Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA apskats: pirms pandēmijas Porziņģa progress bija starp lielākajiem visā līgā

Rolands Eliņš

NBA apskats: pirms pandēmijas Porziņģa progress bija starp lielākajiem visā līgā
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas mājaslapā publicētajā materiālā tiek izcelti četri NBA spēlētāji, kuri pirms koronavīrusa pandēmijas strauji uzlaboja savu sniegumu – tie ir Džeisons Teitums, Rasels Vestbruks, Bredlijs Bīls un latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

NBA mājaslapas materiālā norādīts, ka pirms pandēmijas, kuras dēļ šobrīd sezona ir apturēta, Dalasas „Mavericks” uz laiku palika bez Lukas Dončiča, kuram bija trauma. Kristaps Porziņģis piecās spēlēs toreiz četras reizes iemeta vismaz 28 punktus un trīsreiz tika pie „double-double” ar vismaz 32 punktiem.

„Porziņģis nezaudēja ātrumu arī tad, kad Dončičs atgriezās sastāvā,” rakstīts NBA mājaslapas apskatā. „Porziņģis vidēji spēlē tajā periodā tika pie 23.4 punktiem, 11.3 atlēkušajām bumbām un trim blokiem, trāpot 45.% metienus no spēles. Porziņģa un Dončiča duets beidzot parādījās tādā izskatā, uz kādu Dalasas „Mavericks” bija cerējusi, kad iemainīja Porziņģi pagājušajā sezonā.”

Tiek arī atgādināts, ka Porziņģim sākotnēji traucēja ne tikai iejušanās jaunā komandā, bet arī atgriešanās basketbolā kā tādā pēc viņa smagās traumas. Dalasā Porziņģis arī uzbrukuma tika izmantots nedaudz citādi, mazāku uzsvaru liekot uz viņa spēli ar muguru pret grozu. „Treneris Riks Kārlails par to izteicies skaidri,” rakstīts NBA mājaslapā. „Ņemot vērā, cik dominējoši kopā izskatījušies Dončičs un Porziņģis, neskatoties uz Porziņģa lēno sezonas sākumu, ar Kārlailu šajā jautājumā grūti strīdēties.”

Pirms sezonas pārtraukšanas pandēmijas dēļ Porziņģis pārliecinoši tuvojās savām pirmajām NBA izslēgšanas spēlēm. „Mavericks” atrodas septītajā vietā Rietumu konferencē, par 11 uzvarām apsteidzot devītās vietas īpašnieci Portlendu.

NBA materiālā par spēlētājiem, kuri tieši pirms pandēmijas strauji uzlabojuši savu sniegumu, pieminēts arī Bostonas uzbrucējs Džeisons Teitums, norādot, ka viņš pēc visai strīdīgas izraudzīšanas Zvaigžņu spēles sastāvam februārī izcēlās ar vidēji 26 punktiem spēlē. Runājot par šīs sezonas jaunajiem duetiem, tiek izcelts arī, ka Rasels Vestbruks „Rockets” komandā tā īsti iejutās tikai ziemas beigās, uzlabojot savu sadarbību ar Džeimsu Hārdenu. Četru izcelto spēlētāju vidū ir arī Dāvja Bertāna komandas biedrs Vašingtonā – Bredlijs Bīls. Bīls ir NBA rezultatīvākais spēlētājs 2020. gadā ar 33.6 punktiem vidēji spēlē.

Izmantotie resursi:
https://ca.nba.com/news/four-nba-pl...

     [+] [-]

, 2020-05-12 17:54, pirms 4 gadiem
man pietrūkst NBA...

     [+] [-]

, 2020-05-12 18:20, pirms 4 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: man pietrūkst NBA...
jep.. un tieši šogad,kad bija tik interesanta sezona