Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Adetokunbo nožēlo sitienu pretiniekam: Nekā personīga, vienkārši nesavaldījos

Rolands Eliņš

Adetokunbo nožēlo sitienu pretiniekam: Nekā personīga, vienkārši nesavaldījos
Jannis Adetokunbo. Foto: EPA/Scanpix

NBA zvaigzne, Milvoki „Bucks” komandas līderis Jannis Adetokunbo pēc šonakt aizvadītā mača, kurā tika izraidīts par sitienu pretiniekam ar galvu, nožēloja savu izdarīto un novērtēja to kā briesmīgu rīcību. Viņa treneris Baiks Budenholcers aizstāvēja spēlētāju, norādot, ka pretiniekiem bieži cenšas izprovocēt Adetokunbo.

„Tā bija briesmīga rīcība,” teica Jannis Adetokunbo pēc savas NBA karjeras trešās izraidīšanas no spēles. „Ja es varētu atgriezties laikā un šo situāciju piedzīvot vēlreiz, es tā nerīkotos. Taču, galu galā, mēs visi esam cilvēki, mēs visi pieļaujam kļūdas. Domāju, ka sezonas gaitā esmu padarījis labu darbu, saglabājot savaldību un koncentrēšanos spēlei, taču – tāpat kā visi – pieļauju kļūdas. No šīs epizodes jāņem mācība, jāturpina spēlēt labs basketbols un jāiet uz priekšu.”

Spēlē pret Anžeja Pasečņika pārstāvēto „Wizards” Adetokunbo otrajā ceturtdaļā iesaistījās vārdu apmaiņā ar Vašingtonas uzbrucēju Mo Vāgneru un ar galvu iesita viņam.

„Man nav nekā personīga pret Vāgneru,” apgalvoja Grieķijas superzvaigzne. „Tas nebija speciāli domāts tieši pret viņu. Tas vienkārši manā prātā bija tā, ka biju dusmīgs uz visiem pretiniekiem, kuri cenšas man iesist spēles laikā.”

Savu spēlētāju aizstāvēja arī „Bucks” galvenais treneris Maiks Budenholcers. „Tas nav nekas īpašs,” epizodi ar sitienu vērtēja Budenholcers. „Jannim ar tādu pretinieku noskaņojumu jāsaskaras visu laiku. Viņš ir līgas MVP, cilvēki cenšas viņu izprovocēt, un šodien viņš nesavaldījās. Domāju, ka savā ziņā tā bija viena no labākajām lietām šajā spēlē, jo tagad zināsim, ko darīt tādās reizēs un nepieļaut līdzīgu gadījumu atkārtošanos.”

Budenholcers arī publiski ieteica līgas vadībai izvērtēt nevis tikai Adetokunbo sitienu, bet arī iepriekšējo spēles gaitu, proti, ņemt vērā kontekstu un pretinieku rīcību Adetokunbo disciplinārā soda piespriešanā.

„Wizards” treneris Skots Brukss tikmēr izteica pārliecību, ka šādai Adetokunbo rīcībai nav vietas basketbolā un ka viņam būtu jāsaņem vairāku spēļu diskvalifikācija, līdzīgi kā tas būtu bijis citu spēlētāju gadījumā. „Par laimi Milvoki, šī nebija „play-off” spēle. Ļoti cienu Janni, un žēl, ka tā notika. Esmu drošs, ka līga izskatīs šo gadījumu un pieņems attiecīgu lēmumu.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.co.uk/nba/story/_/...

     [+] [-]

, 2020-08-12 18:43, pirms 4 gadiem
Playoff bus gruti

  +2 [+] [-]

, 2020-08-12 19:07, pirms 4 gadiem
Tagad lai tupjas uz ceļgaliem un lūdz piedošanu,rasists.Pirms katras spēles.

     [+] [-]

, 2020-08-12 19:19, pirms 4 gadiem
Baiks Mudenholcers

  +1 [+] [-]

, 2020-08-12 21:18, pirms 4 gadiem
un ja tā izdarītu nevis GrieķJānis, bet pret viņu tā rīkotos Vāgners ... tās būtu starptautiskas šausmas .. es domāju šobrīd visi NBA baltie pirms spēlēm jau būtu uz abiem ceļiem un spēļu laikā varētu tikai pienest dvieļus!

     [+] [-]

, 2020-08-13 07:16, pirms 4 gadiem
Vispār jau pēdējā spēlē pret KP it kā centās bloķēt, bet pēc būtības "norāva" viņu, kad KP gāja uz danku. Daudz neatšķīrās no epizodes, kad pārrāva KP saites uzlecot no aizmugures.