Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kurucam un "Nets" spēle pret Denveru, joprojām bez Ērvinga sastāvā

Kurucam un "Nets" spēle pret Denveru, joprojām bez Ērvinga sastāvā
Rodions Kurucs. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt 2:30 sāksies NBA spēle starp Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas "Nets", kuras sastāvā personīgu iemeslu joprojām nebūs Kairija Ērvinga, un Denveras "Nuggets". Abas komandas sezonu sākušas pieticīgāk nekā gaidīts.

Rodions Kurucs piedalījies piecās no 11 "Nets" spēlēm sezonas sākumā, taču nevienā no tām nav nospēlējis vairāk par dažām minūtēm un šobrīd atrodas ārpus "Nets" aktīvās rotācijas. Kuruca spēles minūtes bijušas spēles izskaņā, cīnoties pret pretinieku rezervistiem, kad uzvarētājs jau skaidrs, attiecīgi viņa personīgajai statistikai šobrīd lielas ilustratīvās nozīmes nav.

"Nets" sastāvā iepriekšējā spēlē atgriezās Kevins Durents, kuram beidzās Covid-19 karantīna, taču trīs spēles pēc kārtas izlaidis Kairijs Ērvings, kurš arī šonakt nebūs komandas sastāvā, pavēstījusi "Nets". Kā Ērvinga nespēlēšanas iemesls joprojām tiek norādīts "personīgs iemesls", attiecīgi liekot izplatīties baumu jūrai.

"NY Post", atsaucoties uz anonīmu avotu, norāda, ka Ērvinga nespēlēšana saistīta ar nedēļas vidū pieredzētajām nekārtībām Vašingtonā, ko izraisīja ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji, ielaužoties valdības ēkā. Internetā netrūkst arī baumu par Ērvinga dalību ballītēs šajā laikā, un "Nets" ieņēmusi pozīciju šīs runas nekādā veidā nekomentēt. "Man nav nekā jums sakāma, atvainojiet," par Ērvingu medijiem norādīja komandas galvenais treneris Stīvs Nešs.

Tikmēr cits noskaņojums ir līgas vadībai - kā vēsta ESPN, līgas vadība izmeklēšanu par internetā noplūdušajiem video ģimenes ballītē un Ērvinga piedalīšanos tajā, kas attiecīgi var ietekmēt viņa atgriešanos komandā, jo varētu būt nepieciešams ievērot pašizolāciju. Sagaidāms, ka Ērvings šonedēļ nevarēs piedalīties arī nākamajās spēlēs.

Nešam netrūkst arī citu problēmu – komanda sezonas ievadā zaudējusi sešās no 11 spēlēm un iepriekšējā spēlē ielaida 129 punktus pret "Thunder". Nešs pēc spēles kritizēja savas komandas darbību aizsardzībā, norādot, ka vairākās epizodēs pietrūcis disciplīnas un cīņasspara.

"Nets" sacentīsies pret vienu no Rietumu konferences favorītēm Denveras "Nuggets", kurai arī sezonas ievads nav bijis sensacionāli lielisks – pagājušās sezonas konferences fināliste pagaidām tikusi pie piecām uzvarām desmit spēlēs. Lielisku statistiku sakrājis Nikola Jokičs, vidēji spēlē tiekot pie 24.4 punktiem un "triple-double" (11.2 atlēkušās bumbas un 10.4 rezultatīvas piespēles), turklāt viņš arī komandas līderis pārtverto bumbu skaita ziņā (1.3 vidēji spēlē).

NBA spēles šonakt

KomandasSākumsKomandasSākums
76ers – Heat2:00Nets – Nuggets2:30
Cavaliers – Jazz2:30Rockets – Lakers3:00
Thunder – Spurs3:00Warriors – Pacers5:30

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA for the latest NBA...


, 2021-01-12 19:18, pirms 3 gadiem
Kairijs gan jau vēl nav atgājis no māsas dzimenes
, 2021-01-13 08:37, pirms 3 gadiem
Šeit var izveidoties interesanta situācija - Nets ar steigu var nākties meklēt jaunu PG, un tāds variants pastāv - James Harden personā, bet pretī būs jādod ļoti daudz no Nets puses un ceru, ka ja šāds scenārijs piepildās, tad starp maiņu arī tiktu iekļauts Kurucs.
Dāvis Bertāns noskatās, kā divus punktus gūst Aleksejs Pokuševskis. Foto. AP. Scanpix
21

Bertāns iemet piecus punktus, "Hornets" pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piecu zaudējumu sēriju pārtraukusi Šārlotas "Hornets" komanda, kas savā laukumā ar 118:111 pārspēja Austrumu konferences šī brīža ceturto labāko komandu Klīvlendas "Cavaliers". Dāvis Bertāns nospēlēja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar pieciem gūtajiem punktiem.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.
Ostins Rīvss. Foto: Jack Dempsey/AP/Scanpix
9

Rīvsam ''triple-double'', ''Lakers'' atspēlē 19 punktu deficītu un trillerī uzvar ''Bucks''

Naktī uz trešdienu Nacionālajā basketbola asociācijā spēlē starp Milvoki ''Bucks'' un Losandželosas ''Lakers'' bija nepieciešami divi papildlaiki. Pamatlaikā ''Lakers'' atspēlēja 19 punktu deficītu, bet otrā papildlaika beigās pēc Ostina Rīvsa tālmetiena nodrošināja uzvaru (128:124).