Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Kopā ar Kurucu draftētais Musa atgriezīsies Eiropā

Kopā ar Kurucu draftētais Musa atgriezīsies Eiropā
Rodions Kurucs, Šons Markss un Džanans Musa
Foto: Bruklinas "Nets"

Bosniešu basketbolists Džanans Musa drīzumā atgriezīsies Eiropā un pārstāvēs kādu vēl nenosauktu vecā kontinenta komandu, sociālajā vietnē ''Twitter'' ziņo basketbolista aģents Miško Raznatovičs. Musu 2018. gada NBA draftā ar kopējo 29. izvēli draftēja Bruklinas ''Nets'', kas tā paša gada drafta otrajā kārtā ar 40. numuru izvēlējās latvieti Rodionu Kurucu.

1999. gadā dzimušais Džanans Musa NBA aizvadīja 49 spēles divu sezonu laikā, izceļoties ar 4,3 punktiem, 1,9 atlēkušajām bumbām un 0,9 rezultatīvām piespēlēm. Nacionālās basketbola asociācijas attīstības līgā jeb G-līgā Musas produktivitāte bija ievērojami lielāka - 48 spēlēs vidēji 19,5 punkti, 6,8 atlēkušās bumbas un 3.6 rezultatīvas piespēles. 2020. gada novembrī bosnietis maiņas darījumā nonāca Detroitas ''Pistons'' komandā, kas pretī uz Bruklinu sūtīja uzbrūkošo aizsargu Brūsu Braunu. Motoru pilsētas komandas sastāvā Musa aizvadīja tikai vienu pirmssezonas spēli, 12 minūtēs izceļoties ar atlēkušo bumbu un rezultatīvu piespēli, līdz sezonas priekšvakarā tika atbrīvots.

Zagrebas ''Cedevita'' karjeru uzsākušais Musa pirms drafta tika uzskatīts par vienu no labākajiem Eiropas talantiem. 206 centimetrus garais basketbolists bija rezultatīvākais spēlētājs starp gadu vecākiem puišiem 2014. gadā Latvijā notiekošajā Eiropas U16 basketbola čempionātā. Gadu vēlāk Musa aizveda Bosniju līdz triumfam 2015. gada Eiropas U16 basketbola čempionātā, kurā arī tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Tālāk sekoja debija Bosnijas nacionālajā vīriešu basketbola izlasē un 2017./2018. gada ULEB Eirokausa sezonas uzlecošās zvaigznes trofeja.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/dza...


, 2021-01-12 21:06, pirms 3 gadiem
Nu tāds galīgs tizlenis jau nebija, nedaudz savādi, ka nevienam nav vajadzīgs. Liekas, ka tā īsti iespeju sevi pierādīt pat nedabūja. Bet nu NBA ir do or die
, 2021-01-12 21:21, pirms 3 gadiem
Tur vel NBA nav beidzies, viņam ir 21 gads, videjais vecums pedejos gados kad draftē ir lielāks neka viņam šobrīd, tas ka neviens viņu negribēja audzinat man eprsonīgi ir milzīgs parsteigums, bet tur noteikti apakšā ir tīri nba zinatnē ar visām lietām, cik atlētisks, traumatisks, atrums utt būs... Tomēr NBA ir pilns ar šādiem cilvēkiem, 2-3 gadi eiropā un būs atpakaļ iespējams.
, 2021-01-13 05:16, pirms 3 gadiem
Kurucam jāņem piemērs. Paliekot Nets,viņš tāpat spēlēt netiks.
, 2021-01-13 08:35, pirms 3 gadiem
večukiņš rakstīja: Kurucam jāņem piemērs. Paliekot Nets,viņš tāpat spēlēt netiks.
Domāju, ka Kurucu taupa kādam maiņas darījumam.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
11

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.
Džeimss Hārdens un Luka Dončičs. Foto: AP/Scanpix
23

"Mavs" astoņi punkti ceturtdaļā un neveiksme, "Thunder" play-off sāk ar uzvaru

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas trīs izslēgšanas turnīra spēles. Dalasas "Mavericks" aizvadīja katastrofālu otro ceturtdaļu un izbraukumā ar 97:109 zaudēja Losandželosas "Clippers", Milvoki "Bucks" bez Jaņņa Adetokunbo pārspēja Indianas "Pacers" (109:94), savukārt Rietumu regulārā turnīra čempione Oklahomsitijas "Thunder" ar 94:92 pārspēja bez Zaiona Viljamsona spēlējošu Ņūorleānas "Pelicans".