Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Mozgova eksperiments" Ņujorkā izgāzies

Andrejs Siliņš

"Mozgova eksperiments" Ņujorkā izgāzies
Diezin vai Timofejs Mozgovs tuvākajā laikā tiks pie iespējas bloķēt Derika Rouza metienus, kā tas notika pasaules čempionātā.
Foto: AFP/Scanpix

Starpsezonā ar lielu troksni parakstītais krievu centrs Timofejs Mozgovs nav attaisnojis uz sevi liktās cerības un turpmāk Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Maiks d'Antoni vairs nerēķinās ar spēlētāju kā ar nopietnu palīgu.

Kad vasarā "Knickerbockers" krievu centra parakstīšanai atvēlēja aptuveni desmit miljonus dolāru uz trim sezonām, šķita, ka basketbolists ir pārvērtēts. Tagad tas pierādās. Taču bagāts dara kā grib un Ņujorkā ar rocību sportā nekad nav bijušas problēmas. Vēl pirms sezonas sākuma Amerikā dažs apskatnieks pasteidzās Mozgovu nosaukt pat par labāko starpsezona darījumu "Knicks" izpildījumā, neskatoties uz to, ka komanda piesaistīja arī Amare Stadamaieru.

Par Mozgova lielāko plusu tika uzskatīta spēja būt ātram, bez kā skrienošajā d'Antoni uzbrukumā centram nav ko meklēt. Jau pirmssezonas spēlēs parādījās pirmās pazīmes par Mozgova nevarēšanu iejusties NBA apritē, un regulārā sezona šīs bažas tikai apstiprināja. Pirmajās astoņās spēlēs 216 centimetrus garais krievs vidēji spēlējis vien 13 minūtes, guvis mazāk nekā četrus punktiņus un izcīnījis 1,9 bumbas zem groziem... Pirmajos septiņos mačos d'Antoni vēl deva iespēju Mozgovam sākt spēli pamatpieciniekā, bet vakarnakts spēlē pret Andri Biedriņu un "Warriors" krievs pirmo reizi tika nosēdināts rezervistu soliņa tālākajā galā. Zaudētajā mačā Mozgovs laukumā pavadīja mazāk nekā nieka divas minūtes.

Ņujorkas basketa apskatnieki jau raksta, ka viens no 2009. gada Eiropas čempionāta labākajiem centriem vairs nav to spēlētāju lokā, ar kuriem treneris d'Antoni rēķinās kā ar nopietniem palīgiem turpmākajā sezonā. Pret "Warriors" centra pozīcijā maču sāka Stadamaiers, taču pastāv viedoklis, ka d'Antoni savam audzēknim jau no Fīniksas laikiem tomēr ļaus spēlēt ierastajā ceturtajā pozīcijā. Tas notiks tanī brīdī, kad ceļgala savainojumu būs izārstējis francūzis Ronijs Turiafs, kuram tiks uzticēta centra pienākumu veikšana.

Mozgovam ar "Knickerbockers" ir līgums uz trim sezonām, bet šobrīd izskatās, ka klubs no spēlētāja vēlēsies tikt vaļā. Ja tas neizdosies ar maiņas darījumu, tad nevar izslēgt iespēju par līguma izpirkšanu. Jebkurā gadījumā aptuveni 9,7 miljoni bijušajam Maskavas apgabala "Khimki" centram ir garantēti...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +29 [+] [-]

, 2010-11-11 18:52, pirms 13 gadiem
žirga rakstīja: Nekads brinums, klubs pieder krievu magnatam,tapec ari nopirka
Vai tik Nets nepiederēja krievam?
Slēpts komentārs: jureks

  -3 [+] [-]

, 2010-11-11 18:57, pirms 13 gadiem
desmit miljonus dolāru uz trim sezonām!! tas ir paarveerteets?, normaala alga nba!! ko tad par andra ciparu var teikt???

  -2 [+] [-]

, 2010-11-11 18:58, pirms 13 gadiem
Tas jau vakar bija uzskatāmi redzams. Iznāk laukumā, minūtes laikā divas piezīmes un malā bija.

 +10 [+] [-]

, 2010-11-11 19:01, pirms 13 gadiem
gomes rakstīja: desmit miljonus dolāru uz trim sezonām!! tas ir paarveerteets?, normaala alga nba!! ko tad par andra ciparu var teikt???
un, tavuprāt, Andris NAV pārvērtēts????

     [+] [-]

, 2010-11-11 19:01, pirms 13 gadiem
chalim 9,7 miljoni garanteeti
tjip vinsh var luni laist un tapat pikjis kabataa. taa neko!
zhel, ka klubs taa ar naudu meetaajas. laikam raksturigi jenkjiem..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-11-11 19:16, pirms 13 gadiem
Vai ir kas jauns? rakstīja: Curry pa 11M sezonā baseinā peldās un sūc kokčikus a te kaut kāds Mozgovs par 3M sezonā pat trenējas
Zini kas viņu pārspēja? Marburijs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2010-11-11 19:55, pirms 13 gadiem
diezgan tuvredzīgs viedoklis .. cik vispār eiropieši aizbraucot uz NBA uzreiz sākuši stabili spēlēt? pat lielākās zvaigznes Novickis, Pārkers pirmo sezonu mocījās un veltīja laiku, lai tikai pierastu. un te nedraftēts džeks, kas pat Eiropā savā komandā nebija pamatcentrs. pat pēdējo gadu viens no labākajiem centriem Eiropā T.Splitters dabū 12 min un 4p .. domāju ka neviens cilvēks, kas normāli orientējās NBA, negaidīja, ka Mozgovs stabili uzreiz dos rezultātu, tāpēc par izgāšanos nevar runāt - vienkārši nesagaidīja lielu pārsteigumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-11 19:57, pirms 13 gadiem
bubba rakstīja: chalim 9,7 miljoni garanteeti
tjip vinsh var luni laist un tapat pikjis kabataa. taa neko!
zhel, ka klubs taa ar naudu meetaajas. laikam raksturigi jenkjiem..
ir bet nu.
šā vai ta šī sezona cerams būs atkal uz uraa

  +4 [+] [-]

, 2010-11-11 20:57, pirms 13 gadiem
Mozgovam vēl būs iespēja sevi parādīt... No tā 3 gadu līguma nav pat mēnesis nospēlēts, un viņu noraksta...

Nevar tā uzreiz atnākt un ielekt NBA... Turklāt Mozgovs nerunā angliski - viņam vēl tīri cilvēciski vajag iedzīvoties Amerikā...

Kā jau autors min, Knics naudas pietiek, tie 3m gadā ir dzeramnauda tur - gan jau aizies tā spēle.

  -1 [+] [-]

, 2010-11-11 21:14, pirms 13 gadiem
knicks pati par sevi ir izgaashanaas - dabuja stoudemire.. un talak? stoudemire neiet vairs ne tuvu tik labi kaa gaaja phiiniksaa speljot kopaa ar neshu (es nedomaju individuaalos status).

njurokai jaadabuu carmelo anthony naakamvasar, tad, iespejams, komanda beidzot saks uzvaret..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-11-11 23:10, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: nav izgāšanos,neslikti iet,ir uzvaras,un zaudes,gan jau DAntonio kaut ko izdomās, vēl jau runā daudz baumu,kas un kā,kas zin,varbūt jau šosezon viņi dabū Antonu. Feltons,Gallinari,Amare,Chandlers,- visas iespējas tikt PO, hypno atkal labi uzrakstījis/.
njujorka ja tiks playoff, tad tikai pateicoties austrumu konferences vaajajam galam.. nebuus vinjiem uzvaras vairaak kaa zaudejumi

  +1 [+] [-]

, 2010-11-12 09:56, pirms 13 gadiem
No kurienes šitādu murgu var izraut !? Tas ir autora subjektivais-NEobjektivais viedoklis ? Un teksts : "guvis mazāk nekā četrus punktiņus"... raksta stipri jutamas autora personiskas antipatijas...