Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par Detroitas "Pistons" galveno treneri apstiprināts Keisijs

Krišs Upenieks

Par Detroitas "Pistons" galveno treneri apstiprināts Keisijs
Dveins Keisijs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Detroitas ''Pistons'' panācis vienošanos bijušo Toronto ''Raptors'' galveno treneri Dveinu Keisiju. Vienošanās panākta uz pieciem gadiem, un sezonā Keisija alga būs aptuveni septiņi miljoni ASV dolāru.

Abas puses vienošanos panākušas pirmdienas rītā. ''Pistons'' vadība par galveno uzdevumu nākamajā sezonā Keisijam ir stādījusi izslēgšanas spēļu sasniegšanu. Jāatgādina, ka šosezon Keisijs treneru vērtējumā tika atzīts par NBA sezonas labāko treneri.

"Raptors" aizvadītajā sezonā izcīnīja 59 uzvaras un izcīnīja pirmo vietu Austrumu konferencē, taču kārtējo reizi nespēja attaisnot savu līdzjutēju cerības izslēgšanas turnīrā. Toronto komanda konferences pusfinālā piekāpās Klīvlendas "Cavaliers". ''Pistons'' tikmēr 39-43 bilanci palika soli no ''play-off'' sasniegšanas.

Pēc zaudējuma pret topošo finālisti ''Raptors'' vadībā pieņēma lēmumu atbrīvot Keisiju no galvenā trenera pienākumu pildīšanas.

Ar "Raptors" Keisijs izcīnīja 320 uzvaras un piedzīvoja 238 zaudējumus. Pēdējās piecās sezonās komanda iekļuva izslēgšanas turnīrā, labāko rezultātu sasniedzot 2015./2016. gada sezonā, kad tika līdz konferences finālam. Treneru vērtējumā Keisijs nule kā tika atzīts par labāko līgas treneri aizvadītajā sezonā.

61 gadu vecais Keisijs par treneri strādā no 1979. gada, bijis asistents koledžu basketbolā un Japānas izlasē, bet NBA bez Toronto komandas par galveno strādāja arī Minesotas "Timberwolves" (2005-2007).

Izmantotie resursi:
https://eu.freep.com/story/sports/n...