Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Izcilais vācu veterāns Novickis karjeru turpinās arī nākamsezon

Ints Megnis
Ints Megnis

Izcilais vācu veterāns Novickis karjeru turpinās arī nākamsezon
Dāvis Bertāns un Dirks Novickis
Foto: AP/Scanpix

Vācu zvaigzne Dirks Novickis plāno spēlēt Dalasas "Mavericks" komandā arī nākamajā sezonā. Tā viņam būs 21. sezona vienībā un tiks sasniegts jauns Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rekords.

Šī sezona "Mavericks" vienībai nebija veiksmīga, 82 spēlēs tiekot vien pie 24 uzvarām un paliekot Rietumu konferences 13. pozīcijā.

"Tāds ir plāns," otrdien vietējiem žurnālistiem pauda Novickis, kuram pagājušajā nedēļā veica salīdzinoši nelielu labās potītes operāciju. "Tieši tāpēc veicu operāciju vēl pirms sezonas beigām - lai rehabilitācija sāktos ātrāk, jo plānoju atgriezties. Šosezon neizlaidu daudz spēļu, lielāko daļu laika jutos labi. Vienmēr esmu teicis, ka vēlos izpildīt savu divu gadu līgumu, ja ir iespējams."

Novickis ir sestais visu laiku rezultatīvākais spēlētājs NBA vēsturē, vācietim neizslēdzot iespēju, ka viņš varētu spēlēt arī pēc nākamās sezonas. "Šobrīd gan man ir grūti apstiprināt nākotni par vairāk nekā gadu."

Šosezon Novickis pievienojās Losandželosas "Lakers" leģendai Kobem Braientam, kuri abi ir vienīgie spēlētāji, kas vienu klubu pārstāvējuši 20 sezonas. Kaut Novickis jau vairākus mēnešus zinājis, ka būs nepieciešama potītes operācija, viņš tāpat aizvadīja 77 spēles, kas turklāt ir rekords starp spēlētājiem, kuri līgā bijuši vismaz 20 sezonas. Vācietis vidēji mačā izcēlās ar 12,0 punktiem un 5,7 atlēkušajām bumbām, uzbrūkot grozam ar 45,6% precizitāti.

39 gadus vecais Novickis atzīst, ka dažbrīd sezonas laikā juties, ka "pārvietojas tikai uz vienas kājas". Pērn viņš ar "Mavericks" noslēdza divu gadu līgumu par desmit miljoniem dolāru. Tehniski "Mavericks" komandai ir iespēja pēc šīs sezonas pārtraukt vienošanos, tomēr vienības īpašnieks Marks Kubans paudis, ka tā ir tikai formalitāte.

"Esmu teicis vairākkārt, ka vēlos palīdzēt tik cauri grūtajiem laikiem," Novickis teica par komandu, kas aizvadījusi sliktāko sezonu kopš viņa pievienošanās. "Kad ienācu līgā, mums bija grūti laiki, vairākas reizes neiekļuvām izslēgšanas turnīrā. Tad atradāmies augstu, katru gadu uzvarējām 50 spēles un viss likās viegli. Savukārt pēdējie pāris gadi atkal bijuši smagi. Cerams, ka varēšu palīdzēt komandai tikt tiem pāri. Mums ir vairāki interesanti jaunie spēlētāji, kas var kļūt labāki un cerams arī kādu dienu cementēt komandu. Domāju, ka ejam pareizajā virzienā."

Novickis karjerā guvis 31 187 punktus, līdz ar to viņam nepieciešami vēl 232 punkti, lai apsteigtu Viltu Čemberleinu un pakāptos uz piekto vietu rezultatīvāko sarakstā. Tiesa, vācietim cieši aiz muguras ar 31 028 punktiem ir joprojām rezultatīvā līgas superzvaigzne Lebrons Džeimss.

"Tā nav lieta, kas mani stimulē. Neplānoju atgriezties vien tāpēc, lai pakāptos rezultatīvāko sarakstā. Es spēlēju priekam, man patīk sacensties, spēlēju, lai uzvarētu vairāk nekā zaudētu," saka Novickis, secinot, ka, visticamāk, Džeimss noķers vācieti pirms viņš panāks Čemberleinu. "Tomēr ir gods atrasties starp šiem puišiem."

Izmantotie resursi:
Dirk Nowitzki of Dallas Mavericks reaffirms...

  +6 [+] [-]

, 2018-04-11 11:06, pirms 6 gadiem
Speletajs,kurs lava man iemilet NBA! Neviens eiropietis ilgi vinam netuvosies panakumu zina!
Slēpts komentārs: edgarinsh

  -4 [+] [-]

, 2018-04-11 13:44, pirms 6 gadiem
Kurš ātrāk beigs spēlēt Kambala vai Dirks?
Abiem 39
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 15:48, pirms 6 gadiem
Lieliska ziņa. Leģenda!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-11 16:32, pirms 6 gadiem
Kā vēl viņš var pakustēt, parasti jau garajiem ir baigās problēmas, it īpaši ar gadiem.
Bet visu cieņu vecim!

     [+] [-]

, 2018-04-11 17:32, pirms 6 gadiem
Nagzzz rakstīja: Kā vēl viņš var pakustēt, parasti jau garajiem ir baigās problēmas, it īpaši ar gadiem.
Bet visu cieņu vecim!
Nu skats reāli pabaiss, kad šis kustas, tad jau Gorkš salīdzinot ar Dirku pirms karjeras beigām kustējās kā ūdenszāle.

     [+] [-]

, 2018-04-11 18:01, pirms 6 gadiem
Vince Carter arī turpinās, pēdējie vecās paaudzes špīleri Manu, protams, tai skaitā!

     [+] [-]

, 2018-04-11 19:55, pirms 6 gadiem
nuuu .. izcils spēlmanis, bet patlaban esot laukumā tomēr kaut nedaudz bremzē DAL attīstību (un ja metiens nevar pazust, tad aizsardzībā smagi nevelk)..