Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Bertānam pēc rekordmača spēle nevedas, "Spurs" izgāžas Losandželosā

Bertānam pēc rekordmača spēle nevedas, "Spurs" izgāžas Losandželosā
Dāvis Bertāns un Kails Kuzma
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas spēlē Losandželosā vietējā "Lakers" pirmo reizi kopš 2013. gada savā laukumā pieveica Sanantonio "Spurs" - 93:81. Kopumā neveiksmīgu spēli aizvadīja visa Teksasas komanda, kuras sastāvā neveiksmīgu maču aizvadīja latviešu basketbolists Dāvis Bertāns.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 16:49 minūtes, gūstot tikai divus punktus (1p, 2/2, 3p. 0/2), No soda metiena līnijas latviešu uzbrucējs atzīmējās pašās spēles beigās, kad mača liktenis jau bija izšķirts. Vēl statistikā Bertāns atzīmējās ar divām atlēkušajām bumbām, trīs kļūdām un trīs noteikumu pārkāpumiem. Uzbrucēja +/- koeficients bija -16, kas bija trešais vājākais komandā.

Spēli ar precīzu trejaci iesāka "Lakers" centrs Bruks Lopess, bet pie pretējā groza Pau Gazols atbildēja ar bumbas triecienu grozā no augšas. Losandželosai vadību izdevās saglabāt līdz pirmās ceturtdaļas vidum, pateicoties Lonzo Bola realizētajam tālmetienam. Ceturtdaļas otrajā pusē, spēlē ienākot rezervistiem, Manu Džinobili lieliskās piespēles trīs uzbrukumos pēc kārtas palīdzēja Lamarkusam Oldridžam pārņemt vadību viesu komandai. Tomēr pēc komandas uzbrukuma līdera došanās atpūtā "Spurs" uzbrukums apstājās, ļaujot vadību atgūt mājiniekiem. Pēc nospēlētām 12 minūtēm "Lakers" atradās vadībā ar 20:15

Otrās ceturtdaļas sākums "Spurs" izpildījumā bija briesmīgs, nepilnu divu minūšu laikā pieļaujot trīs kļūdas. To ātrajos uzbrukumos izmantoja Džordans Klarksons, kurš panāca 12 punktu pārsvaru mājinieku komandai. Bardaks "Spurs" uzbrukumā turpinājās arī pēc diviem minūtes pārtraukumiem, ļaujot Losandželosai kopumā veikt 17-0 izrāvienu. Dzīvību Sanantonio uzbrukumā atgriezt izdevās komandas veterāniem, uz brīdi sadeldējot deficītu līdz tikai sešu punktu starpībai. Pašās puslaika beigās Brendans Ingrams vienatnē mājiniekiem guva septiņus punktus, kas "Lakers" pēc pirmā puslaika deva vadību ar 49:38.

Spēles otro daļu rezultatīvi iesāka jaunie "Spurs" aizsargi Brins Forbss un Dežonte Marejs, sadeldējot starpību līdz trīs punktu deficītam. Tieši Forbss ar precīzu trejaci pirmo reizi kopš mača sākuma ļāva "Spurs" nonākt vadībā - 53:52. Tomēr "Lakers" ar ātru basketbolu un pārtvertām bumbām ātri atguva vadību, veicot 11-2 izrāvienu. Minūti līdz ceturtdaļas izskaņai Kaldvels-Pops veica četru punktu gājienu, realizējot trejaci ar sodu, bet pirms perioda beigām Manu Džinobili bija rezultatīvs gan caurgājienā, gan raidīja grozā trīs punktu metienu. Rezultāts pirms noslēdzošās spēles daļas bija 68:62 par labu mājiniekiem.

Pēdējā ceturtdaļa sākās ar "Lakers" gūtiem punktiem, sasniedzot desmit punktu vadību. "Spurs" rindās savu NBA karjeras pirmo tālmetienu realizēja Deriks Vaits. Sešas minūtes līdz mača beigām Forbss pietuvoja teksasiešus līdz divu punktu statpībai. Tomēr tā vietā, lai pārņemtu vadību, Grega Popoviča trenētā komanda divas reizes pēc kārtas uzdāvināja spēles instrumentu pretiniekiem. Lerija Nansa atlētiskais trieciens grozā no augšas un bloķētais metiens četras minūtes pirms mača beigām deva Lūka Voltona vienībai desmit punktu pārsvaru. Dāvja Bertāna mēģinājums ,iedot savai komandai dzirksteli ar tālmetienu, rezultātu nedeva. Savus vienīgos punktus mača izskaņā latvietis guva no soda metiena līnijas. Spēles beigas vairs jautājumus par uzvarētāju neradīja, mājiniekiem triumfējot ar 93:81.

"Lakers" (14-27) - "Spurs" (28-15) 93:81

Lakers: Ingrams 26, Bols 18 (10ab), Nanss 14 (10ab), Kaldvels-Pops 10, Kuzma 10, Harts 6, Klarksons 5, Lopess 4, Rendls, Eniss
Spurs: Oldridžs 20, Forbss 18, Marejs 14, Gazols 9 (12ab), Džinobili 8, Andersons 6, Vaits 4, Bertāns 2, Milzs, Pols, Kastelo

Statistika

MetieniTālmetieniSoda m.Atl.b.Rez.p.Kļūdas
Lakers36/87 (41%)13/38 (34%)8/14 (57%)472215
Spurs31/76 (41%)8/20 (40%)11/15 (73%)452120


, 2018-01-12 08:15, pirms 6 gadiem
Cik to spēli redzēju, Bertāns vispār pie bumbas netika, izņēmums, bumbas ievadīšana spēlē no auta.Kas tur var vesties vai nevesties.
, 2018-01-12 08:19, pirms 6 gadiem
Es jau teiktu, ka var copy-paste komentus sabliest no vakardienas KP aplicējiem
, 2018-01-12 08:46, pirms 6 gadiem
Uzdāvināja spēles instrumentu!!! Tas ir kaut kas spēcīgs....

Grega Popoviča trenētā komanda divas reizes pēc kārtas uzdāvināja spēles instrumentu pretiniekiem.
, 2018-01-12 09:12, pirms 6 gadiem
spurs racisti .. rižam baltam bumbu nedod..
, 2018-01-12 09:21, pirms 6 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Uzdāvināja spēles instrumentu!!! Tas ir kaut kas spēcīgs....

Grega Popoviča trenētā komanda divas reizes pēc kārtas uzdāvināja spēles instrumentu pretiniekiem.
Sāk ietekmēties no Novika..
, 2018-01-12 10:36, pirms 6 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: spurs racisti .. rižam baltam bumbu nedod..
Teksasa kā nekā
Slēpts komentārs: Franko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-12 11:36, pirms 6 gadiem
spēli neredzēju, bet ja 2 metieni uz grozu bijuši, tad diezgan acīmredzami, ka pie bumbas netika. un nav te ko plāpāt, ka spēle nevedusies!
saps rakstīja: Cik to spēli redzēju, Bertāns vispār pie bumbas netika, izņēmums, bumbas ievadīšana spēlē no auta.Kas tur var vesties vai nevesties.
, 2018-01-12 12:45, pirms 6 gadiem
Bols viņus vienkārši noLonzoja! Tāds basketbolists nepazustu un spīdētu pat Lietuvas rezervistu komandā.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.