Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis, Taunss un citi jaunie talanti atklās "All-Star" nedēļas nogali

Porziņģis, Taunss un citi jaunie talanti atklās "All-Star" nedēļas nogali
Kristaps Porziņģis un Karls-Entonijs Taunss
Foto: Knicks.com

Šonakt, plkst. 4:00 pēc Latvijas laika, Kanādas pilsētā Toronto tiks dots starts šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "All-Star” nedēļas nogalei, un kā pirmie laukumā dosies talantīgākie jaunie spēlētāji, kuri otro gadu pēc kārtas sadalīti pasaules un ASV izlasēs. Pirmo reizi šāda mēroga pasākumā būs redzams arī Latvijas pārstāvis, jo pasaules labāko jauno spēlētāju komandā pelnīti iekļauts arī liepājnieks Kristaps Porziņģis.

Kristaps Porziņģis naktī uz sestdienu kļūs par pirmo Latvijas pārstāvi Uzlecošo zvaigžņu mačā, kā arī vienlaikus par desmito Ņujorkas "Knicks” spēlētāju, kurš izraudzīts dalībai šajā pasākumā. Liepājnieka straujā un veiksmīgā ienākšana pasaules spēcīgākajā līgā neradīja šaubas par uzbrucēja vietu starp talantīgākajiem jaunajiem spēlētājiem. Kā apstiprinājums tam kalpo trīs pēc kārtas (novembris, decembris, janvāris) iegūtās Austrumu konferences mēneša labākā debitanta balvas, kā arī ievērības cienīgā statistika - 54 cīņās (visas starta pieciniekā) vidēji gūti 13,9 punkti, izcīnītas 7,7 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēti 1,9 metieni. Latvieša kontā arī 18 double-double. No pasaules izlases pārstāvjiem rezultatīvāks šosezon bijis tikai "Timberwolves” kanādiešu aizsargs Endrjū Viginss (20,8 punkti).

"Tas ir sapņu piepildījums jau savā pirmajā sezonā piedalīties talantīgāko jauno spēlētāju mačā. Ceru kādreiz arī piedalīties "All-Star” spēlē, taču šobrīd esmu ļoti patīkami satraukts par gaidāmo nedēļas nogali. Zinu, ka mani sagaida jautri pavadīts laiks, kā arī būs patīkami satikt pārējos rukījus. Faniem vienmēr patīk labs šovs, un man pašam ļoti iet pie sirds mača laikā radīt acīm tīkamas epizodes, tāpēc varbūt varēšu iepriecināt līdzjutējus,” ar smaidu sejā par gaidāmo nedēļas nogali izteicās Porziņģis.

Mači ar talantīgāko jauno NBA spēlētāju piedalīšanos "All-Star Weekend” programmas ietvaros tiek rīkoti jau vairāk nekā 20 gadus (kopš 1994. gada). Sākotnēji šajās sacensībās piedalījās tikai labākie pirmgadnieki, kuri, atkarībā no šo spēlētāju pārstāvētajiem klubiem, tika sadalīti Austrumu un Rietumu konferenču komandās, līdz 2000. gadā pirmo reizi tika mainīts sacensību formāts, un nu labākajiem rukījiem pretī stājās daudzsološākie otrgadnieki ("Sophmores”). Esošais Uzlecošo zvaigžņu spēles formāts tikai ieviests tikai pagājušajā gadā, kad Ņujorkā pasaules izlase ar rezultātu 121:112 pārspēja no ASV spēlētājiem sastādīto komandu.

Līdzīgi kā "īstajā” Zvaigžņu spēlē, arī līgas jauno spīdekļu mačā dominē uzbrukuma basketbols ar skaistām saspēlēm, dankiem, trakiem tālmetieniem, un cīņas gala rezultāts ne vienmēr ir svarīgākais. Atšķirībā no NBA spēlēm, kas sastāv no četrām, 12 minūšu ceturtdaļām, Uzlecošo zvaigžņu paraugspēlē tiek aizvadīti divi puslaiki pa 20 minūtēm katrā. Par komandu galvenajiem treneriem tiek iecelti Zvaigžņu spēles galveno treneru asistenti, respektīvi, šogad jauniešu izlases vadīs Tairona Lū ("Cavaliers”) un Grega Popoviča ("Spurs”) asistenti. Izņēmumi bija 2012., 2013., un 2014. gada "Rising Stars Challange”, kad šajos amatos pabija arī NBA leģendas Šakils O’Nīls, Čārlzs Bārklijs, Kriss Vebers un Grants Hils.

Sacensību 21 gada ilgajā vēsturē dalībnieku vidū bijušas līgas vislielākās un spožākās zvaigznes, tostarp Lebrons Džeimss, Kevins Durents, Karmelo Entonijs, Dveins Veids, Rasels Vestbruks, Kobe Braients, Kevins Garnets, Kriss Bošs, Kairijs Ērvings, Entonijs Deiviss u.c. . Oklahomistijas "Thunder” uzbrucēja Durenta rēķinā ir arī Uzlecošo zvaigžņu mača rezultativitātes rekords – 2009. gadā Kevins guva 46 punktus. Visvairāk atlēkušās bumbas vienā spēlē savācis pašreizējais līgas līderis šajā rādītājā Andrē Dramonds (25 bumbas, 2014. gadā), labākais piespēļu dalītājs bijis "Wizards” līderis Džons Vols (22 piespēles, 2011.g.), naskākais bumbu pārtvērējs – Kriss Pols (deviņas, 2007.g.), savukārt visvairāk metienus viena mača laikā bloķējis jaunzēlandietis Stīvens Adamss (četri, 2014.g.). Iespējams, visneierastākais līderis kādā no statistiskajiem sasniegumiem ir šobrīd NBA komandu sastāvos vairs neatrodamais Daniels "Būbijs” Gibsons, kurš 2008. gada mačā realizēja 11 trejačus un uzstādīja rekordu šajā rādītājā.

Ja ņem vērā, ka laika gaitā vairākkārt mainījusies šo sacensību izspēles kārtība, un pašreizējā formātā mačs tiks aizvadīts tikai otro reizi, objektīvi spriest par abu komandu spēku samēriem būtu grūti. No pagājušā gada spēles dalībniekiem kādu no komandām šogad pārstāvēs tikai četri spēlētāji – Bojans Bogdanovičs, Endrjū Viginss (abi pasaules izlasē), Zeks Lavīns un Elfrids Peitons (abi ASV izlasē). Kopumā pasaules izlasi šogad pārstāvēs spēlētāji no astoņām valstīm, bet vislielākā pārstāvniecība būs Kanādai (trīs spēlētāji). Bez Porziņģa no pagājušajā vasarā draftētajiem spēlētājiem komandā iekļauts arī "Nuggets” aizsargs Emanuels Mudiejs, "Jazz” uzbrucējs Trejs Lailzs un "Magic” horvātu aizsargs Mario Hezonja. Interesanti, ka 2015. gada "Rising Stars Challenge” vērtīgākais spēlētājs Viginss kļuva tikai par otro neamerikāni, kurš ieguvis šādu atzinību - 1998. gadā par vērtīgāko tika atzīts neviens cits kā lietuvietis Židrūns Ilgausks, bet kopumā mūsu dienvidu kaimiņus šajās sacensībās pārstāvējuši arī Arvīds Sabonis (1996.g.) un Jons Valančūns (2014.g.).

Pasaules izlase

SpēlētājsKomandaPoz.ValstsSezonas NBA
Bojans BogdanovičsNetsG/FHorvātija2
Klints KapelaRocketsF/CŠveice2
Mario HezonjaMagicG/FHorvātija1
Nikola JokičsNuggetsCSerbija1
Emanuels MudiejsNuggetsGKongo DR1
Rauls NetuJazzGBrazīlija1
Kristaps PorziņģisKnicksF/CLatvija1
Dvaits PauelsMavericksF/CKanāda2
Endrjū ViginssTimberwolvesG/FKanāda2
Trejs LailzsJazzF/CKanāda1

Pie šī gada ASV izlases modeļa potenciālajiem līderiem noteikti pieskaitāms pagājušās vasaras drafta pirmais numurs Karls-Entonijs Taunss, kurš, līdzīgi kā Porziņģis, arī trīs mēnešus pēc kārtas atzīts par savas konferences labāko debitantu. 20 gadus vecais amerikānis šosezon caurmērā guvis 17,1 punktu, izcīnījis 7,4 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,8 sāncenšu metienus, turklāt pēdējā spēlē pirms "All-Star” pārtraukuma (uzvara pār „Raptors”, 117:112) atzīmējās ar 35 punktiem un 11 bumbām zem groziem. Neskatoties uz raženo augumu (213 centimetri), Taunss var būt bīstams gan groza tuvumā, gan no perimetra, kā arī apveltīts ar labu dribla tehniku un piespēli, ko talantīgais spēlētājs varēs nodemonstrēt arī sestdien, piedaloties prasmju konkursā ("Skills Challenge”).

ASV komandu pārstāvēs arī viņa komandas biedrs "Timberwolves” rindās Lavīns, kurš ir arī esošais "Slam-Dunk” konkursa čempions (un šogad gatavojas atkārtot šo panākumu). Tāpat komandā iekļauts nedaudz piemirstais "76ers” jaunais talants Džalils Okafors, "Lakers” aizsargi D’Andželo Rasels un Džordans Klārksons, "Celtics” labākais perimetra aizsargs Markuss Smārts, "Magic” starta piecinieka saspēles vadītājs Peitons, lielisku formu uzņēmušais "Jazz” otrgadnieks Rodnijs Huds un "Bucks” uzbrucējs Džabari Pārkers. Tikmēr savainoto „76ers” pārstāvi Nerlensu Noelu aizvietos "Suns” snaiperis Devins Bukers.

ASV izlase

SpēlētājsKomandaPoz.UniversitāteSezonas NBA
Džordans KlārksonsLakersGMissouri2
Rodnijs HudsJazzGDuke2
Zeks LavīnsTimberwolvesGUCLA2
Devins BukersSunsGKentucky1
Džalils Okafors76ersF/CDuke1
Džabari PārkersBucksFDuke2
Elfrids PeitonsMagicGUL-Lafayette2
D`Andželo RaselsLakersGOhio State1
Markuss SmārtsCelticsGOklahoma State2
Karls-Entonijs TaunssTimberwolvesCKentucky1

Pēdējo gadu rezultāti

GadsKomandasRezultātsMVP
2015."World” – "USA”121:112E. Viginss
2014."Team Webber” – "Team Hill”136:142A. Dramonds
2013."Team Shaq” – "Team Chuck”135:163K. Farīds
2012."Team Shaq” – "Team Chuck”133:146K. Ērvings
2011."Rookies” – "Sophmores”148:140Dž. Vols
2010."Rookies” – "Sophmores”140:128T. Evanss
2009."Sophmores” – "Rookies”122:116K. Durents
2008."Sophmores” – "Rookies”136:109D. Gibsons

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo
New York Knicks | New York Knicks Team News
NBA & ABA Basketball Statistics &...

1 2 3 4 108 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-02-12 17:24, pirms 8 gadiem
Treniņā treneris teica, ka ļaus KP izpausties kā 4. un lādēt troikas

  -2 [+] [-]

, 2016-02-12 17:27, pirms 8 gadiem
kols00 rakstīja: Treniņā treneris teica, ka ļaus KP izpausties kā 4. un lādēt troikas
Ja un Jokič bus pg

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 17:28, pirms 8 gadiem
Kads isti zin,kas tur ar Tounsu? Vins itka ir Dominikanas izcelsmes,un pat piedalijies Izlases speles,vai bijis iesaukts.Tad,ka vins skaitas pie Amerikaniem?

     [+] [-]

, 2016-02-12 17:31, pirms 8 gadiem
Kāds var padalīties ar NBA TV strīmu?

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 17:34, pirms 8 gadiem
BattleFruit rakstīja: Kāds var padalīties ar NBA TV strīmu?
Par vēlu, KP komandai treniņš beidzās! Tagad trenēsies ASV komanda!

  +3 [+] [-]

, 2016-02-12 17:37, pirms 8 gadiem
ŠIS IR JĀREDZ!! Skatīšos

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 17:41, pirms 8 gadiem
Liekas, ka Pasaule labi dabūs pa muguru. Bet nu tad jau redzēs.

  +4 [+] [-]

, 2016-02-12 17:41, pirms 8 gadiem
Varēja jau uzrakstīt ka rīt 19.00 LTV7 šo rādīs. tas protams nav viašrotu reklamēt...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 17:43, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kads isti zin,kas tur ar Tounsu? Vins itka ir Dominikanas izcelsmes,un pat piedalijies Izlases speles,vai bijis iesaukts.Tad,ka vins skaitas pie Amerikaniem?
Tur velns viņu sapratis !!! Mutere nak no dominikas republikas,fatera izcelsme kaut kur no afrikas bet Taunsam ir ASV pase,bet it kā 16 gados tikai aicinats uz Dominikanas republikas atlases spelem---->tur pilnigi neko nevareja no komentetajiem saprast
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 17:47, pirms 8 gadiem
Lai tik jaunie izpaužas! Ceru, ka būs viss basketbola augstākās pilotāžas arsenāls.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 17:48, pirms 8 gadiem
A, blakusvāģi arī šodien būs???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-12 17:51, pirms 8 gadiem
KP6unCR7Fan rakstīja: BattleFruit

vakar, 17:31

Kāds var padalīties ar NBA TV strīmu?

Tak varees redzeet pa Best4Sport.tv
Neesmu nekad tur skatījies. Kā tur ar kvalitāti? Bumbu var redzēt? Sejas pa gabalu var atpazīt?

  +6 [+] [-]

, 2016-02-12 17:52, pirms 8 gadiem
KP6unCR7Fan rakstīja: KP buus pamatsastaava?
Nē, zin tribīnēs riekstiņus tirgos!

  -1 [+] [-]

, 2016-02-12 17:52, pirms 8 gadiem
KP6unCR7Fan rakstīja: KP buus pamatsastaava?
Nē zinies. Rokiju rangā otrā vietā, bet nāks no benķa......

     [+] [-]

, 2016-02-12 18:01, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Neesmu nekad tur skatījies. Kā tur ar kvalitāti? Bumbu var redzēt? Sejas pa gabalu var atpazīt?
tad arī neskaties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-02-12 18:07, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Neesmu nekad tur skatījies. Kā tur ar kvalitāti? Bumbu var redzēt? Sejas pa gabalu var atpazīt?
Kvalitāte kā jebkurā TV kanālā!

Starp citu NBA Tv nemaz nerādīs nevienu no zvaigžņu spēlēm vai konkursiem, vismaz programmā nekā nav! Tikai treniņi un intervijas!

     [+] [-]

, 2016-02-12 18:08, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nē zinies. Rokiju rangā otrā vietā, bet nāks no benķa......
Un? Var nākt no beņķa un arī nospēlēt 35 minūtes!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-02-12 18:20, pirms 8 gadiem
Es pasutiju NBA pass uz speli samaksaju 5 pound jeb aptuveni 7 eiro... domaju ir taa verts maksaat.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-12 18:27, pirms 8 gadiem
KP6unCR7Fan rakstīja: Pa RigaTV24 raada VTB, vai tas nav atkaartojums?
Tak labajā stūrī ir uzraksts tiešraide

  -2 [+] [-]

, 2016-02-12 18:29, pirms 8 gadiem
Juri$$$ rakstīja: tad arī neskaties.
Ne tu mani taisīji, ne tu mani komandēs. Kur gribēšu tur skatīšos.

Es tikai apvaicājos kā tur ar kvalitāti.

Ja nebija, ko teikt, tad droši varēji paklusēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 18:30, pirms 8 gadiem
Visu cieņu Ltv7 kura rādīs ierakstā spēli,bet nesaprotu kur problēma to parādīt tiešraidē.Pieņemsim Lnt ,kura kādu laiku atpakaļ bija sevi pasludinājusi par basketbola kanālu!

  +2 [+] [-]

, 2016-02-12 18:34, pirms 8 gadiem
gggg rakstīja: Visu cieņu Ltv7 kura rādīs ierakstā spēli,bet nesaprotu kur problēma to parādīt tiešraidē.Pieņemsim Lnt ,kura kādu laiku atpakaļ bija sevi pasludinājusi par basketbola kanālu!
LNT kaut reizi dzīvē kaut vienu spēli ir rādījusi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 18:39, pirms 8 gadiem
...tikai nesakiet ka 1994 gads bijis pirms vairāk neka 20 gadiem!
Man 1991 gads ir joprojām ka vakar! un 1994 g man bija 19...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-12 19:19, pirms 8 gadiem
KP6unCR7Fan rakstīja: LNT kaut reizi dzīvē kaut vienu spēli ir rādījusi?

Eiropas chempi raadija.
Nevaru atcereties cik sen tas bija.Ap 20 gadi atpakal,kad brivdienas viens kanals dienas vidu radija NBA speles protams ieraksta,bet kaut kas radija.Nepomnu cik kanali tad vispar Latvija bija.Man pat liekas,ka radija čikagas speles tikai,bet tie tpt bija baigie svetki

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 19:19, pirms 8 gadiem
KP6unCR7Fan rakstīja: Kaa juus eksperti teiktu, uzvarees Pasaules izlase vai ASV izlase. Es teikshu ka ASV, jo tur ir skanodshaaki vaardi. Pasaules izlasee ir KP,Wiggins un veel labs ir Jokics.
Pasaules izlasē ir labākais PG - Mudiejs!
1 2 3 4 108 komentāri