Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA noslēdz līgumu ar "Nike" miljarda dolāru vērtībā

NBA noslēdz līgumu ar "Nike" miljarda dolāru vērtībā
"Nike" apavus jau tagad līgā izmanto vairāk kā 280 spēlētāji
Foto: AFP/scanpix

Nacionālā basketbola asociācija un kompānija "Nike" ir noslēgusi līgumu uz astoņiem gadiem, kas ļaus kompānijai nodrošināt spēlētāju laukuma apģērbu sākot no 2017. -2018. gada NBA sezonas.

"Šī sadarbība ar "Nike" reprezentē mūsu jauno globālo tirdzniecības veicināšanas biznesu," sacīja NBA komisārs Adams Silvers. "Nike", kā mūsu ekskluzīvā apģērba sniedzējam, būs būtiska loma mūsu kopējiem centieniem padarīt spēli populārāku visā pasaulē, piemērojot jaunākās tehnoloģijas mūsu formām un laukuma produktiem."

Līdzšinējais sadarbības partneris NBA bija kompānija "Adidas", taču tā martā paziņoja, ka nepagarinās līgumu, kas bija noslēgts 2006. gadā. NBA vadībai un "Adidas" bija grūtības sadarboties, jo Vācijā radītā kompānija joprojām lielāku uzmanību pievērsa futbolam. Amerikas tirdzniecības reitingā "Adidas" šī gada sākumā no otrās vietas nokrita uz trešo, dodot iespēju kompānijai "Under Armour" nonākt vietu aiz "Nike", kas varētu būt skaidrojams arī ar garo piedurkņu kreklu ienākšanu līgā, kuri daļai fanu nepatika.

"Nike" kompānija ir bijusi asociācijas globālais mārketinga partneris jau no 1992. gada, taču saskaņā ar jauno līgumu, ir ieguvusi tiesības paplašināt savu līdzdalību NBA. Tas paredz kompānijai tiesības izstrādāt un ražot autentiskos un "Swingman" kreklus, kā arī spēlētāju iesildīšanās formas. "Nike" kļūs par pirmo apģērbu partneri, kuras logo parādīsies uz spēlētāju formām.

"Mēs esam patīkami satraukti, ka beidzot varēsim ar mūsu inovācijām un radošumu veidot partnerattiecības ar NBA, kas popularizēs spēli tā, kā tikai "Nike" to spēj," sacīja kompānijas prezidents Marks Pārkers. "Nike", "Jordan" un "Converse" ir trīs no visvairāk saistītajiem zīmoliem pasaulē, ar kuriem vēlamies veikt globālu izaugsmi spēlei un veiksmīgu stratēģiju gan "Nike", gan NBA.

Darījuma finanšu noteikumi vēl izpausti netika, taču saskaņā ar neoficiāliem avotiem, līgums ir noslēgts par aptuveni 1 miljardu dolāru.

Jāpiemin, ka "Nike" un tās piesaistītie zīmoli kontrolē vairāk kā 90 procentus no ASV basketbola apavu mazumtirdzniecības tirgus. Kompānijai ir līgumi ar tādām basketbola zvaignzēm kā Lebrons Džeimss, Kevins Durents, Kobe Braients, Kairijs Ērvings un Rasels Vestbruks.

Resursi: Nike to become uniform, apparel provider for...
NBA signs 8-year apparel deal with Nike

  -1 [+] [-]

, 2015-06-11 15:11, pirms 9 gadiem
tad beidzot arī formas būš normālas nevis tā Trikotāža pretīgā

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 15:20, pirms 9 gadiem
Nebūtu slikti, ja tās inovatīvās formas tomēr ietu citā vizrienā nevis kļūtu par T-krekliem... Kam vajag, tas tāpat zem krekla velk tos torsu un plecus stiprinošos kreklus, kuram tur Atlantā ar bija Harfordam laikam

Žēl, ka formas nepaliek sterilas, bez reklāmām... Logo vēl piecietīs bet nu plāni jau tur ir ne tikai uz logo...

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 15:27, pirms 9 gadiem
Un vispār uz apaviem tak ir gan Nike, gan Adidas utt (visi tie ķīnieši - Veidam piem.) logo... uz zeķēm ar nebija?
Kā tik ilgi viņi tās formas maz noturēja....
Bet nu... Miljards ir miljards...
Nez kā uz to televīzija skatīsies, ka reklamēs tādā veidā Nike?

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 16:21, pirms 9 gadiem
Raitcha rakstīja: Un vispār uz apaviem tak ir gan Nike, gan Adidas utt (visi tie ķīnieši - Veidam piem.) logo... uz zeķēm ar nebija?
Kā tik ilgi viņi tās formas maz noturēja....
Bet nu... Miljards ir miljards...
Nez kā uz to televīzija skatīsies, ka reklamēs tādā veidā Nike?
uz zeķēm gan, tāpat kā kompresoru šortiem firmu logo nebija. vismaz man tā šķiet.

un otrs - ja tagad par vienu no adidas vainām tiek uzskatītas formas ar slīviem, adidas ir vainīgi pie tā, ka LAC un GSW ļoti regulāri valkā tās formas? kas to uzspiež, līga vai adidas?

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 16:34, pirms 9 gadiem
Nu Nike jau sen dominē indidivudāli spēlētāju tirgū, ap 50-60% spēlētājiem ir līgums ar Nike (par botām spēles laikā un apģērbiem ikdienā), vēl ap kādiem 20% ir Adidas, kam seko Džordana brends (arī zem Nike) un Under Armour vispār dažiem tikai ir. Viņi pilno lozi izvilka ar Kariju, kurš viņiem ir vienīgais tāda līmeņa stārs, kuru viņi jau laiku atpakaļ piesaistīja (kad viņš vēl nebija MVP līmenī) + nesen gribēja no Nike aizvilināt arī Durantu, bet Nike nosmējās un pateica, ka izlīdzinās jebkuru līguma piedāvājumu, ko piedāvās Durentam Under Armour. Beigās vēl pat tai piedāvātajai summai Nike pa virsu uzlika Durentam!
Ja kādam interesē : HoopsHype - NBA Sneakers - Under Armour

Un runājot par šitiem līgumiem, tur tie līgumi ar spēlētājiem ir par vismazākajiem sīkumiem pat. Ja nemaldos, tad NBA oficiāli atbalsta arī Gatorade, ko dzer visi sportisti, kam nav pašiem savs līgums ar kādu citu dzērienu, kā piemēram Džeimsam ir ar Powerade!

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 16:42, pirms 9 gadiem
Un lai gan Džordani ir zem Nike, Vestbrūks teorētiski ir piesaistīts Džordaniem! (Zem Nike viņš bija pirmās četras sezonas) Teorētiski autors neko nepareizu nepateica, bet nu vajadzētu jau nošķirt tās lietas...

  +2 [+] [-]

, 2015-06-11 19:40, pirms 9 gadiem
Nedarbs rakstīja: Nu Nike jau sen dominē indidivudāli spēlētāju tirgū, ap 50-60% spēlētājiem ir līgums ar Nike (par botām spēles laikā un apģērbiem ikdienā), vēl ap kādiem 20% ir Adidas, kam seko Džordana brends (arī zem Nike) un Under Armour vispār dažiem tikai ir. Viņi pilno lozi izvilka ar Kariju, kurš viņiem ir vienīgais tāda līmeņa stārs, kuru viņi jau laiku atpakaļ piesaistīja (kad viņš vēl nebija MVP līmenī) + nesen gribēja no Nike aizvilināt arī Durantu, bet Nike nosmējās un pateica, ka izlīdzinās jebkuru līguma piedāvājumu, ko piedāvās Durentam Under Armour. Beigās vēl pat tai piedāvātajai summai Nike pa virsu uzlika Durentam!
Ja kādam interesē : HoopsHype - NBA Sneakers - Under Armour

Un runājot par šitiem līgumiem, tur tie līgumi ar spēlētājiem ir par vismazākajiem sīkumiem pat. Ja nemaldos, tad NBA oficiāli atbalsta arī Gatorade, ko dzer visi sportisti, kam nav pašiem savs līgums ar kādu citu dzērienu, kā piemēram Džeimsam ir ar Powerade!
Viņiem ir jādzer no konkrētām pudelēm, nevis konkrēti dzērieni.

F1 arī bija gadījums, kad Džeimss Hants Marlboro cigarešu paciņā salika savas iecienītās cigaretes un publikā parādījās vien ar tādu komplektu (Mclaren sponsors tolaik bija Marlboro).