas, kuras policistus apmētāja ar stikla pudelēm un akmeņiem, ziņojis pilsētas policijas departaments.

"Viss būtu bijis jauki, ja svinību laikā mums nebūtu jāiesaistās un jāaiztur cilvēki, taču atsevišķi cilvēki zaudēja paškontroli," izteicās Losandželosas policijas departamenta pārstāvis Dreiks Medisons.

"Lakers" izcīnīto NBA titulu skaita ziņā panāca Bostonas "Celtics", kas arī ir uzvarējusi 17 čempionātos. Vēsturisku sasniegumu paveica Lebrons Džeimss, kurš kļuva par pirmo NBA spēlētāju, kuram trīs dažādu komandu (arī Klīvlendas "Cavaliers" un Maiami "Heat") sastāvā piešķirts NBA fināla vērtīgākā basketbolista (MVP) tituls.

Izmantotie avoti:
https://eu.usatoday.com/story/sport...