Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: "Hokejs ilgus gadus Latvijā bija pirmais sporta veids, bet tagad tas ir basketbols"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dāvis Bertāns: "Hokejs ilgus gadus Latvijā bija pirmais sporta veids, bet tagad tas ir basketbols"
Dirks Novickis un Dāvis Bertāns. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs ir gandarīts, ka tik ilgi bijusi iespēja vērot Dalasas "Mavericks" basketbolista Dirka Novicka talantu.

Novickis trešdien aizvadīja savu karjeras pēdējo NBA spēli, gūdams 20 punktus un izcīnīdams desmit atlēkušās bumbas zaudējumā "Spurs" komandai. "Man bija tas gods redzēt viņu spēlējām. Esmu gandarīts, ka tādu talantu varēju vērot tik ilgi. Viņš ieguldīja daudz darba, lai varētu parādīt savas prasmes. Tas nenotika tāpat vien, tur tika ieliktas neskaitāmas stundas," stāstīja Popovičs. "Visvairāk viņā patika cīņasspars. Viņš katrā spēlē cīnījās ar lielu atdevi un gāja pāri līķiem. Viņš prata uzvarēt un prata zaudēt. Viņš ienīda zaudējumus, bet prata tādās situācijās rādīt piemēru komandas biedriem."

Tāpat vācieša karjeru novērtēja arī Bertāns. "Viņš bija viens no tās paaudzes spēlētājiem, kurus varēju vērot un kuri rādīja neticamas lietas, kas var nākt no Eiropas. Tas bija tajos laikos, kad NBA nebija daudz Eiropas spēlētāju. Tas ārzemniekiem bija milzīgs sasniegums, kad viņš 2011. gadā izcīnīja čempiontitulu. Domāju, ka viņš un komanda to pelnīja," "Mysanantonio.com" pirms spēles citēja Bertāna teikto. Novickis 1998. gada draftā tika izvēlēts ar devīto numuru un visu 21 sezonu viņš pavadīja "Mavericks" klubā, ko 2011. gadā aizveda līdz NBA čempiontitulam. Savukārt 2007. gadā vācietis tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju, bet 2011. gadā viņš pie šāda goda tika arī finālsērijā.

Pārspējot Dalasu, "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs uzvaru skaita ziņā panāca līgas rekordistu Leniju Vilkensu, kurš 1332 uzvarām regulārajā sezonā pievienojis 80 panākumus izslēgšanas spēlēs, bet Popovičs 167 no 1412 uzvarām svinējis "play-off". "Cerams, ka viņam vēl ir priekšā ilga karjera," par 70 gadus veco treneri sacīja Bertāns. Popoviča motivēšanas spējas bija viens no iemesliem, kādēļ "Spurs" spēja izcīnīt 48 uzvaras. "Reizēm viņš kadru dienu neliek mieru, kaut ko bļaujot vai sakot. Taču tas ir tikai tādēļ, ka viņš vēlas, lai mēs progresētu. Tonijs Pārkers tam ir labs piemērs – viņš palīdzēja Tonijam kļūt tādam, kāds viņš tagad ir. Gan Deriks [Vaits], gan Dežontei [Marejs] jau ir izjutuši šo [skarbo mīlestību]."

No 9. līdz 12. jūnijam Rīgā pirmoreiz notiks NBA jauno talantu nometne "Basketball without borders". Bertāns gan labprātāk šajā nometnē ar padomu nepiedalītos: "Tobrīd notiks finālsērija, tā ka, cerams, es netikšu." Rūjienietis piebilst, ka šī nometne jauniešiem būs ļoti svarīga un ka basketbols Latvijā ir nostiprinājis pozīcijas: "Ļoti ilgu laiku pirmais sporta veids pie mums bija hokejs, taču iepriekšējos gados tam nav bijis milzīgu panākumu – kamēr basketbols gājis uz augšu. Tagad pirmais sporta veids ir basketbols."

Izmantotie resursi:
https://www.expressnews.com/sports/...
LETA

  -1 [+] [-]

, 2019-04-11 16:46, pirms 5 gadiem
Gāja pāri līķiem? Kaut kāds nepiemērots izteiciens!

  +2 [+] [-]

, 2019-04-11 17:47, pirms 5 gadiem
Tagad pirmais sporta veids ir basketbols.

Miers un āmen.

     [+] [-]

, 2019-04-11 17:59, pirms 5 gadiem
Nedomaju ka basketbols nr 1, tomer hokejs soliti prieksa , Dinamo plus izlase lielaku interesi izrada,neskatoties uz to ka katru gadu cempis notiek, basketbola izlase nav bijusi ne olimpiskaja, ne pasaules cempionata!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2019-04-11 18:19, pirms 5 gadiem
Šo tēmu tikai basketbolisti paceļ, hokejā par šo vispār nerunā.Kompleksi kaut kādi laikam. Un man liekas tieši Bertāns/i par šo ne pirmo reizi runā.

  -3 [+] [-]

, 2019-04-11 18:25, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: Hokejs>Basis
Tapec aizveries ambāli, paskaties cik cilveki Latvija skatas hokji un cik pertikjbolu?
Man pat pazistamaja loka 1/10 varbut skatas bumboshanos, a hokeju 7/10
Uz Dinamo iet tāpēc kā vnk neko citu Latvijā nav jēgas skatīties plus Dinamo komandā spēlē puse LV izlases,domā ja basī VEF būtu puses izlases sastāva tad uz basi nenāktu? Plus Dinamo jau ir vnk kā slimība atkarība,jēga iet skatīties uz komandu kura kad pēdējo reizi bija play-off,tāpēc cilvēki vnk iet tupa pabļaut dināāmo,jo nav citu ko darīt,plus kā jau teicu tā jau cilvēkiem ir kā atkarība,bez maz vai ja dzīvo Rīgā un aizej uz Dinamo spēli tad tas ir kruta bez maz vai tā itkā tu pats būtu uz laukuma! :O

     [+] [-]

, 2019-04-11 18:30, pirms 5 gadiem
Kad sunim nav ko darīt, tas laiza sev ..... . Kad beidzis, tad sāk murgot. Slima suņa murgi.

     [+] [-]

, 2019-04-11 18:31, pirms 5 gadiem
Tūlīt sāksies mērīšanās- kurš sporta veids krutāks. Redzams ka dažiem ir skaudība uz hokeju un DR. Mēģina aiz skaistām frāzēm par pabļaustīšanos slēpt skaudību. To ka cilvēki iet prieka pēc, ka tas sagādā pozitīvas emocijas, ka ir lieliska atmosfēra cenšas daži noslēpt.

  +6 [+] [-]

, 2019-04-11 18:36, pirms 5 gadiem
Viens fakts attiecībā uz basketbolu man īpaši palicis atmiņā. Man tas bija ne īpaši patīkams pārsteigums. EČ Rīgā pat 5 spēlēs nevarēja savākt pilnu arēnu uz Latvijas izlases spēlēm. Neticami. Pirms tam domāju ka arēnu gāzīs riņķī un biļetes nebūs, bet... Un tas ir EČ un nav zināms kad nākamā reize tāda būs.

  -3 [+] [-]

, 2019-04-11 18:41, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Viens fakts attiecībā uz basketbolu man īpaši palicis atmiņā. Man tas bija ne īpaši patīkams pārsteigums. EČ Rīgā pat 5 spēlēs nevarēja savākt pilnu arēnu uz Latvijas izlases spēlēm. Neticami. Pirms tam domāju ka arēnu gāzīs riņķī un biļetes nebūs, bet... Un tas ir EČ un nav zināms kad nākamā reize tāda būs.
Kad uz sieviešu hokeja izlasi atnāks vairāki tūkstoši, tad parunāsim. Uz basīša izlasi nāks tūkstoši EČ.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-11 18:43, pirms 5 gadiem
Tradīcijas mainās ļoti lēnu, tāpēc vēl joprojām tas ir hokejs. Bet nākotne hokejam neizskatās diez ko rožaina (cik pirmās vai otrās kārtas draftu būs tuvākajos 5 gados? Laikam 0.) atšķirībā no basketbola. Tākā nākotnē Bertānam būs taisnība

  -2 [+] [-]

, 2019-04-11 18:58, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Tūlīt sāksies mērīšanās- kurš sporta veids krutāks. Redzams ka dažiem ir skaudība uz hokeju un DR. Mēģina aiz skaistām frāzēm par pabļaustīšanos slēpt skaudību. To ka cilvēki iet prieka pēc, ka tas sagādā pozitīvas emocijas, ka ir lieliska atmosfēra cenšas daži noslēpt.
Kas tieši sagādā pozitīvas emocijas zaudējumi,vai tā bļaustīšanās,nepietiek ar dziesmu svētkiem,vai nu aizej uz kādu klubu un tur visu nakti kliedz kamēr bungādiņas neuzsprāgs!

  -2 [+] [-]

, 2019-04-11 19:13, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kad uz sieviešu hokeja izlasi atnāks vairāki tūkstoši, tad parunāsim. Uz basīša izlasi nāks tūkstoši EČ.
Tu nopietni salīdzini sieviešu hokeju un sieviešu basketbolu. Pasaulē ir milzīga atšķirība popularitātes ziņā. Sieviešu hokejs kā tāds nekotējās un ir daudz neskatāmāks kā sieviešu basketbols.

     [+] [-]

, 2019-04-11 19:16, pirms 5 gadiem
lagoss rakstīja: Kas tieši sagādā pozitīvas emocijas zaudējumi,vai tā bļaustīšanās,nepietiek ar dziesmu svētkiem,vai nu aizej uz kādu klubu un tur visu nakti kliedz kamēr bungādiņas neuzsprāgs!
Man ļoti patīk atmosfēra arēnā, hokejs kā tāds pie tam augsta līmeņa hokejs. Un tas ir tikai sports un zaudējums nav nelaime vai traģēdija. Tā ir tikai spēle, tas ir tikai sports. Hokejs arēnā ir lielisks atmosfēras dēļ. Alkoholu arēnā nelietoju un klusi vēroju spēli klātienē. Interesē spēles zīmējums , daudz dažādas nianses spēlē.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-11 19:20, pirms 5 gadiem
Basketbols ir nr1 un to pat saka FUNS!

     [+] [-]

, 2019-04-11 19:22, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Tu nopietni salīdzini hokeju un basketbolu. Pasaulē ir milzīga atšķirība popularitātes ziņā. hokejs kā tāds nekotējās un ir daudz neskatāmāks kā basketbols.
FUNS biju par Jums labākās domās!
Tēlojat, ka atbalstat hokeju, bet izrādās, ka basketbolu

  -1 [+] [-]

, 2019-04-11 19:22, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Man ļoti patīk atmosfēra arēnā, hokejs kā tāds pie tam augsta līmeņa hokejs. Un tas ir tikai sports un zaudējums nav nelaime vai traģēdija. Tā ir tikai spēle, tas ir tikai sports. Hokejs arēnā ir lielisks atmosfēras dēļ. Alkoholu arēnā nelietoju un klusi vēroju spēli klātienē. Interesē spēles zīmējums , daudz dažādas nianses spēlē.
Nianšu sapratējs.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-11 19:26, pirms 5 gadiem
Daži ģinamas kepkas salīdzināja hokeja un basketbola līmeni pasaulē
Basketbola līmenis 100x augstāks nekā hokeja jo konkurence ir kosmoss. Hokejā par spēcīgām var saukt kādas 15 valstis. Basī tādas ir eiropā vien kur vēl visa pārējā pasaule.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-11 19:28, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: Hokejs>Basis
Tapec aizveries ambāli, paskaties cik cilveki Latvija skatas hokji un cik pertikjbolu?
Man pat pazistamaja loka 1/10 varbut skatas bumboshanos, a hokeju 7/10
Es pat zinu kādu suslu tu dzer

  +1 [+] [-]

, 2019-04-11 19:32, pirms 5 gadiem
Tas strīds par to, kurš pirmajā vietā, ir mūžsens un būs mūžīgs. Kādā laika posmā labāk veicas hokejistiem, citā - basketbola apoloģētiem. Tā kā tas pirmais mainās, svārstās starp hokeju un basketbolu, paretam tuvumā nonākot kādam citam (futbols 2002-2004, teniss Gulbja ziedu laikos, Aļonas uzvaras brīdī, arī savulaik volejbols, protams, arī renes sportu medaļas u.c.). Objektīvi novērtēt, kurš ir pirmais, visdrīzāk nemaz nevar, ja abi ir tik tuvu, katrai pusei savas simpātijas un savi argumenti. Bet tiem, kas par sportu neinteresējas, visi šie strīdi un argumenti pie pakaļas.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-11 19:39, pirms 5 gadiem
Tieši tā, basītis Lv ir nr.1 un tas ir labi!

  +5 [+] [-]

, 2019-04-11 20:03, pirms 5 gadiem
Nu, pēc sportiskajiem sasniegumiem skatoties, basketbols ir Nr.1. Esam bijuši Eiropas čempioni, pēdējos turnīros tomēr esam starp favorītiem. Hokejā priecājamies, ja PČ reizi pa reizei tiekam ceturtdaļfinālā.
Par klubu līmeni- cik spēlētāju spēlē Eiropas vadošajās līgās attiecīgā sporta veidā. Par RD-ja nebūtu šīs komandas, cik latviešu spētu vispār tikt kādas citas KHL komandas sastāvā?
Un beigsim cepties, kurš sporta veids ir Nr.1! Katrs aizstāvēs savu! Ne tik sen atpakaļ sporta laureāta aptaujā Nr.1 bija orientēšanās!

     [+] [-]

, 2019-04-11 21:26, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: Hokejs>Basis
Tapec aizveries ambāli, paskaties cik cilveki Latvija skatas hokji un cik pertikjbolu?
Man pat pazistamaja loka 1/10 varbut skatas bumboshanos, a hokeju 7/10
Stulbs tev tas paziņu loks.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-11 21:29, pirms 5 gadiem
lagoss rakstīja: Uz Dinamo iet tāpēc kā vnk neko citu Latvijā nav jēgas skatīties plus Dinamo komandā spēlē puse LV izlases,domā ja basī VEF būtu puses izlases sastāva tad uz basi nenāktu? Plus Dinamo jau ir vnk kā slimība atkarība,jēga iet skatīties uz komandu kura kad pēdējo reizi bija play-off,tāpēc cilvēki vnk iet tupa pabļaut dināāmo,jo nav citu ko darīt,plus kā jau teicu tā jau cilvēkiem ir kā atkarība,bez maz vai ja dzīvo Rīgā un aizej uz Dinamo spēli tad tas ir kruta bez maz vai tā itkā tu pats būtu uz laukuma! :O
Nu rīdzniekiem pasēdēt pie Dinamo 2.stāvā ir tas pats, kas Spaikam pasēdēt uz rezervistu soliņa NYK

p.s. Man pietiekami bieži bijušas brīvbiļetes uz Dinamo spēlēm labā sektorā un es tāpat uz tādu mēslu neeju kaut tas ir 15 min kājām ejot no mājas

  -1 [+] [-]

, 2019-04-11 21:33, pirms 5 gadiem
denebs rakstīja: Tas strīds par to, kurš pirmajā vietā, ir mūžsens un būs mūžīgs. Kādā laika posmā labāk veicas hokejistiem, citā - basketbola apoloģētiem. Tā kā tas pirmais mainās, svārstās starp hokeju un basketbolu, paretam tuvumā nonākot kādam citam (futbols 2002-2004, teniss Gulbja ziedu laikos, Aļonas uzvaras brīdī, arī savulaik volejbols, protams, arī renes sportu medaļas u.c.). Objektīvi novērtēt, kurš ir pirmais, visdrīzāk nemaz nevar, ja abi ir tik tuvu, katrai pusei savas simpātijas un savi argumenti. Bet tiem, kas par sportu neinteresējas, visi šie strīdi un argumenti pie pakaļas.
Šajā sarakstā ir viena laba nianse. Tu rakstīji - futbols. Paskaties kādu naudu grūž futenē. Un bez rezultātiem. FIBA naudu nedod atšķirībā no FIFA. Tā ir atšķirība.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-11 22:25, pirms 5 gadiem
Dāvi, Dāvi, Dāvi... Basketbols, iespējams, ir tautas sporta veids nr1, lai gan, tas varētu būt arī futbols...
Hokejs... tā jau... vairāk kā 20gadus ir neatņemama pavasara sastāvdaļa... PČ hokejā ir SVĒTKI!!! Un sorry, bet baskets nestāv tur ne tuvu, pat ar nosacījumu, ja izlase būtu tikusi uz PK finālturnīru!!! Tās ir divas, totāli nesalīdzināmas lietas...

     [+] [-]

, 2019-04-11 22:29, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: Daži ģinamas kepkas salīdzināja hokeja un basketbola līmeni pasaulē
Basketbola līmenis 100x augstāks nekā hokeja jo konkurence ir kosmoss. Hokejā par spēcīgām var saukt kādas 15 valstis. Basī tādas ir eiropā vien kur vēl visa pārējā pasaule.
ou... tas, ka māk mest bumbu grozā, neko nenozīmē!!! Eiropā tagad ir 15top izlases??? Pasaules rangā derētu aci iemest Tev... tur ir kādas +/- 20 izlases, kuras ir teorijā spēkos līdzīgas... un TIKAI uz papīra!!!

     [+] [-]

, 2019-04-11 22:56, pirms 5 gadiem
datmons rakstīja: FUNS biju par Jums labākās domās!
Tēlojat, ka atbalstat hokeju, bet izrādās, ka basketbolu
Es esmu hokeja fans, bet ne jau akls hokeja fans. Nevajag zaudēt objektivitāti un melot. Arī basketbola spēles pa retam apmeklēju un šad tad paskatos VTB vai Eirolīgu. Hokejs man patīk daudz labāk par basketbolu kopumā. Kā sporta veids hokejs man ir 2.vietā bet basketbols nebūs pat desmitniekā, bet tas netraucē objektīvi vērtēt.
Piemēram hokejs man ļoti patīk, bet bokss ir pretīgs, pilnīgi nepieņemams sporta veids, bet tas netraucē apgalvot ka bokss pasaulē ir daudz populārāks par hokeju.

     [+] [-]

, 2019-04-11 22:56, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nianšu sapratējs.
Tu drīksti domāt kā vēlies.

     [+] [-]

, 2019-04-11 22:58, pirms 5 gadiem
datmons rakstīja: Basketbols ir nr1 un to pat saka FUNS!
Kur es to teicu? Siviešu basetbols ir nesalīdzināmi skatāmāks kā sieviešu hokejs, bet kur un kad esmu teicis ka basketbols ir nr.1?

  +2 [+] [-]

, 2019-04-11 22:59, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Dāvi, Dāvi, Dāvi... Basketbols, iespējams, ir tautas sporta veids nr1, lai gan, tas varētu būt arī futbols...
Hokejs... tā jau... vairāk kā 20gadus ir neatņemama pavasara sastāvdaļa... PČ hokejā ir SVĒTKI!!! Un sorry, bet baskets nestāv tur ne tuvu, pat ar nosacījumu, ja izlase būtu tikusi uz PK finālturnīru!!! Tās ir divas, totāli nesalīdzināmas lietas...
Svētki ir PČ hokejā un DR sezona

  +1 [+] [-]

, 2019-04-11 23:13, pirms 5 gadiem
lagoss rakstīja: Uz Dinamo iet tāpēc kā vnk neko citu Latvijā nav jēgas skatīties plus Dinamo komandā spēlē puse LV izlases,domā ja basī VEF būtu puses izlases sastāva tad uz basi nenāktu? Plus Dinamo jau ir vnk kā slimība atkarība,jēga iet skatīties uz komandu kura kad pēdējo reizi bija play-off,tāpēc cilvēki vnk iet tupa pabļaut dināāmo,jo nav citu ko darīt,plus kā jau teicu tā jau cilvēkiem ir kā atkarība,bez maz vai ja dzīvo Rīgā un aizej uz Dinamo spēli tad tas ir kruta bez maz vai tā itkā tu pats būtu uz laukuma! :O
Nu Tu jau pats atbildēji - nr1 ir hokejs. Ja uz Dinamo cilvēki iet tikai tādēļ, ka nekā cita nav, tad ir skaidrs, kas ir populārāks - tas, kas ir vismaz...