Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pets Railijs pagarina līgumu ar "Heat" līdz 2021. gadam

Andrejs Siliņš

Pets Railijs pagarina līgumu ar "Heat" līdz 2021. gadam
Pets Railijs
Foto: AP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Maiami "Heat" prezidents Pets Railijs pagarinājis līgumu ar klubu, un veiks savus pienākumus līdz 2021. gada vasarai.

72 gadus vecais Railijs "Heat" organizācijā ir jau vairāk nekā 20 gadus - 1995. gadā Railijs kļuva par komandas galveno treneri un prezidentu. Abus amatus Railijs apvienoja līdz 2003. gadam un pēc tam atkal no 2005. līdz 2008. gadam, pārējā laikā veicot tikai prezidenta pienākumus.

Tieši Railijs klātbūtnē "Heat" izcīnījusi savus trīs čempiontitulus - 2006. gadā, kā arī 2012. un 2013. gadā. Railijs ir atbildīgs par Dveina Veida draftēšanu 2003. gadā, kā arī lielā trijnieka - Dveins Veids, Lebrons Džeimss un Kriss Bošs - izveidošanu 2010. gadā. 2011. gadā Railijs tika atzīts par sezonas labāko ģenerālmenedžeri.

"Heat" aizvadītajā sezonā pirmo reizi kopš Veida ienākšanas līgā spēlēja bez viņa palīdzības, jo basketbolists pagājušajā vasarā pārcēlās uz dzimto Čikāgu. Pēc vājas sezonas pirms puses otrajā "Heat" bija viena no labākajām komandām līgā, tomēr izslēgšanas turnīrā neiekļuva, paliekot devītajā vietā Austrumu konferencē. Tiesa, uzvaru skaits bija tāds pats (41), kāds astotajā vietā esošajai "Bulls".

Uz nākamo sezonu līgumi ir spēkā 12 spēlētājiem, tiesa, vairākiem no tiem ir spēlētāju opcijas vienpusēji pārtraukt sadarbību. Lielākā alga jāmaksā Krisam Bošam, kurš gan Maiami komandā vairs nespēlēs nopietnu veselības problēmu dēļ. Bošam ir spēkā garantētais līgums vēl uz divām sezonām par kopējo summu vairāk nekā 52 miljonu dolāru apmērā.

     [+] [-]

, 2017-05-12 10:51, pirms 7 gadiem
wow...
Vēl viens, kuram aiz vecuma jau čuras galvā, bet nē... jāturas pie krēsla...
Uztaisīji vienu nbo labākajām frančīzēm - super, viss, paldies, nodod savu kultūru, attieksmi un stratēģiju kādam citam.