Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par NBA nedēļas labākajiem spēlētājiem atzīti Toronto un Portlendas līderi

Rolands Eliņš

Par NBA nedēļas labākajiem spēlētājiem atzīti Toronto un Portlendas līderi
Deimiens Lilards
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītās nedēļās labākā spēlētāja balvu Nacionālās basketbola asociācijas Austrumu konferencē ieguva Toronto „Raptors” spēlētājs Demārs Derouzens, kamēr Rietumos par labāko atzīts Deimiens Lilards no „Trail Blazers”.

Aizvadītajā nedēļā Deimiens Lilards bija rezultatīvākais spēlētājs visā līgā, vidēji spēlē gūstot 34.7 punktus, kas palīdzēja Portlendai svinēt uzvaru visās trīs spēlēs un pagarināt uzvaru sēriju līdz deviņām spēlēm. Ar Lilardu priekšgalā „Trail Blazers” nedaudz nostabilizējusies Rietumu konferences trešajā vietā, atpaliekot tikai no „Rockets” un „Warriors”.

Lilards pagājušajā nedēļā izdarīja arī vidēji piecas rezultatīvas piespēles, kā arī bija neapturams no tālmetiena līnijas, kopumā trāpot 18 no 32 trejačiem.

Šī ir piektā reize Lilarda karjerā, kad viņš ieguvis Rietumu konferences nedēļas MVP atzinību, un otrā reize šosezon. Savukārt Austrumu konferences laureāts Demārs Derouzens šo godu ieguvis otro nedēļu pēc kārtas, turklāt jau piekto reizi šosezon. Visā savā karjerā Derouzens par nedēļas MVP nosaukts desmit reizes.

Derouzens aizvadītajā nedēļā bija „tikai” piektais rezultatīvākais Austrumu konferencē ar vidēji gūtiem 24.8 punktiem, taču viņš aizveda Toronto līdz četrām uzvarām četrās spēlēs, ieskaitot arī Hjūstonas „Rockets” uzvaru sērijas apturēšanu. Derouzena statistiku turklāt pabojāja pēdējā spēle pret „Knicks”, kurā viņš guva tikai deviņus punktus, bet vairāk arī nebija lielas nepieciešamības, jo Kristapa Porziņģa komanda tāpat tika sagrauta ar 26 punktu pārsvaru.