Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Atlantas "Hawks" vadīs "76ers" trenera asistents Pīrss

Atlantas "Hawks" vadīs "76ers" trenera asistents Pīrss
Dario Šaričs un Loids Pīrss
Foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Atlantas „Hawks” par galveno treneri iecēlusi Loidu Pīrsu, kurš līdz šim strādāja kā Filadelfijas „76ers” trenera asistents.

„Uzskatījām par ļoti nepieciešamu atrast dinamisku treneri, kurš varētu saprasties ar mūsu jaunajiem spēlētājiem un sekmēt viņu izaugsmi, tajā pašā laikā veidojot komandā tādu kultūru un standartus, kādus uzskatām nepieciešamus mūsu mērķu realizēšanai,” vēstīts „Hawks” paziņojumā. „Loids Pīrss atbilst visām prasībām, un esam ļoti priecīgi par panākto vienošanos.”

Līgums ar Pīrsu noslēgts uz trim sezonām ar iespēju pagarināt sadarbību uz vēl vienu gadu.

Atlantas „Hawks” iepriekš vadīja Maiks Budenholcers, kurš iepriekšējās sezonās sevi teicami apliecināja, taču šosezon „Hawks” atvadījās no vairākiem svarīgiem spēlētājiem un iegāja pārbūves režīmā, noslīdot uz kopvērtējuma pašu apakšu. Budenholcers no komandas aizgāja 25. aprīlī, bet Pīrsa nolīgšana ir vēl viens skaidrs solis ilgas sastāva pārbūves virzienā.

42 gadus vecajam Pīrsam ir pieredze NBA komandas pārbūves procesā – pēdējās četrās sezonās viņš strādāja „76ers” kā asistents, palīdzot Filadelfijas komandai ar veiksmīgām drafta izvēlēm no līgas apsmiekla objekta izaugt par vienu no konferences galvenajām favorītēm, kas šosezon iekļuva „play-off” otrajā kārtā.

Pīrss NBA strādā jau 11 gadus, iepriekš pārstāvot arī „Cavaliers”, „Warriors” un „Grizzlies” treneru kolektīvus, taču visur viņš bijis trenera asistenta amatā. „Hawks” ir pirmā komanda, kas viņam uzticējusi galvenā trenera pozīciju.
„Hawks” ar nepacietību gaida NBA drafta izlozi, kurā tai ir ceturtās labākās izredzes iegūt pirmo numuru, taču neatkarīgi no tās Atlantai NBA draftā būs veselas četras izvēles pirmo 33 numuru vidū, proti, savs 33. numurs un ar maiņas darījumiem iegūtie 19. un 30. numuri draftā.

Izmantotie resursi:
Atlanta Hawks hire Philadelphia 76ers assistant...


Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
12

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.