Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kurucam četri punkti "Nets" sakāvē, "Spurs" pēdējās sekundēs piekāpjas Atlantai

Kurucam četri punkti "Nets" sakāvē, "Spurs" pēdējās sekundēs piekāpjas Atlantai
Rodions Kurucs spēlē pret Toronto. Foto: AP/Scanpix

Dāvis Bertāns trāpīja vienu no četriem tālmetieniem Sanantonio „Spurs” zaudējumā pārbaudes mačā pret Atlantas „Hawks” (127:130), ko ar pēdējo sekunžu tālmetienu sarūpēja Atlantas debitants Trejs Jangs. Bet Rodions Kurucs tika pie lielāka spēles laika nekā iepriekš un guva četrus punktus Bruklinas „Nets” pamatīgā sakāvē pret „Raptors” (91:118).

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 13 minūtes, kas bija otrs mazākais spēles laiks no 11 „Spurs” laukumā izgājušajiem spēlētājiem. To laikā latviešu uzbrucējs guva trīs punktus (3p. 1/4), savāca vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu un saņēma vienu piezīmi. Viņa +/- rādītājs šajā spēlē bija mīnus četri.

Bertāna pārstāvētā „Spurs” aizvadīja savu ceturto pārbaudes spēli un cieta otro zaudējumu. Rezultatīvajā spēlē nepiedalījās komandas līderis Lamarkuss Oldridžs, bet tas netraucēja „Spurs” jau pirmajā ceturtdaļā iemest 36 punktus. Arī Bertāns devās laukumā pirmajā ceturtdaļā, bet izcēlās tikai ar kļūdu un piezīmi.

„Spurs” neveiksmīga izvērtās trešā ceturtdaļa, kurā tika zaudēts ar 28:38 un komanda uz brīdi nokļuva 13 punktu iedzinējos pret Atlantu. Bertāns atgriezās laukumā šīs ceturtdaļas otrajā pusē un trāpīja vienu no diviem tālmetieniem. Bertānam neizdevās trāpīt divus tālmetienus arī pēdējās ceturtdaļas ievadā, un viņš tika nomainīts, rezultātam esot 98:108.

Atlikušajās minūtēs „Spurs” treneris Gregs Popovičs izvēlējās laukumā nesūtīt treniņnometnes spēlētājus ar mazām izredzēm uz vietu sastāvā regulārajā sezonā. Tā vietā komandas pamatsastāva spēlētājiem tika dota iespēja samazināt deficītu, kas arī izdevās, pēdējā minūtē panākot neizšķirtu. Svarīgu metienu pēdējā minūtē iemeta Deriks Vaits, taču Atlantai ar tālmetienu atbildēja Trejs Jangs. Atlantai bija palicis laiks pēdējā uzbrukumā spēlēt līdz galam, taču Jangs trīs sekundes pirms beigām pamanīja, ka pretspēlētājs negaida metienu no distances, un viņš iespēju izmantoja, iemetot negaidītu tālmetienu no apmēram deviņiem metriem (130:127).

Ar piekto numuru šovasar draftētais Jangs kopumā guva 22 punktus un veica septiņas rezultatīvas piespēles. 25 punktus Atlantai guva Torīns Prinss, bet ukraiņu centrs Alekss Lens izcēlās ar 16+10 un piecām rezultatīvām piespēlēm. ”Spurs” sastāvā Rūdijam Gejam 28 punkti, bet Brins Forbss ar teicamu precizitāti (9/11) sameta 22.

Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas „Nets” tikmēr cieta sakāvi pret „Raptors”(91:118) pārbaudes mačā, kas tika aizvadīts Monreālā. Kurucs guva četrus punktus, trāpot vienu no pieciem metieniem no spēles un abus soda metienus. 18 nospēlētajās minūtēs latviešu basketbolistam arī sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloks un divas pārtvertas bumbas, taču arī sešas kļūdas un +/- rādītājs mīnus 19.

Jau pirms spēles „Nets” treneris Kenijs Atkinsons bija atklājis, ka malā paliks pieredzējušie Eds Deiviss un Demārs Kerols, tāpat traumu dēļ nevarēs spēlēt četri citi spēlētāji. Deivisa un Kerola nespēlēšanu treneris saistīja ar to, ka vēlējās dot lielāku spēles laiku Kurucam un Kenetam Farīdam, kurš aizvadīja pirmo maču „Nets” sastāvā.

Kurucs devās laukumā jau pirmajā ceturtdaļā un tajā izcēlās ar četriem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām. Ar Kuruca palīdzību „Nets” pirmo puslaiku pabeidza ar vadību 59:56, taču sekoja ļoti pieticīgs otrais puslaiks. Toronto saspēles vadītājs Kails Laurijs tika izraidīts no spēles par savu aso reakciju par tiesneša lēmumu, bet tas netraucēja „Raptors” pārņemt vadību un ar diviem 12:0 izrāvieniem trešo ceturtdaļu pabeigt ar 91:70. „Nets” vājajā spēles periodā pāris kļūdas pieļāva arī Kurucs, kuram tika fiksēti divi nostaigāti un viņš arī netrāpīja pāris caurgājienos.

Kopumā „Nets” spēlē zaudēja ar 91:118. Džareds Alens Bruklinas komandā bija rezultatīvākais ar 24 punktiem, kamēr D`Andželo Rasels guva 18 punktus, savāca septiņas atlēkušās bumbas, bet veica tikai vienu rezultatīvu piespēli.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com
https://newstage.com.ng/2018/10/11/...


, 2018-10-11 06:48, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Arī ar Bertānu viss daudz maz skaidrs. Ļoti nobrīnījos kad viņš parakstīja lielo līgumu! Neadekvāti!
Izskatās ka ar tevi arī viss skaidrs! Tas nav ārstējams.
, 2018-10-11 07:21, pirms 6 gadiem
Viss nostājas tur kur bija paredzams.viss ir labi.priecasimies par to kas mums tiek dots.3 puiši nba spēle.
, 2018-10-11 07:59, pirms 6 gadiem
Tās taču pārbaudes spēles, nav tik ļoti ko iespringt un veikt visādas tālejošas analīzes! Čempionāts parādīs, kas ir kas!
, 2018-10-11 09:31, pirms 6 gadiem
Man gan attiecībā uz Kurucu radies cits iespaids, proti - viņš ar savām darbībām parāda, ka mierīgi var spēlēt NBA - gan punktus gūt, gan bumbas vākt, gan defā nospēlēt. Protams, par kaut kādu nozīmīgu lomu šobrīd runāt noteikti nevar, taču kvalitātes labas, talants ir, gribēšana ir. Sezonas laikā noteikti iespējas būs - jāizmanto! Katrā ziņā, skaidrs, ka savus 10p iemest var un savas 5 bumbas savākt arī.
p.s. par maču pret Raptors gan baigi nevajadzētu satraukties - tomēr spēlēja pret vienu no labākajām līgas komandām ar vienu no dziļākajiem soliņiem.
Slēpts komentārs: gunars_jkobsons_134240580658065
, 2018-10-11 11:03, pirms 6 gadiem
10p iemest tas ir kaut.kad nakotne varbut, vai ari d-league shogad. 10p un 5 bumbas tie tadi nopietni stati.butu ruukijam, nevis "vismaz"
, 2018-10-11 11:22, pirms 6 gadiem
10+5 VIDĒJI spēlē viņš pie labas veselības un labas apstākļu sakritības varētu mest savā 3. sezonā. 10+5 šobrīd viņš var savākt atsevišķā labā mačā, nevis vidēji pa sezonu. Taču iespējas Kurucam noteikti būs jau šajā sezonā, jo īpaši, uz sezonas beigām, kad būs izšķīries Nets liktenis par ne/tikšanu PO. Jautājums tikai - Nets tankoties sāks jau pēc Allstar vīkenda, vai arī nedaudz vēlāk.
, 2018-10-11 11:34, pirms 6 gadiem
Parādīja ka labs caurgājiens un labi piesspēlē (kur ātrajā uzbrukumā Musam )tākā pie savām minūtēm tiks.
, 2018-10-11 11:55, pirms 6 gadiem
chris_lochmelis_107934 rakstīja: 10p iemest tas ir kaut.kad nakotne varbut, vai ari d-league shogad. 10p un 5 bumbas tie tadi nopietni stati.butu ruukijam, nevis "vismaz"
Protams, ka viņš domāja karjeras smailē... Ne pirmajā sezonā.
, 2018-10-11 11:57, pirms 6 gadiem
aizermans rakstīja: Izskatās ka ar tevi arī viss skaidrs! Tas nav ārstējams.
Muļķis tu esi! Man jau nav žēl. Taču tas nemaina lietu būtību! Visai tālu ir no tā lai no viņa sanāktu stabils pamata spēlētājs!
, 2018-10-11 12:48, pirms 6 gadiem
kautgan raptors ari nav vakarejie taka piedodams soreiz
, 2018-10-11 13:19, pirms 6 gadiem
Laba spēle Kurucam! Gaidam ar nepacietību viņa debiju NBA!
, 2018-10-11 15:28, pirms 6 gadiem
Paskatījos spēli. Nekā jau briesmīga Kuruca spēlē nebija. Galvenokārt pieviļ muļķīgas kļūdas kā nostaigāšana. Jāatgūst spēļu prakse ar steigu un būs viss labi, es donāju.
, 2018-10-11 15:59, pirms 6 gadiem
Kurucs spēlē kā rookie pirmajā sezonā vajadzētu spēlēt, pie tam labāk nekā cerēts. Atceros KP pirmo sezonu kur viņš pret Hornets guva 29 pts spēlē, bet pret Trail Blazers neguva nevienu punktu. Būs Kurucam spēles ar maz punktiem un rookie kļūdām, un būs tādas kur sametis iekšā 16 punktus vismaz. Jāsaprot, ka Nets komanda vēl ir attīstības stadijā un visiem jau ir skaidrs, ka uz PO viņiem ir mazas cerības.
, 2018-10-12 08:36, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Muļķis tu esi! Man jau nav žēl. Taču tas nemaina lietu būtību! Visai tālu ir no tā lai no viņa sanāktu stabils pamata spēlētājs!
Kāds tev pamata spēlētājs??? Nekad nebija gaidīts vai runāts, ka viņš šogad būs pamata spēlētājs! Arī alga par to neliecina! Viņam ir ļoti laba TUVĀKĀ jeb 1. rezervista alga un tāda būs arī loma. Iepriekšējās sezonas viņš bija tikai 3. spēlētājs rotācijā, tā kā uzlabojums tik un tā. Var redzēt arī ka viņu taupa, kas nozīmē, ka rēķinās ar viņu. Būs laba sezona!
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
57

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.