Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kurucam pieci punkti, Lenards pēdējās sekundēs sarūgtina Bruklinu

Kurucam pieci punkti, Lenards pēdējās sekundēs sarūgtina Bruklinu
Kavai Lenards uzbrukumā. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Bruklinas „Nets” izbraukumā ar 125:127 piekāpās Toronto „Raptors”, kurai uzvaras grozu četras sekundes pirms beigām guva Kavai Lenards. Bruklinas sastāvā iespēja izraut uzvaru bija 28 punktus guvušajam D`Andželo Raselam, kamēr Rodions Kurucs šoreiz guva piecus punktus.

Rodions Kurucs turpināja doties „Nets” sākumsastāvā, taču trešajā mačā pēc kārtas viņa spēles laiks nepārsniedza 20 minūtes. Kurucs nospēlēja 16 minūtes, kurās guva piecus punktus (2p. 1/2, 3p. 1/2), veica divas rezultatīvas piespēles un savāca divas atlēkušās bumbas, kā arī divreiz pārkāpa noteikumus. Viņa +/- rādītājs šoreiz bija mīnus seši.

Kurucam desmit punktu robežu nav izdevies sasniegt jau deviņās spēlēs pēc kārtas, tiesa, tikai vienā no tām viņš guvis mazāk par pieciem punktiem. Arī visai „Nets” vienībai šis nav bijis pats veiksmīgākais periods, jo iepriekšējās sešās spēlēs ciesti pieci zaudējumi.

„Nets” iesāka maču ar uguņošanu no tālās distances, pirmajā puslaikā trāpot 12 tālmetienus. Par septiņiem no tiem atbildīgs bija Džo Heriss, bet savu iespēju realizēja arī Kurucs. Latviešu uzbrucējam pašā sākumā arī bija laba pozīcija divu punktu gūšanai, taču viņam metiens no groza apakšas sanāca sasteigts un neprecīzs. Bruklinai šodien spēli izlaida Demārs Kerols, kamēr Toronto līdzjutēju priekšā pirmo maču „Raptors” kreklā aizvadīja Marks Gazols, dodoties uz maiņu un tiekot sagaidīts ar pamatīgām ovācijām.

„Raptors” pirmo puslaiku pabeidza ar 56:60, Kurucam puslaika izskaņā tiekot pie viegla danka pēc Rasela piespēles, taču otrajā puslaikā Toronto gandrīz visu laiku turējās nelielā vadībā. Bruklina tikmēr mainīja taktiku un tālmetienu vietā daudz lielāku uzsvaru veltīja caurgājieniem, kuros veiksmīgi darbojās Rasels.

Pēdējā ceturtdaļā Toronto izdevās vairāki ļoti veiksmīgi metieni, un trīs minūtes pirms beigām Kails Laurijs panāca +6 savai komandai. Taču Bruklina sniedza atbildi ar diviem Alena Kreba tālmetieniem pēc kārtas, un 50 sekundes pirms beigām Rasels panāca jau 125:122 Bruklinas labā. Toronto rindās precīzu atbildi no tālmetienu līnijas piegādāja Denijs Grīns, „Raptors” izturēja aizsardzībā, un četras sekundes pirms beigām Kavai Lenards ar aukstasinīgi izpildītu pustālo metienu izvirzīja Toronto vadībā ar 127:125. Bruklinai pēdējais uzbrukums sanāca samocīts, un Rasela tālmetiens nebija precīzs.

Rasels Bruklinas sastāvā guva 28 punktus un veica 14 rezultatīvas piespēles, kā arī savāca septiņas atlēkušās bumbas, kamēr Heriss un Krebs pievienoja attiecīgi 24 un 22 punktus. Toronto komandā Lenardam 30 punkti un astoņas piespēles, bet Gazols 22 nospēlētajās minūtēs tika pie 16 punktiem. „Raptors” šosezon savā laukumā uzvarējusi 23 no 28 spēlēm.

Kavai Lenarda uzvaru nesošais metiens

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo


, 2019-02-12 05:48, pirms 5 gadiem
Gandrīz sanāca uzvarēt Raptorus viņu laukumā ar viņu jauno papildinājumu, taču..
, 2019-02-12 08:29, pirms 5 gadiem
Kawhi sava līmeni.
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
11

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.
Kavai Lenards. Foto. USA Sports Today. Scanpix
8

Par ASV basketbola superizlases pēdējo dalībnieku kļūst Lenards

Amerikas Savienotās Valstis nosaukušas vīriešu basketbola izlases sastāvu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Iepriekš bija zināmi 11 dalībnieki, bet pēdējā vagonā ielēcis Kavai Lenards no Losandželosas "Clippers".
Lebrons Džeimss pēc uzvaras pār Ņūorleānu. Foto: AP/Scanpix
12

NBA play-in: "Lakers" tiksies ar čempioni "Nuggets", "Warriors" sezona beigusies

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas play-in jeb pārspēļu spēles. Rietumu konferences play-in turnīrā uzvaru izcīnījusi Losandželosas "Lakers", kas tādējādi nodrošinājusi pirmās kārtas dueli pret čempioni Denveras "Nuggets", savukārt Ņūorleānas "Pelicans" tiksies ar Goldensteitas "Warriors" pāridarītāju Sakramento "Kings" – abas sadalīs pēdējo play-off vietu Rietumos.