Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Warriors" intervēs četrus trenerus, tostarp Braunu

Andrejs Siliņš

"Warriors" intervēs četrus trenerus, tostarp Braunu
Maiks Brauns
Foto: AFP/Scanpix

Goldensteitas "Warriors" vadība līdz jūnija nogalē paredzētajam Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) draftam paredzējusi intervēt četrus kandidātus uz komandas galvenā trenera amatu. To skaitā arī Klīvlendas "Cavaliers" spožo gadu treneris Maiks Brauns.

No četriem kandidātiem trīs aizvadītajā sezonā strādāja vai turpina strādāt kā asistenti - Dveins Keisijs Dalasas "Mavericks", Braiens Šo Losandželosas "Lakers" un Lorencs Frenks Bostonas "Celtics", bet Maiks Brauns pēc atlaišanas no Klīvlendas pagājušajā vasarā sezonas laikā strādāja par spēļu analizētāju televīzijā. Tieši 41 gadu vecais Brauns tiks intervēts viens no pirmajiem, savukārt saruna ar Keisiju plānota jau līdz Rietumu konferences finālu sākumam.

Braiena Šo kandidatūra jau minēta iepriekš, taču pats treneris pēc "Lakers" pēdējās spēles šosezon atzina, ka arī Losandželosas galvenā trenera amats speciālistam šķistu interesants. 45 gadus vecais Šo dzimis Oklendā un "Warriors" arī aizvadījis vienu sezonu savā spēlētāja karjerā, bet trenera karjeras laikā Šo strādājis kā asistents tikai ""Lakers, kur arī noslēdza savu spēlētāja karjeru un izcīnīja trīs NBA čempiontitulus (kā spēlētājs).

Brauna vienaudzis Lorencs Frenks no 1994. gada trīs sezonas pēc kārtas bija asistents Vankūveras "Grizzlies", bet 2004. gadā Frenks kļuva par Ņūdžersijas "Nets" galveno treneri, kurš savu karjeru (pēc oficiālās kļūšanas par galveno) sāka ar 13 uzvarām pēc kārtas. 16 zaudējumi pēc kārtas 2009. gada sezonas ievadā lika Frenkam aizvērt "Nets" durvis no ārpuses. Pagājušā gada vasaras vidū Frenks pievienojās "Celtics", kļūstot par Doka Riversa labo roku pēc tam, kad Toms Tibodo pieņēma izaicinājumu sākt galvenā trenera karjeru ar "Bulls". Visiem zināms, kāda tā izvērtās.

Maika Brauna vienīgā pieredze kā galvenajam trenerim ir ar Klīvlendas klubu. "Cavaliers" treneris vadīja no 2005. līdz 2010. gadam, bet pirms tam par asistentu Brauns no 1997. gada strādāja Vašingtonas "Wizards", Sanantonio "Spurs" un Indianas "Pacers". Pirms piecus gadus (no 1992.gada) Brauns strādāja par Denveras "Nuggets" skautu un video koordinatoru. 2009. gadā Brauns tika atzīts par Gada labāko treneri, kā arī pagaidām vienīgo reizi karjerā viņam tika uzticēta Austrumu izlases vadīšana Visu Zvaigžņu spēlē.

Vecākais no šiem četriem kandidātiem ir "Mavericks" asistents Dveins Keisijs (54 gadi), kura karjera aizritējusi ne bez skandālu pieskaņas. Proti, 1989. gadā tika aizturēta vēstule ar 1000 dolāriem skaidrā naudā un Keisija parakstu virsū. Tās adresāts bija Kriss Mills - spēlētājs, kuru Kentaki universitāte savaņģoja spēlēšanai savā komandā. Skandāla rezultātā spēlētājs mainīja universitāti, bet Keisijs vēlāk piecas sezonas strādāja par treneri Japānā. Atgriezies okeāna dzimtajā pusē, Keisijs kļuva par Sietlas "SuperSonics" trenera asistentu, bet 2005./2006. gada sezonā pirmo reizi iemēģināja roku NBA galvenā trenera amatā, kad speciālistu nolīga Minesotas "Timberwolves". Tiesa, savā krēslā Keisijs noturējās vien pusotru sezonu, kad tika atbrīvots.

 +10 [+] [-]

, 2011-05-11 17:45, pirms 13 gadiem
galvenais kaut kādu kurš vairāk uz aizsardzību tendēts, gan Biedrs dabūs vairāk laiku, un varbūt pārējie sāks aizsardzībā labāk spēlēt.
Tādu kā Čikāgas treneri Tibedou(vai kā viņam tur bija).

  +7 [+] [-]

, 2011-05-11 17:49, pirms 13 gadiem
Par Braienu Šo šaubos jo par 70% esmu pārliecināts ka viņs būs nākamais Lakers treneris.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-05-11 17:58, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: "Visiem zināms, kāda tā izvērtās." - visiem bet kā tad tas izvērtās?
Draņķīga - jo neviens Vācijas bundeslīgas klubs šo nepaņēma par dvieļu padevēju. Tā vietā viņš kļuva tikai par Gada treneri NBA

  +4 [+] [-]

, 2011-05-11 18:31, pirms 13 gadiem
Maiks Brauns, manuprāt, būtu labākā izvēle, ir pieredzējis kā treneris, apliecinot ar atzinībā, kā arī pluss tam ir, uzsvars uz aizsardzību, nevis tikai uzbrukumu.

     [+] [-]

, 2011-05-11 20:31, pirms 13 gadiem
Noteikti vajag Braunu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-11 22:16, pirms 13 gadiem
stoudemire rakstīja: Maiks Brauns, manuprāt, būtu labākā izvēle, ir pieredzējis kā treneris, apliecinot ar atzinībā, kā arī pluss tam ir, uzsvars uz aizsardzību, nevis tikai uzbrukumu.
Kas tad tur no tā Brauna tāds ir? Plejofos vienmēr pietrūka kkas. Nebūtu viņam kavalieros bijis Džeims, nekādus Gada trenera apbalvojumus viņš nedabūtu.

     [+] [-]

, 2011-05-11 22:46, pirms 13 gadiem
izlasot virsrakstu iedomājos runa ir par Larry Brown ... tas vecis būtu riktīgi intereanta izvēle priekš GSW

bet skatoties uz šiem šķiet labākais būtu Šo ... nu bet tik dziļi iekšā neesu lai saprastu, kas tiem brašuļiem vajadzīgs

  -2 [+] [-]

, 2011-05-11 23:07, pirms 13 gadiem
raiversons rakstīja: Kas tad tur no tā Brauna tāds ir? Plejofos vienmēr pietrūka kkas. Nebūtu viņam kavalieros bijis Džeims, nekādus Gada trenera apbalvojumus viņš nedabūtu.
Nebutū Tibodo Dereka arī vīņs nebūtu šogad gada treneris. Varu vēl Tev daudzus uzskaitīt.

  -2 [+] [-]

, 2011-05-12 03:13, pirms 13 gadiem
stoudemire rakstīja: Nebutū Tibodo Dereka arī vīņs nebūtu šogad gada treneris. Varu vēl Tev daudzus uzskaitīt.
otrādāk

  +1 [+] [-]

, 2011-05-12 19:27, pirms 13 gadiem
Vynilz rakstīja: Par Braienu Šo šaubos jo par 70% esmu pārliecināts ka viņs būs nākamais Lakers treneris.
Viņs to noteikti būtu pelnījis