Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis trijstūra uzbrukuma ieviesējs Tekss Vinters

Rolands Eliņš

Mūžībā aizgājis trijstūra uzbrukuma ieviesējs Tekss Vinters
Tekss VInters. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Trešdien 96 gadu vecumā miris bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) treneris Tekss Vinters, kurš šajā sporta veidā ieviesa trijstūra uzbrukumu.

Strādājot par Fila Džeksona asistentu, Vinters deviņdesmitajos gados un gadsimtu mijā palīdzēja Čikāgas "Bulls" un Losandželosas "Lakers" komandām dominēt līgā.

"Ļoti daudz mācījos no trenera Vintera. Viņš bija pionieris un ļoti daudz centās izzināt šo spēli. Viņa veidotais trijstūra uzbrukums spēlēja nozīmīgu lomu sešos "Bulls" čempiontitulos. Tekss vienmēr smagi strādāja, koncentrējās uz niansēm un rūpīgu gatavošanos. Man bija tas gods spēlēt pie viņa. Izsaku dziļu līdzjūtību viņa ģimenei," "Chicago Tribune" citē "Bulls" leģendas Maikla Džordana teikto.

Vinters trenera gaitas uzsāka 1947.gadā Kanzasas Štata universitātē, 30 gadu vecumā kļūstot par jaunāko treneri ASV koledžu basketbolā.

1985.gadā viņš sāka strādāt "Bulls" komandā kā galvenā trenera asistents. Vēlāk, Vinteram apvienojot spēkus ar Džeksonu, "Bulls" 1991., 1992, 1993., 1996., 1997. un 1998.gadā kļuva par NBA čempioni. Viņš devās līdzi Džeksonam arī uz "Lakers" komandu, ar kuru no 2000. līdz 2002.gadam izcīnīja vēl trīs titulus.

Kā galvenais treneris NBA viņš nostrādāja divas sezonas, septiņdesmito gadu sākumā vadot Hjūstonas "Rockets" vienību.

Izmantotie resursi:
LETA