Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA pārceļ vēl vienu "Celtics" spēli un pieņem stingrākus drošības protokolus

Rolands Eliņš

NBA pārceļ vēl vienu "Celtics" spēli un pieņem stingrākus drošības protokolus
Džeisons Teitums. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija bijusi spiesta pārcelt vēl vienu Bostonas "Celtics" maču – naktī uz ceturtdienu nenotiks spēle pret Orlando "Magic", vēsta ESPN.

Bostonas "Celtics" vakardienas spēle pret Čikāgas "Bulls" tika pārcelta uz nenoteiktu laiku, tieši tāpat kā Bostonas iepriekšējā spēle pret "Heat". Spēļu pārcelšana saistīta ar Covid-19 ierobežošanas pasākumiem un spēlētāju nonākšanu NBA Veselības un drošības protokolā, jo Bostonai pieejamajā sastāvā bija palikuši tikai astoņi spēlētāji.

"Celtics" nākamās spēles bija paredzētas pret Orlando "Magic" – naktī uz ceturtdienu un sestdienu. ESPN vēsta, ka pieņemts lēmums pārcelt ceturtdienas spēli, un Orlando komanda izbraukumā uz Bostonu nedosies. Attiecīgi arī ir liela jautājuma zīme par sestdienas maču, kuram jānotiek Orlando, bet par to galīgais lēmums vēl nav pieņemts.

Šī būs trešā "Celtics" pārceltā spēle šosezon un piektā kopumā. NBA vadība gan jau iepriekš neslēpa, ka ar šādu scenāriju rēķinās, tāpēc izziņojusi tikai sezonas pirmās puses kalendāru, lai pēc tam varētu vienkāršāk ieplānot pārceltās spēles.

Aizvadītajā naktī nenotika arī Dalasas "Mavericks" spēle, jo vairāki šīs komandas spēlētāji saņēma pozitīvus Covid-19 testus. Kristapa Porziņģa pārstāvētajai komandai nākamā spēle paredzēta naktī uz ceturtdienu pret "Hornets", un klubs šodien ziņo, ka komanda ir devusies izbraukumā, taču izlaida treniņu un nepiedāvās savus pārstāvjus intervijām medijiem. Jāatgādina, ka vakardien bija paredzēta Porziņģa sezonas debija, taču mača pārcelšanas dēļ tā aizkavējās.

Covid-19 drošības pasākumi skāruši arī "Wizards", kas šodien bija spiesta atcelt treniņu un divus spēlētājus, kurus nenosauca vārdā, ievietot karantīnā. Tiek ziņots, ka NBA kopā ar spēlētāju asociāciju vienojusies par stingrāku noteikumu ieviešanu, lai pēc iespējas vairāk mazinātu Covid-19 izplatības risku, piemēram, pirms un pēc spēlēm aizliedzot pretējo komandu spēlētājiem fiziski sasveicināties.

Principā NBA spēlētāji tiks ievietoti vietējos burbuļos, samazinot viņu saskari ar ārpus komandas notiekošo, proti, izbraukumos savos viesnīcu numuriņos spēlētājiem būs aizliegts uzņemt viesus, kā arī pašiem atstāt viesnīcas telpas, izņemot ārkārtas gadījumus. Tāpat NBA saīsinājusi laiku, ko spēļu dienās komandas var pavadīt ģērbtuvēs, tā vietā lielāku uzsvaru liekot uz komandu spēlētāju un treneru tikšanos laukumā, kur ir daudz vairāk vietas un attiecīgi vairāk iespēju ievērot distancēšanos.

     [+] [-]

, 2021-01-12 22:19, pirms 3 gadiem
Labākais likums visā kovid sarakstā-
Reducing social interactions during games, including tapping hands during free throws

Man liekas,ka līga nesaprot to ka spēlētāji spēlē ar bumbu kura pieskaras gandrīz visiem spēlētājiem simtiem reižu

     [+] [-]

, 2021-01-12 22:32, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Labākais likums visā kovid sarakstā-
Reducing social interactions during games, including tapping hands during free throws

Man liekas,ka līga nesaprot to ka spēlētāji spēlē ar bumbu kura pieskaras gandrīz visiem spēlētājiem simtiem reižu
Nevar nepiekrist, ka tas ir fufelis, bet nu kopumā jau pieņēma labus lēmumus. Beidzot tādi banāni kā Kairijs un Bārda būs spiesti sēdēt mājās, ja gribēs spēlēt. NBA netiks nopauzēta, tikai jācer, ka spēlētāji panāks pretī visai sistēmai un ievēros ierobežojumus.