Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ārtests Losandželosā nav iejuties

Juris Miņins
Juris Miņins

Ārtests Losandželosā nav iejuties
Filam Džeksonam, noteikti, ir ko teikt Ronam Ārtestam.
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā tika aizvadīta ceturtā spēle, kas beidzās ar Bostonas "Celtics" panākumu. Liela loma šajā uzvarā bija bostoniešu rezervistiem, kamēr Losandželosas komandā ne tikai rezervisti nerādīja atbilstošu sniegumu, bet arī pamatsastāva spēlētājiem ir zināmas problēmas ar spēli.

Pirms mazliet mazāk kā gada Losandželosas "Lakers", izcīnījuši čempiona titulu, nolēma atteikties no Trevora Arizas pakalpojumiem un viņa vietā paņemt 2004. gada NBA labāko aizsardzības spēlētāju un "slikto puisi" Ronu Ārtestu, tādējādi, domājams, "nosedzot" arī aizsardzības "caurumus". Lai arī sezona vēl nav beigusies un nākamajās, maksimums trijās, spēlēs var notikt daudz kas, kopējās iezīmes var izskatīt jau pašlaik un jāsaka, ka Ārtesta pievienošanās Losandželosas komandai nav bijusi tik veiksmīga kā kāds, iespējams, gaidīja.

Protams, Rons sevi 10 iepriekšējās sezonās bija parādījis kā labs cīnītājs un aizsardzības spēlētājs un nekādus brīnumus uzbrukumā no viņa neviens arī negaidīja, taču savā līmenī viņam būtu jāspēlē, tāpat kā sava groza tiešā tuvumā jābūt produktīvākam.

Atnākot uz tādu basketbola grandu kā Losandželosas "Lakers", kur katrs basketbolists ir "ar vārdu", protams, gaidīt, ka jaunajam spēlētājam, lai arī līgas mērogā visai atpazīstamam spēlētājam, ļaus vaļu, būtu muļķīgi, tas arī pierādījās – lai arī spēles laiks Ārtestam regulārajā sezonā bija tuvu karjeras vidējam (33.8 šosezon pret 34.7 vidēji karjerā), uzbrukumā viņš tika krietni ierobežots – pirmo reizi karjerā viņa vidēji spēlē izdarīto metienu skaits nesasniedza 10 metienus (9.6 metieni vidēji spēlē), līdz ar to arī realizēto metienu skaits vidēji spēlē bija mazākais visā karjerā – četri precīzi raidījumi vidēji spēlē. Ar trīspunktniekiem situācija bija vēl "trakāka", jo šosezon bijušais Seintdžonas universitātes students vidēji spēlē izdarīja vien 3.8 "trejaču" mēģinājumus, kas ir gandrīz par 2 mazāk nekā pirms gada. Protams, no šādiem ierobežojumiem cieta spēlētāja metienu precizitāte un šī sezona metinu precizitātes ziņā bija sliktākā pēdējo četru sezonu laikā.

Paturpinot uzbrukuma tēmu Ārtesta kontekstā mazliet plašāk, tad regulārajā sezonā Rons, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, uzbrukumos ir ticis ignorēts, jo ir iesaistīts vien 16.2% no visām "Lakers" vienības izspēlēm (tām, kuru laikā Ārtests ir bijis uz laukuma), tas viss ņemot vērā, ka pirms-"Lakers" ērā viņu iesaistīja katrā ceturtajā komandas uzbrukumā. Un arī tad, kad Ārtests tika iesaistīts izspēlēs, pēc viņa piespēlēm komandas biedri nesteidzās izdarīt metienus (13.3% gadījumu tas tika darīts), līdz ar to 37 numura rezultatīvo piespēļu rādītāji (vidēji spēlē) bija sliktākie pēdējos septiņos NBA pavadītajos gados (3.0 piespēles vidēji mačā).

Un tagad par Ārtesta "maizes darbu" aizsardzību. Liekas, ka ja uzbrukumā viņš ir tik krasi ierobežots, tad aizsardzībā spēlētājam tiek dota iespēja izpausties, taču tā gluži nav, jo VISOS pamata aizsardzības rādītājos "Lakers" kreklā Ārtestam šī ir bijusi karjeras sliktākā sezona – vien trīs atlekušās bumbas spēlē pie sava groza (kopā – 4.3, kas ir karjeras otrs sliktākais rezultāts), 1.4 pārtvertās bumbas mačā (karjeras vidējais rādītājs – 2 pārķertas bumbas spēlē) un 0.3 bloķēti pretinieku metieni ik maču (lai gan karjeras vidējais rādītājs ir divreiz lielāks – 0.6).
Arī kļūdu procents šajā sezonā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir pieaudzis par 2% (no 10.8% līdz 12.8%) uz katrām 100 izspēlēm un pietuvojas Rona Ārtesta "labāko gadu" līmenim (15.8% debijas sezonā). Tāpat ir samazinājies arī to pretinieku uzbrukumu skaits, kurš ir beidzies ar Ārtesta tiešu līdzdalību – bloķētu metienu vai pārtvertu bumbu, šosezon tikai 2.1% gadījumu Ārtests bumbu pārtvēra un 0.6% -bloķēja (karjeras vidējie rādītāji, attiecīgi, 3.0% un 1.3%).

Viss iepriekšierakstītais ir attiecināms uz regulāro sezonu, taču skatoties izslēgšanas maču statistiku, tad nekādu kardinālu pārmaiņu tur nav. Spēlētājam uzticas maz, viņa darbības uzbrukumā ir ierobežotas, bet aizsardzībā – nepārliecinošas, kopumā sasniedzot (vai tuvojoties tiem) karjeras zemākos punktus praktiski visās statistikas kategorijās.
Vienīgi, "playoff" spēļu sakarā var piebilst vienu interesantu tendenci. Tajās spēlēs, kurās Ārtests uz parketa ir pavadījis vismaz 40 minūtes, un tādas ir bijušas septiņas, "Lakers" ir zaudējuši četros mačos un, ja skatās atsevišķi pa sērijām, tad Losandželosas komanda zaudē tajos mačos, kuros Ronam ir lielākais spēles laiks. Finālsērijā, līdz šim, šādi ir zaudēti abi mači... .

Protams, var teikt, ka viss iepriekšierakstītais ir plika statistika, ka tas neataino objektīvo situāciju un spēlētāja ieguldījumu komandas panākumos. Iespējams, taču ja spēlētājs spēlē un jūtas labi, viņam vairāk uzticas, vairāk iesaista izspēlēs un arī statistika uzlabojas. Turklāt, ja vienas sezonas laikā kopumā nesliktam spēlētājam (līdzšinējā karjerā bija līderis vai viens no līderiem visās komandās, kurās spēlēja) gandrīz vai visos statistikas rādītājos ir pēdējo gadu (četru līdz septiņu) vai pat visas karjeras sliktākie rādītāji, tad ir par ko aizdomāties... .
Pats spēlētājs, kā var redzēt no malas, arī nav apmierināts ar šādu karjeras pavērsienu un ir kļuvis vēl nervozāks un brīžiem, pavisam nevajadzīgās situācijās, "uzvilktāks", ko pretinieki arī veiksmīgi izmanto ļaujot viņam īsā laikā sakrāt vairākas piezīmes, tādējādi vēl vairāk "saraustot" Ārtesta spēli.

Lai vai kā, šosezon ir atlikuši vēl vismaz divi mači (iespējams - trīs), kuru laikā Ārtests vēl var paspēt sataisīt savas sezonas "kosmētisko remontu", t.i., vismaz beigās nospēlēt tā, lai viņu atceras kā sezonas varoni, jo, iespējams, tieši Ārtesta enerģiskā, agresīvā un nepiekāpīgā spēle ir tas, kas trūksts "Lakers" un tāpēc, neveiksmīgākās dienās, viņus var "sasist" ar "Celtics" rezervistiem.

Vai R.Ārtests nākamajās NBA finālsērijas spēlēs var kļūt par "Lakers" komandas "X faktora" spēlētāju?

  • 36

  • 72

  • 80

  • 28


1 2 37 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2010-06-11 11:30, pirms 14 gadiem
bet aizsardzībā tā pat viņš diez ko nespīd.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-11 11:30, pirms 14 gadiem
Rons Rocketos bija līderis, bet Laker'os nē!

  +8 [+] [-]

, 2010-06-11 11:31, pirms 14 gadiem
Playoff viņs spēle tīri labi un pret Suns uzvaru nesošais metiens domājams viņam nozīmē daudz, viens no līderiem ģerbtuves noteikti

  +7 [+] [-]

, 2010-06-11 11:42, pirms 14 gadiem
Nu ja, sezonas sakuma bija lielas grutibas ar Fila trijstura uzbrukumu Artestam, bet nu epizodiski spele iet ta ka nevaretu teikt, ka vins galigi nav iejuties (protams statistika ir statistika). Pret tiem pasiem Suns vienu speli izvilka ar buzzeru, 6 spele, kad Suns vairak koncetrejas uz Kobi saladeja brivus metienus un panaca Lakers atravienu jau pasa sakuma. Apskatnieki ari atzimeja to, ka aizsardziba slikti pret Pirsu Artests nospeleja slikti tikai sis nakts spele, bet pareja laika krampe loti labi.

     [+] [-]

, 2010-06-11 11:43, pirms 14 gadiem
man jau dikti zel bij ka Arizu nepatureja,jo jaa Artests kautka ne sis ne tas:/

  +6 [+] [-]

, 2010-06-11 11:43, pirms 14 gadiem
Sausa statistika. Kā vari būt produktīvs uzbrukumā, ja Tavs pamatdarbs ir aizsardzība? Viņš aizsardzībā dara to, ko iepriekšējos gados darīja Kobe. Piedevām, ir kas met punktus - Gasol, Kobe, Bynum un tad ir pārējie, kas dod savu pienesumu. Tagad arī var redzēt, cik Kobe šogad iemetis izšķirošos metienus, salīdzinot ar citiem gadiem, jo viņam vairs nav jāsedz pretinieku līderi, tā kā Artesta uzaicināšana ir 100% attaisnojusies.

  +6 [+] [-]

, 2010-06-11 11:44, pirms 14 gadiem
Arizam ari starp citu nekada sezona Roketos.

  +4 [+] [-]

, 2010-06-11 11:48, pirms 14 gadiem
Pareizi bandzja saka. Jau uzreiz pēc maiņas bija skaidrs, ka Rons netiks uzbrukumā tik daudz iesaistīts, jo LAL viņam priekša ir 3 citi primārie izspēles varianti (KB, tad PG un tad AB). Aizsardzībā tas pats, ja ir labākais garo duets zem groza, tad nav jābrīnās par to, ka izcīna mazāk bumbas.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-11 11:53, pirms 14 gadiem
vispār jau vīram tuliņ būs 30 gadi, šķiet loģiski, ka viņa statistikas rādītāji vairs nekļūst labāki

 +13 [+] [-]

, 2010-06-11 11:56, pirms 14 gadiem
Jebkurā gadījumā labam spēlētājam atnākot uz ļoti labu komandu kopējā statistika pasliktināsies. Lieliskais aizsardzības spēlētājs Gārnets un viņa pāreja uz Bostonu ir labs piemērs, kā pasliktinās statistika, pārejot uz ļoti labu komandu.

  +7 [+] [-]

, 2010-06-11 11:56, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Tikai replika par virsrakstu:

To jau visi visu sezonu kladzina. Cerēja, ka Lielais Fils būs ko izdomājis uz izšķirošajām spēlēm. Pirmajā kārtā pat vienu brīdi arī šķita, ka būs labi.
Bet jo tuvāk nācfa fināli, jo smagāk atkal gāja. Un finālos pavisam blāvs. Un tieši šī iemesla dēļ LA arī netiks pie gredzeniem.

Nezinu, kas par nesaskaņām, bet Ariza (kurš izvilka pagājušā gada finālus) - Artest maiņa pamatīgi iegriezusi.

P.S. Un taga jāķeras pie kārtējā incantā Jura bloga
"LA netiks pie gredzeniem".... kaa tu kaut ko tik debiilu vari apgalvot?

  -3 [+] [-]

, 2010-06-11 12:01, pirms 14 gadiem
Straka rakstīja: Jebkurā gadījumā labam spēlētājam atnākot uz ļoti labu komandu kopējā statistika pasliktināsies. Lieliskais aizsardzības spēlētājs Gārnets un viņa pāreja uz Bostonu ir labs piemērs, kā pasliktinās statistika, pārejot uz ļoti labu komandu.
Bet ne jau līdz gandrīz vai karjeras sliktākajiem rādītājiem praktiski visās (ar retiem izņēmumiem) galvenajās kategorijās.

     [+] [-]

, 2010-06-11 12:03, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Un finālos pavisam blāvs. Un tieši šī iemesla dēļ LA arī netiks pie gredzeniem.
Atkal tiek runāts pirms laika. Skaties ka nesanāk tāpat kā Pīrsam.

Par to iemeslu - domāju ka daudz izšķirīgāks faktors ir Bynuma spēlēšana vai nē. Tas pilnībā pierādījās šodienas spēlē, ka Davis varēja atvērties, tāpēc ka Lakers garajā galā nebija riktīga centra

 +70 [+] [-]

, 2010-06-11 12:03, pirms 14 gadiem
Autora viedoklim nepiekrītu nemaz...

Sāksim ar to, ka regulāra sezona tādam klubam kā Lakers ir tikai iesildīšanās pirms playoff, tāpēc nemaz necentīšo atspēkot to, ka Artestam regulāŗa sezona bija slikta - Tam pašam Pipenam vajadzēja 1,5 sezonu, lai tikai iebrauktu TRĪSTŪRĪ...

Turklāt, ja Artests gribētu vākt statistiku, viņš varētu aiziet uz kādu švakāku komandu, bet viņš izvēlējās Lakers, un jau no pirmās dienas teica, ka viņu pašu neuztrauc statistika - viņu vērtēs pēc aizsardzības un tā, vai Lakers nosargās titulu.

Playoff Ārtests ir bijis viens no Lakers vērtīgākajiem spēlētājiem - bez viņa reāli Lakers varēja palikt arī pirmajā kārtā, jo tieši Rons panāca to, ka Durants no spēles uzbruka ar 35%.

Konferences finālā daudzi palaida garām, kā Džeisona Ričardsona statistika no vidēji 20+ punktiem sērijā bija tikai ap 15 ar švaku procentu - atkal Ārtesta nopelns.

Un šobŗid Finālos 4 spēļu laikā Ārtesta galvenais uzdevums - Pīrss būtībā nav nekāds faktors - lielāko daļu no saviem tā jau nedaudzajiem punktiem Pīrss ir savācis TRASH TIME, turklāt viņš uzbrūk knapi ar 36% no spēles un gūst vidēji 16 punktus.

Turklāt Ārtesta devumu neparāda statistika - viņš ir tas, kurš izdara lielu daļu melnā darba... Var diskutēt par Ārtesta sniegumu uzbrukumā - tur viņš ir pāris reizes sataīsījis brīnumus, bet kopumā Lakers viennozīmīgi tika ieguva, aizstājot Arizu ar Ronu.

  +6 [+] [-]

, 2010-06-11 12:06, pirms 14 gadiem
Un par autoru - nu izskatās pēc kārtējā nekvalitatīvā monkey-job esports autora izpildījumā.
Ieteiktu cilvēkiem pārāk nesatraukties par autora viedokli(kurš gan visticamāk ir iekopēts un pārtulkots no kāda lēta foruma). Nekā kvalitatīva te visticamāk nav
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-06-11 12:20, pirms 14 gadiem
Atnākot no Minesotas uz Bostonu Garnets spēja izcīnīt vidēji 1,9 bumbas uzbrukumā. Tik slikts rādītājs nebija pat savā debijas sezonā. Arī aizsardzībā izcīnītajās bumbās sasniedza rezultātus, kādi bija tālajā 99 gadā. Bloķētajos metienos uzrādīja visas karjeras sliktākos rezultātus (tikai 1,2 bloķēti metieni vidēji). Piespēles dalīja tikai vairāk kā savās pirmajās karjeras sezonās. Pēc pārejas vidēji guva mazāk nekā 20 punktus spēlē (no 98 līdz 2006/07 gadam bija vairāk nekā 20 p. spēlē ). Bet galvenais - šajā gadā spēja tikt pie čempiontitula.

     [+] [-]

, 2010-06-11 12:23, pirms 14 gadiem
novērojums!
šodien pēc LA-BOS speles uzslēdzu NBA TV, kur rādija spēli starp LA un Fīniksu, šķiet otro speli no konferences fināla un reāli palika iespaids ka LA pat tur tā īsti nespēlē uz pilnu atdevi, jo šinī finālsērijā pilnīgi cita aizsardzība, uztraukums utt.... tur vispār tāda kā aizsardzība nebija... un ja runajam par Ārtesta speli aizsardzībā, tad sodien viņš bija uzdevumu augstumos, tikai Bostona vēl labāk spēleja aizsardzībā un kas pats svarīgākais kontrolēja atlēkošās bumbas, kur gan Ārtestam vajadzētu pielikt....

     [+] [-]

, 2010-06-11 12:23, pirms 14 gadiem
Ko īsti hokeja "eksperts" darba basī? viszinis?

  -4 [+] [-]

, 2010-06-11 12:30, pirms 14 gadiem
Straka rakstīja: Atnākot no Minesotas uz Bostonu Garnets spēja izcīnīt vidēji 1,9 bumbas uzbrukumā. Tik slikts rādītājs nebija pat savā debijas sezonā. Arī aizsardzībā izcīnītajās bumbās sasniedza rezultātus, kādi bija tālajā 99 gadā. Bloķētajos metienos uzrādīja visas karjeras sliktākos rezultātus (tikai 1,2 bloķēti metieni vidēji). Piespēles dalīja tikai vairāk kā savās pirmajās karjeras sezonās. Pēc pārejas vidēji guva mazāk nekā 20 punktus spēlē (no 98 līdz 2006/07 gadam bija vairāk nekā 20 p. spēlē ). Bet galvenais - šajā gadā spēja tikt pie čempiontitula.
Toties FG precizitāte - karjeras labākā, pārķertajās bumbās (vidēji) - otrs labākais karjeras rādītājs un punkti vidēji spēlē - trešais karjeras rādītājs. Un vēl advancētajā statistikā TOP 5 ir vairākos rādītājos.

  +6 [+] [-]

, 2010-06-11 12:34, pirms 14 gadiem
minjin fiksi uz hokeja sadalju!!!

 +18 [+] [-]

, 2010-06-11 12:36, pirms 14 gadiem
iespējams, nesakarīgākais raksts sportacentrs.com vēsturē!

Juri, lūdzu, paliec pie hokeja! Par sauso statistiku, ka šī artestam būs sliktākā sezona, bija zināms jau iepriekš! ir atšķirība, vai spēlē komandā, kura cīnās par vietu izslēgšanas spēlēs, vai par čempionu titulu. Artests uz "Lakers" tika ņemts ar vienu domu, lai Kobem atbrīvotu rokas aizsardzībā, lai viņam nebūtu jāsedz pīrss, lebrons, karmelo un citi fiziski otrie/trešie numuri. Ariza bija fiziski daudz vājāks (bet ātrāks) un pret spēcīgiem ārējiem viņam bija pamatīgas problēmas, bet ar snaiperiem tika galā lieliski. Tātad Kobe tagad ir tik svaigs kā nekad, ko pierāda metienu precizitāte finālsērijā šogad un pirms diviem gadiem. Vēl viena piebilde - darbību aizsardzībā nenorāda pārtvertās bumbas, jo parasti tas ir risks iekrist - ļaut sevi apspēlēt. Aizsardzību visprecīzāk atspoguļo pretspēlētāja metienu procents!

  +3 [+] [-]

, 2010-06-11 12:39, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Toties FG precizitāte - karjeras labākā, pārķertajās bumbās (vidēji) - otrs labākais karjeras rādītājs un punkti vidēji spēlē - trešais karjeras rādītājs. Un vēl advancētajā statistikā TOP 5 ir vairākos rādītājos.
FG precizitate labākā, jo nemeta trīnīšus. Kāpēc mest viņam, ja ir Alens un Pīrs.
Par stīliem īsti nesaprotu, kur Tu atradi otro labāko karjeras rādītāju - 1,4, ja 03-04, 04 -05, 99 -00 sezonās bija 1,5 un vēl citās pat 1,7. Par punktiem vidēji spēlē arī nesaprotu, kā Tu to statistiku tulko, lai nonāktu pie tāda secinājuma.

     [+] [-]

, 2010-06-11 12:45, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Toties FG precizitāte - karjeras labākā, pārķertajās bumbās (vidēji) - otrs labākais karjeras rādītājs un punkti vidēji spēlē - trešais karjeras rādītājs. Un vēl advancētajā statistikā TOP 5 ir vairākos rādītājos.
Statistikas rādītāji ir domāti sautīgiem spēlētājiem. Un vispār labāko aizsardzībās spēlētājam nav nekāda sakara ar stīliem vai blokiem, jo tad jau Tu uzskati, ka Džons Stoktons ir labākais aizsardzības spēlētājs, jo viņam ir daudz stīlu un, ka Manute Bols/Marks Ītons varētu nosegt jebkuru centra spēlētāju, jo viņi ir vieni no labākajiem metienu bloķētājiem.

  +6 [+] [-]

, 2010-06-11 12:48, pirms 14 gadiem
Miņin izdzēs rakstu.. tava nekompetence paliek jau pārāk uzkrītoši vāja...netaisi sev vēl lielāku kaunu

  +3 [+] [-]

, 2010-06-11 12:48, pirms 14 gadiem
player7 rakstīja: bet aizsardzībā tā pat viņš diez ko nespīd.
to nevar redzet,jo melno darbu nevar redzet par tv!!!!
aizsardziba nav tikai steal un blockshot!!!!

  +3 [+] [-]

, 2010-06-11 12:54, pirms 14 gadiem
Straka rakstīja: FG precizitate labākā, jo nemeta trīnīšus. Kāpēc mest viņam, ja ir Alens un Pīrs.
Par stīliem īsti nesaprotu, kur Tu atradi otro labāko karjeras rādītāju - 1,4, ja 03-04, 04 -05, 99 -00 sezonās bija 1,5 un vēl citās pat 1,7. Par punktiem vidēji spēlē arī nesaprotu, kā Tu to statistiku tulko, lai nonāktu pie tāda secinājuma.
Jap, atvainojos, stīlos ir trešā vieta. Un punkti ir nedaudz savādāki.
TAČU - lietas būtību tas nemaina. Gārneta statistikas kritums (salīdzinot ar iepriekšējo sezonu) bija +/- līdz pašreizējiem karjeras vidējiem rādītājiem, nevis sliktākajiem.

Btw, te pat nav runa par to, ka Ārtests ir palīgs aizsardzībā (kas tā arī +/- ir), bet par to, ka nonākot Losandželosā viņš no +/- all-around spēlētāja kļuva par izteiktu role player, kuram neko citu praktiski neļauj darīt, kas transformējas nepārliecinošā sniegumā kopumā.

Tb kā viņš ir krietni daudzpusīgāks nekā viņam ļauj izpausties LA un "rakstura spēlēs", kādas ir visas finālsērijas spēles, tas ir jāizmanto.

  +6 [+] [-]

, 2010-06-11 12:58, pirms 14 gadiem
Šoreiz tavs blogs gan baigais sviests sanācis.

 +15 [+] [-]

, 2010-06-11 13:01, pirms 14 gadiem
Atnākot uz tādu basketbola grandu kā Losandželosas "Lakers", kur katrs basketbolists ir "ar vārdu"
autor, prātiņ nāc mājās, arī barcelona un cska un timberwolves katrs spēlētājs ir ar vārdu... dziļakie rezervisti ir spēlētāji ar vārdu?? Tāds DJ lakeros nenozīmē neko

Ārtests aizsardzība izskatās nepārliecinoši? tas, ka viņam ir mazāk bumbas, ir tāpēc,ka komandā ir tādi veči kā gazols bainams.
Kāpēc Durants uzbruka ar tik sliktu precizitāti, vnk nekrita visu sēriju, vai tomēr Ārtests paveica milzīgu darbu!
Autors lohs, nevaig rakstīt stulbības

     [+] [-]

, 2010-06-11 13:06, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jap, atvainojos, stīlos ir trešā vieta. Un punkti ir nedaudz savādāki.
TAČU - lietas būtību tas nemaina. Gārneta statistikas kritums (salīdzinot ar iepriekšējo sezonu) bija +/- līdz pašreizējiem karjeras vidējiem rādītājiem, nevis sliktākajiem.

Btw, te pat nav runa par to, ka Ārtests ir palīgs aizsardzībā (kas tā arī +/- ir), bet par to, ka nonākot Losandželosā viņš no +/- all-around spēlētāja kļuva par izteiktu role player, kuram neko citu praktiski neļauj darīt, kas transformējas nepārliecinošā sniegumā kopumā.

Tb kā viņš ir krietni daudzpusīgāks nekā viņam ļauj izpausties LA un "rakstura spēlēs", kādas ir visas finālsērijas spēles, tas ir jāizmanto.
Es par to pašu statistiku vēl

Ja teiksim desmit sezonās vidēji tiek gūti 10, 10,10, 10, 10, 10,10,10, 10, 9 punkti spēlē, tad teikt, ka pēdējā sezonā ir otrais labākais karjeras rādītājs vidēji punktos ir neloģiski.

  +6 [+] [-]

, 2010-06-11 13:52, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Bet ne jau līdz gandrīz vai karjeras sliktākajiem rādītājiem praktiski visās (ar retiem izņēmumiem) galvenajās kategorijās.
Andris Biedriņš, nemainot komandu, sapisās visos rādītājos savos brieduma gados.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-11 14:22, pirms 14 gadiem
Ārtests šosezon priecē. Kad uzzināju, ka viņš ieradīsies, biju bažīgs, vai nesagraus komandas mehānismu. Par laimi viņš patīkami pārsteidza. Ja salīdzina ar Arizu, tad priekšroka jādod Ārtestam. Ariza bija labs aizsardzībā, jo bija laba kāju darbība, augsts lēciens. Tas viss piemīt arī Ārtestam(lēciens gan ir zemāks), taču klāt vēl jāliek spēks, nepiekāpība un nekaunība, kas labam aizsargam ir vajadzīga. Ja vajadzēs, Ārtests no spēles izslēgs arī PF. Uzbrukumā starp Ārtestu un Arizu var ielikt vienādības zīmi. Tāpat ir vairāk nekā sskaidrs, ka LAL sastāvā Ariza nesavāktu tādus ciparus, kā Hjūstonā. Tieši Ārtests bija tas, kurš mazliet piezemēja jaunizcepto zvaigzni Durantu. Jā, uzbrukumā viņa lēmumi mēdz būt neadekvāti, taču punktu gūšana, tas šobrīd nav viņa uzdevums. Ārtests vēl tikai turpina iespēlēties, jo ar tik striktām sistēmām, kādas ir pie Fila, viņš savā karjerā nav saskāries un tas prasa laiku. Kopumā, Ārtesta nolīgšana ir attaisnosjusies par visiem 100%.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-06-11 15:46, pirms 14 gadiem
KobeMVP rakstīja: Andris Biedriņš, nemainot komandu, sapisās visos rādītājos savos brieduma gados.
shitas labs +3
1 2 37 komentāri