Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Thunder" par galveno treneri paaugstina 35 gadus vecu speciālistu

Rolands Eliņš

"Thunder" par galveno treneri paaugstina 35 gadus vecu speciālistu
Marks Deno. Foto: Bryan Terry/The Oklahoman

NBA klubs Oklahomsitijas "Thunder" par galveno treneri iecēlusi Marku Deno, kurš iepriekš bija galvenā trenera palīgs šajā komandā un strādā "Thunder" sistēmā sešus gadus. Viņš stājies Billija Donovana vietā, kurš komandu atstāja šajā starpsezonā.

Marks Deno "Thunder" klubā ienāca pirms sešiem gadiem. Piecus gadus viņš strādāja kā Attistības līgas komandas treneris, uzvarot 57% savu spēļu un trijās sezonās uzvarot savā divīzijā. Iepriekšējā sezonā Deno tika paaugstināts uz NBA kluba sastāvu, kļūstot par Billija Donovana asistentu, un "Thunder" komanda prata pārsniegt uz sevi liktās cerības, iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Donovanam līgums ar "Thunder" beidzās, un viņš jau pievienojies Čikāgas "Bulls". "Thunder" izskatīja vairākus trenera amata kandidātus, taču meklēšanu garumā nevilka un amatu uzticējusi tikai 35 gadus vecajam Deno.
Deno gan nebūs jaunākais treneris līgā – šis tituls joprojām piederēs "Timberwolves" trenerim Raienam Saundersam, kurš dzimis 1986. gadā.

"Thunder" vadība ļoti augstu vērtē Deno darbu komandā, viņa saikni ar komandas spēlētājiem un spēju nošķirt īstermiņa un ilgtermiņa mērķus. "Thunder" aizvadītajā sezonā prata savienot abu veidu mērķus, turpinot komandas sastāva atjaunināšanu, taču reizē arī tiekot pie ļoti pieklājīga uzvaru skaita. "Thunder" komandai vairāku maiņu rezultātā ir tiesības uz 15 pirmās kārtas drafta izvēlēm līdz 2026. gadam.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...