Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Pacers" pagarina līgumu ar Makmilenu, Bostonu turpinās vadīt Stīvenss

Rolands Eliņš

"Pacers" pagarina līgumu ar Makmilenu, Bostonu turpinās vadīt Stīvenss
Neits Makmilens. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Indiānas „Pacers” vienojies ar savu galveno treneri Neitu Makmilenu par jaunu līgumu, kas paredz sadarbības turpināšanu arī pēc nākamās sezonas. Jaunu līgumu ar savu galveno treneri Bredu Stīvensu noslēgusi arī Bostonas "Celtics".

Neitam Makmilenam līgumā ar „Pacers” bija atlikusi tikai viena sezona, un Indiānas klubs vēlējies izvairīties no neskaidrības par tuvāko nākotni, kā arī laicīgi nodrošināties par sadarbības turpināšanu ar NBA sabiedrībā plaši cienīto treneri. Par panākot vienošanos ziņo ESPN, jaunā līguma ilgumu gan nenorādot.

Makmilens aizvedis „Pacers” līdz izslēgšanas spēlēm katrā no četrām sezonām, kurās strādājis ar klubu. Arī šosezon „Pacers” bijusi stabila „play-off” komanda un šobrīd ieņem piekto vietu konferencē, neskatoties uz līderu savainojumiem.

„Pacers” lielāko daļu sezonas iztika bez Viktora Oladipo dalības spēlēs, un viņš joprojām nav gatavs aizvadīt spēles bez minūšu ierobežojuma. Savukārt spēka uzbrucējs Domants Sabonis traumas dēļ nav kopā ar komandu NBA burbulī un par viņa atgriešanos laukumā nav jaunu ziņu.

Makmilans NBA nostrādājis 16 sezonas, vadot „Pacers”, „Supersonics” un „Trail Blazers” komandas, ar kurām uzvarējis 52.8% spēļu un sakrājis 659 uzvaras. Viņš ir viens no tikai 26 treneriem NBA vēsturē, kuriem ir vismaz 600 uzvaras. Izslēgšanas spēlēs viņam gan pagaidām klājies pieticīgāk, astoņos „play-off” sakrājot bilanci 17-32.

Savukārt Bostonas „Celtics” turpinās uzticēties Bredam Stīvensam, kurš tika noalgots 2013. gadā. Viņš ir sakrājis 318 uzvaras 563 spēlēs, tiekot pie 56.5% uzvarēto spēļu bilances. Viņš ir ceturtais uzvarām bagātākais treneris Bostonas kluba vēsturē.

Stīvenss, neskatoties uz savu stāžu „Celtics” klubā, joprojām uz NBA treneru fona ir jaunietis – viņam ir 43 gadi. Viņš ir aizvedis „Celtics” līdz diviem konferences fināliem un tagad iekļuvis izslēgšanas spēlēs sesto gadu pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.nba.com/article/2020/08...