Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dengs: "Esmu lepns par savu afrikāņu izcelsmi"

Andrejs Siliņš

Dengs: "Esmu lepns par savu afrikāņu izcelsmi"
Luols Dengs
Foto: AP/Scanpix

Britu basketbolists Luols Dengs pēc tam, kad tika pieminēts Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Atlantas "Hawks" ģenerālmenedžera Denija Ferija komentāros, kas tika atzīti par rasistiskiem, izteicies, ka ir lepns par savu afrikāņu izcelsmi.

"Hawks" starpsezona iezīmēta tumšās krāsās - vispirms sabiedrībā nonāca rasistiska rakstura izteikumi kluba īpašnieka Brūsa Levensona personā, bet pēc tam parādījās arī ģenerālmenedžera Denija Ferija skautinga analīzē lietotie rasistiskie izteikumi. "Viņš joprojām ir jauns puisis, kopumā labs puisis. Bet viņš nav perfekts. Viņā ir daļiņa afrikāņa un es to nesaku sliktā nozīmē. Viņš ir kā puisis, kuram piederētu labs veikals, bet pa sētas durvīm viņš tirgotu viltojumus," Ferijs raksturoja Dengu kādā no sanāksmēm, kad klubs izskatījis iespēju piesaistīt basketbolistu komandai.

"Patiesībā manī ir daudz afrikāņa, ne tikai daļiņa," sacīja 29 gadus vecais Dengs, kurš dzimis Sudānā, bet kara laikā ar ģimeni pārcēlās uz Ēģipti un vēlāk uz Apvienoto Karalisti. "Visas dzīves garumā mana identitāte ir bijis iemesls godam un spēkam. Man nevarētu būt lielāka privilēģija, kā pārstāvēt savas saknes, darot visaugstākajā līmenī to, ko protu. Diemžēl komentāri par manu izcelsmi netika izteikti ar tādu cieņu un atzinību."

Ferijs norādījis, ka jau atvainojies Dengam personīgi, kā arī atzina, ka sanāksmē izteiktais komentārs nolasīts no kāda skauta dotā ziņojuma.

206 centimetrus garo Dengu 2004. gada draftā ar septīto numuru izvēlējās Fīniksas "Suns", kas aizmainīja vieglo uzbrucēju uz Čikāgas "Bulls". Čikāgā Dengs pavadīja pirmās desmit karjeras sezonas, bet pagājušajā sezonā tika aizmainīts uz Klīvlendas "Cavaliers". Šovasar Djūkas universitātē studējušais Dengs parakstīja līgumu ar Maiami "Heat".

Lielbritānijas izlases spēlētājs karjerā vidēji guvis 16,0 punktus, izcīnījis 6,3 atlēkušās bumbas, atdevis 2,5 rezultatīvas piespēles un pārtvēris vienu bumbu. Divas reizes Dengs izvēlēts dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-11 16:20, pirms 10 gadiem
Nja heat vēl paradiis ticu, ka vinji izsitiis cavs ārā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-11 20:55, pirms 10 gadiem
chuuw rakstīja: hahah, HEAT bez LeBrona šosezon muļāsies pa 9-7 vietu konferencē, ja paveiksies tiks PO.. Kāds pie velna CAVS izsišana, ar ko viņi viņus domā apstādināt?
izgulies...kāda 9 vieta?
heat ir normāls sastāvs...stabili būs izslēgšanas spēlēs
bet nu par cavs izsišanu ar šaubos...kaut brīnumu jau notiek
un esmu par to lai cavs jau pirmajā raundā lido ārā

  +1 [+] [-]

, 2014-09-12 00:39, pirms 10 gadiem
chuuw rakstīja: hahah, HEAT bez LeBrona šosezon muļāsies pa 9-7 vietu konferencē, ja paveiksies tiks PO.. Kāds pie velna CAVS izsišana, ar ko viņi viņus domā apstādināt?
un kurš tad weidu apstadinas? Kurš boshu? Tici man viņiem meistarība nekur nav palikusi un atkal abi metīs 20+

  +1 [+] [-]

, 2014-09-12 08:36, pirms 10 gadiem
Wade vairs nav tas kaplis, kas bija. Nav vairs tik ātrs un vairāk arī nekrīt kā kādreiz. Bošs, Dengs un Greindžers vilks to komandu.