Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dončičam konstatēts muskuļa sastiepums, playoff pirmās spēles statuss neskaidrs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dončičam konstatēts muskuļa sastiepums, playoff pirmās spēles statuss neskaidrs
Luka Dončičs un Diandželo Rasels. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" līderim Lukam Dončičam padziļinātās pārbaudēs konstatēts kreisās kājas ikra muskuļa sastiepums. Taču tas vēl nenozīmē, ka slovēnis nedosies laukumā playoff pirmajā mačā.

Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" regulāro sezonu noslēdza svētdien, savā laukumā ar 130:120 pieveicot Sanantonio "Spurs" un Rietumu konferencē ierindojoties ceturtajā vietā. Taču spēli savainojuma dēļ nepabeidza Luka Dončičs, kurš trešās ceturtdaļas beigās palēcienā centās atdot piespēli, bet pēc piezemēšanās satvēra ikra muskuli.

Padziļinātās pārbaudēs secināts, ka Dončičs sastiepis muskuli. Tomēr situācijai tuvu stāvoši avoti neapstiprināja minējumu, ka tas nozīmē sērijas pret Jūtas "Jazz" pirmās spēles izlaišanu. Tā gaidāma sestdien. Tiesa, šobrīd nav zināms, cik ilgs laiks Dončičam būs nepieciešams, lai pagūtu atlabt.

Dončičs regulārajā sezonā izcēlās ar vidēji 28,5 punktiem 9,1 atlēkušo bumbu un 8,7 piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2022-04-12 14:08, pirms 2 gadiem
Lieliska atbilde Silveram, kāpēc zvaigznes tiek atpūtinātas un nespēlē visas spēles sezonā.
Spēlētāji, kas piedalās starptautiskos turnīros, tiek pastiprināti pārbaudīti uz dopingu. Savukārt NBA ir diezgan liela tolerance uz dažādu vitamīnu lietošanu, ja tas palīdz spēlētājam ātri atkopties un aizvadīt vairāk spēles nekā organisms atļauj.
Lai gan Dončičs ir jauns, tomēr nevar mūžīgi uz parāda izlietot organisma izturību, ja pēc tam netiek atlikts vietā. To vislabāk parādīja Lakers un Miami komandas, kuras pēc burbuļa praktiski bez atpūtas sāka NBA sezonu un par to dārgi samaksāja, Lakers vairāk, Heat mazāk, bet sākās savainojumu sērga.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-12 14:18, pirms 2 gadiem
Vismaz būs attaisnojums, kāpēc Mavs izkritīs 1.kārtā

  +2 [+] [-]

, 2022-04-12 16:42, pirms 2 gadiem
Dončičam bija paredzēts, ka būs diskvalifikācija uz pēdējo spēli, jo pirmspēdējā sezonas spēlē saņēma tehnisko piezīmju normu, kā dēļ Dončičam pēc NBA noteikumiem bija it kā jāizlaiž pedējo spēli. Bet, tā kā viņš šajā spēlē piedalījās, tad acīmredzot NBA šo pēdējo tehnisko piezīmi anulēja. Tas tā nedaudz banāli spriest "kā būtu, ja būtu", bet ar šo diskvalifikāciju viņš traumu nebūtu dabūjis.

     [+] [-]

, 2022-04-12 18:01, pirms 2 gadiem
Uztraukumam nav pamata, Bertāns visu nokārtos Dončika vieta.

     [+] [-]

, 2022-04-12 20:54, pirms 2 gadiem
bigpupa rakstīja: Uztraukumam nav pamata, Bertāns visu nokārtos Dončika vieta.
Ne par velti viņu ņēma, zin kas var nokārtot!

     [+] [-]

, 2022-04-12 23:45, pirms 2 gadiem
Playoffi var izraadiities iisaaki nekaa Mavs cereeja