Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Mavericks" galvenais treneris šovasar apciemos Latviju un Slovēniju

"Mavericks" galvenais treneris šovasar apciemos Latviju un Slovēniju
"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails Dirka Novicka atvadu spēlē. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails ceturtdien paziņoja, ka gaidāmajā vasarā apciemos Latviju un Slovēniju, viesojoties pie savām zvaigznēm Kristapa Porziņģa un Lukas Dončiča.

Trešdien "Mavericks" noslēdza sezonu, kurā tika pie 33 uzvarām 82 spēlēs, paliekot Rietumu konferences priekšpēdējā pozīcijā. Kaut ceturtdien Dalasas mediji joprojām lielāko uzmanību veltīja karjeru noslēgušajam Dirkam Novickim, tika paziņots arī, ka Kārlails vasarā brauks uz Latviju un Slovēniju. Plašāki komentāri pagaidām par to gan nav sniegti.

Kā zināms, pērn vasarā Latvijā viesojās Deivids Fizdeils, kurš neilgi pirms tam bija apstiprināts par Porziņģa tā brīža komandas Ņujorkas "Knicks" galveno treneri.

"Sākusies pirmā diena no manas atlikušās dzīves, kad vairs nevajag visu laiku domāt par basketbolu," ceturtdien pauda Novickis, kurš stāstīja, ka pēc atgriešanās no pēdējās spēles Sanantonio, kad viņu Dalasas lidostā sagaidīja ar ūdens salūtu, izraisījusi "atvieglojumu, ka tas ir beidzies". Viņš "Mavericks" komandā pavadīja 21 sezonu.

Zīmīgi, ka ceturtdien nākamais ar medijiem runāja Dončičs. Šosezon 40 gadus vecais Novickis simboliski nodeva stafeti 20 gadus vecajam Dončičam.

"Labākais debitants, ko esmu redzējis kopš Lebrona Džeimsa, Lerija Bērda, Maģiskā Džonsona un Maikla Džordana," par slovēni pauda Kārlails. Slovēnis pievienojās Oskaram Robertsonam (1960-61) kā vienīgie NBA debitanti, kas spēlē vidēji guvuši vismaz 20 punktus, izcīnījuši septiņas atlēkušās bumbas un izpildījuši sešas rezultatīvas piespēles.

"Viņš ir starp tiem retajiem spēlētājiem, kurš pēc prasmju augstākā līmeņa sasniegšanas, ļaus katram basketbolistam, kas ir ap viņu, sasniegt vairāk nekā daudzi prognozējuši," raksturoja Kārlails, kurš noslēdza vienpadsmito sezonu "Mavericks" galvenā trenera amatā. "Man ir milzīga ticība šim zēnam. Tomēr nepieciešams daudz strādāt un šī būs svarīga vasara viņam, lai sasniegtu labāko formu un kopā ar Kristapu Porziņģi vestu uz priekšu komandu."

Pats Dončičs pauda, ka drīz dosies uz Slovēniju un izslēgs visus sociālos medijus. "Jūs mani neatradīsiet." Savukārt, runājot par to vai viņš ir gatavs pārņemt komandas atslēgas no Novicka, Dončičs uzsvēra, ka komandā ir daudz svarīgu spēlētāju, tāpēc tā ir "mūsu komanda".

Tikmēr "Mavericks" prezidents basketbola jautājumos Donijs Nelsons ceturtdien žurnālistiem pauda, ka nevar komentēt Porziņģa apsūdzības izvarošanā, tomēr lika pārliecinoši manīt, ka vienība no latvieša, kuram jāpieņem lēmums par līguma pagarināšanu, nav novērsusies. "Kristaps ir mūsu pirmā prioritāte starpsezonā."

"Ja katrs turpinās strādāt smagi un progresēt, būs vesels Porziņģis, domāju, būs jautri skatīties uz "Mavericks". Ceru, ka tas turpināsies ilgu, ilgu laiku," teica Novickis.

Izmantotie resursi:
https://sportsday.dallasnews.com/da...
https://apnews.com/c465e3e808424d5c...


, 2019-04-12 09:41, pirms 5 gadiem
Knicks treneris Fizdeils tak arī atbrauca :d nekas labs pēc tam gan nebija. Moš nebraukt labāk.
, 2019-04-12 09:49, pirms 5 gadiem
shumo rakstīja: Knicks treneris Fizdeils tak arī atbrauca :d nekas labs pēc tam gan nebija. Moš nebraukt labāk.
Pats saproti,ka tas ir divas dazadas organizacijas!
, 2019-04-12 09:51, pirms 5 gadiem
shumo rakstīja: Knicks treneris Fizdeils tak arī atbrauca :d nekas labs pēc tam gan nebija. Moš nebraukt labāk.
NEbrauktu,bet tāpat aiztreidotu
, 2019-04-12 09:52, pirms 5 gadiem
Knicks fani gan turpina šajā tvītā būt reāli dunduki
Redz Mavs laizot KP dibenu
, 2019-04-12 10:34, pirms 5 gadiem
Es kā ieraugu Riku tā uzreiz nāk prātā Jims Kerijs!
, 2019-04-12 10:37, pirms 5 gadiem
EUcerin rakstīja: Es kā ieraugu Riku tā uzreiz nāk prātā Jims Kerijs!
tikai bez matiem
, 2019-04-12 11:05, pirms 5 gadiem
EUcerin rakstīja: Es kā ieraugu Riku tā uzreiz nāk prātā Jims Kerijs!
Grinčs!
, 2019-04-12 11:41, pirms 5 gadiem
https://www.db.lv/zinas/video-vid-v...

MAn liekas ka Riks ir tas pats Andris R.
, 2019-04-12 13:52, pirms 5 gadiem
sssSSSMOKIN!!!
, 2019-04-12 15:17, pirms 5 gadiem
Super, Jim Carrey uz LV brauks
, 2019-04-12 16:55, pirms 5 gadiem
Go0dFather rakstīja: Pats saproti,ka tas ir divas dazadas organizacijas!
Pats saproti, ka BIZNESS ir BIZNESS kā NY, tā Dalasā... nu, tas tā, ja iedomājies, ka kāds ir nepārdodams, nenopērkams vai neaizmaināms... ne mazākais pārsteigums, ja KP nolems nepalikt Dalasā... un pārcelsies uz kādu sakarīgāku vietu kaut dzīvošanas dēļ vien!
, 2019-04-12 17:17, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Pats saproti, ka BIZNESS ir BIZNESS kā NY, tā Dalasā... nu, tas tā, ja iedomājies, ka kāds ir nepārdodams, nenopērkams vai neaizmaināms... ne mazākais pārsteigums, ja KP nolems nepalikt Dalasā... un pārcelsies uz kādu sakarīgāku vietu kaut dzīvošanas dēļ vien!
Kas vainas dzīvot Texasā?Nodokļu dēļ vien var dzīvot tur visu mūžu
, 2019-04-12 18:46, pirms 5 gadiem
Labais! Džims Kerijs b*a.. Padomās, ka tas ir viņš ne Maveriks treneris. Cerēsim ,ka labus augļus nesīs KP nākamo sezonu Dalasā.
, 2019-04-12 19:14, pirms 5 gadiem
Atbraukt uz tādu mazītiņu valsti jau pats par sevi ir kaifs. Postpadomiskā gaisotne kā teikt. Amerikā vairs tādu eksotiku nedabūt. Darbs tik tā, otrajā vietā
, 2019-04-12 19:22, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Atbraukt uz tādu mazītiņu valsti jau pats par sevi ir kaifs. Postpadomiskā gaisotne kā teikt. Amerikā vairs tādu eksotiku nedabūt. Darbs tik tā, otrajā vietā
Kuba, tagad amīšiem vieglāk arī tur tikt! Līdz ar ko arī Kuba zaudēs savu to šarmu. Māsa bija un jau tagad teica esot pazīmes par to, ka kubieši gatavojās amīšu tūristu ''iebrukumam''
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.