Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

ASV izlases treneris: ""Lakers" vajadzētu apsvērt iespēju aizmainīt Lebronu"

ASV izlases treneris: ""Lakers" vajadzētu apsvērt iespēju aizmainīt Lebronu"
Kairijs Ērvings un Lebrons Džeimss. Foto: AP / Scanpix

ASV basketbola izlases galvenais treneris Džefs Van Gandijs paudis viedokli, ka Losandželosas "Lakers" vajadzētu apsvērt iespēju aizmainīt vienu no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) lielākajām superzvaigznēm Lebronu Džeimsu, ja tas ļautu pilnībā mainīt kluba uzņemto kursu.

57 gadus vecais Van Gandijs NBA nav strādājis kopš 2007. gada, bet pēc desmit gadu pārtraukuma 2017. gadā atgriezās galvenā trenera arodā, kļūstot par ASV izlases treneri komandai, kam bija jāpiedalās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā. Kopš brīža, kad 2007. gadā treneri no darba atbrīvoja Hjūstonas "Rockets", Van Gandijs bijis ESPN studiju eksperts un spēļu komentētājs.

Van Gandijs komentēja arī naktī uz svētdienu notikušo spēli starp Losandželosas "Lakers" un Bostonas "Celtics", kurā drošu panākumu izcīnīja "ķelti" (120:107). Džeimss šajā mačā spēlēja tikai 28 minūtes, taču paspēja sakrāt "triple-double" (28 punkti, 12 rezultatīvas piespēles un desmit atlēkušās bumbas). Džeimsa vidējie rādītāji šosezon sasniedz vai atsevišķās kategorijās pat pārsniedz karjeras vidējos rādītājus, tomēr acīmredzama kļuvusi izcilā spēlētāja taupīšanās spēlei savā laukuma galā.

"Ja es varētu viņu aizmainīt uz "Clippers", lai atbrīvotu līdzekļus algu budžetā, kas dotu labāku iespēju vasarā parakstīt līgumu ar Kevinu Durentu vai Kavai Lenardu, vai es to nedarītu?" retoriski vaicāja Van Gandijs. Uz to cits bijušais treneris Marks Džeksons, kurš komentēja spēli kopā ar Van Gandiju, atbildēja, ka Lebrons netiks aizmainīts, bet Van Gandijs turpināja uzsvērt, ka "Lakers" vajadzētu apsvērt šādu ideju.

34 gadus vecais Džeimss pagājušā gada vasarā parakstīja līgumu ar "Lakers" uz četriem gadiem par vairāk nekā 153 miljoniem dolāru. Šajā sezonā Džeimsa atalgojums būs vairāk nekā 35,6 miljoni dolāru, bet nākamajā uzbrucējam garantēti ienākumi vairāk nekā 37,4 miljonu apmērā. Pēdējā līguma gadā, 2021./2022. gada sezonā, Lebrons saņems vairāk nekā 41 miljonu dolāru.

Nesen "Lakers" nenoliedza informāciju, ka pieņemts lēmums atlikušajā sezonas daļā pārlieku nenodarbināt Džeimsu. Basketbolists atlikušajos mačos laukumā nepavadīs vairāk par 32 minūtēm, kā arī nav izslēgta nespēlēšana reizēs, kad komandai jāaizvada divi mači divās dienās.

"Lakers" atlikušo sezonu jānospēlē arī bez saspēles vadītāja Lonzo Bola un uzbrucēja Brendona Ingrema, kuri ārstē savainojumus. Komandai šobrīd 30 uzvaras 66 mačos un 11. vieta Rietumu konferencē. No astotajā vietā esošās "Clippers" Džeimsa komanda atpaliek par astoņām uzvarām.

Van Gandijs vadīja pārsvarā no NBA Attīstības līgā spēlējošajiem basketbolistiem veidoto ASV izlasi Pasaules kausa kvalifikācijā, komandai izcīnot desmit uzvaras 12 spēlēs, ar ko pietika uzvarai savā grupā un ceļazīmes nodrošināšanai uz Pasaules kausu. Tajā gan Van Gandijs nebūs pie komandas stūres - jau iepriekš bija zināms, ka amerikāņus Ķīnā vadīs leģendārais Gregs Popovičs, kurš ir arī Dāvja Bertāna treneris Sanantonio "Spurs" vienībā.

Izmantotie resursi:
ESPN


, 2019-03-11 13:51, pirms 5 gadiem
Tiešām, tagad raksta rakstus pat no tā, ko komentētāji pasaka spēles laikā? Uhhh, Es gaidu rakstus no R. Millera un Brenta Berija teiktā spēļu laikā. Vajadzētu būt labiem rakstiem
, 2019-03-11 13:58, pirms 5 gadiem
Tukša runāšana - nav pagaidām tāds spēlētājs, kas spētu pilnvērtīgi aizstāt LJ. Nav viņš vēl jānoraksta, visiem atmiņa īsa, ielikuši šo jau pensionāru sarakstā. Čalis tikko finālā bija, vaina ir sūdīgajā LAL sastāvā, džekiem nav respekta, sadomājušies. Lielas lietas notiek, kad spēlētāji apzinās, ka LJ ir galvenās lomas spēlētājs.
, 2019-03-11 13:59, pirms 5 gadiem
Nu ko tagad jau LeBronu pataisa par vidusmēra spēlētāju un par vienīgo grēcinieku pie tā, ka Lakers netiek PO.
, 2019-03-11 14:28, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Nu ko tagad jau LeBronu pataisa par vidusmēra spēlētāju un par vienīgo grēcinieku pie tā, ka Lakers netiek PO.
Vai tad ar nav vainīgs pēc visa tā kā sačakarēja klimatu komandā. Kā jaunie spēlētāji, komandas biedri var uzticēties viņam.. ja pēc viņa iegribām tiek izteikti maiņas piedāvājumi. Vai tu uzticēsies paziņam, kas vienreiz jau ir mēģinājis uz tevi šaut, bet nav trāpījis?
, 2019-03-11 14:57, pirms 5 gadiem
Reaalais rakstīja: Vai tad ar nav vainīgs pēc visa tā kā sačakarēja klimatu komandā. Kā jaunie spēlētāji, komandas biedri var uzticēties viņam.. ja pēc viņa iegribām tiek izteikti maiņas piedāvājumi. Vai tu uzticēsies paziņam, kas vienreiz jau ir mēģinājis uz tevi šaut, bet nav trāpījis?
Vēl kko debīlāku nevareji sacerēt? 😁😁
, 2019-03-11 15:22, pirms 5 gadiem
Uz Orleānu pret Deivisu
, 2019-03-11 16:37, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Tukša runāšana - nav pagaidām tāds spēlētājs, kas spētu pilnvērtīgi aizstāt LJ. Nav viņš vēl jānoraksta, visiem atmiņa īsa, ielikuši šo jau pensionāru sarakstā. Čalis tikko finālā bija, vaina ir sūdīgajā LAL sastāvā, džekiem nav respekta, sadomājušies. Lielas lietas notiek, kad spēlētāji apzinās, ka LJ ir galvenās lomas spēlētājs.
Par ko Tu runā. Apskaties kā Lebrons spēlē defā. Komanda aizsargājās pa 4 cilvēkiem. Uzbrukumā viņš savāc savus status, tāpēc liekas ka viņš ir tikpat labs. LAL sastāvs nav slikts, vienkārši Lebrons visu laiku raud + ar tādu defu, rada pofigisma sajūtu citos.
, 2019-03-11 16:40, pirms 5 gadiem
35 uzvaras pagaišējā sezonā bija Lakers, pienāca klāt Lebrons un tagad iet pēc tāa paša grafika. Teoretiski, ja pienāk labakais spēlētājs NBA un jaunie ir progresējuši vaitad nevajadzētu būt uzlabojumiem ?
, 2019-03-11 17:22, pirms 5 gadiem
Ko tas vecais aksts muld?! Xex Labakais speletajs un visspar 1-2.speletaju vesture,aizmainitu! Tam prats nokupejis! Lebrons ir neaizvietojams..! LA nakoshgad visus izdraz../ Nakoshgad dabus klat Daivisu un kadu super PG!?! Ka arii kadu 3.punktu shooteri,un kadus 2 kadrus,kas kapa aizsardziba-bus super speks!!! Shii sezona LA bija-vardsakot izlukoshanas rezhims!
, 2019-03-11 18:09, pirms 5 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Ko tas vecais aksts muld?! Xex Labakais speletajs un visspar 1-2.speletaju vesture,aizmainitu! Tam prats nokupejis! Lebrons ir neaizvietojams..! LA nakoshgad visus izdraz../ Nakoshgad dabus klat Daivisu un kadu super PG!?! Ka arii kadu 3.punktu shooteri,un kadus 2 kadrus,kas kapa aizsardziba-bus super speks!!! Shii sezona LA bija-vardsakot izlukoshanas rezhims!
Un kur viņi tam dabūs naudu? nav jau KHL bez reāliem algu griestiem
, 2019-03-11 20:26, pirms 5 gadiem
Jāsakārto klimats komandā. Viegli pateikt grūti izdarīt.
, 2019-03-11 22:57, pirms 5 gadiem
sochee rakstīja: 35 uzvaras pagaišējā sezonā bija Lakers, pienāca klāt Lebrons un tagad iet pēc tāa paša grafika. Teoretiski, ja pienāk labakais spēlētājs NBA un jaunie ir progresējuši vaitad nevajadzētu būt uzlabojumiem ?
ŠOSEZON LAKERS TAK MOCIJĀS UN MOKĀS AR SAVAINOJUMIEM...
, 2019-03-11 23:00, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Nu ko tagad jau LeBronu pataisa par vidusmēra spēlētāju un par vienīgo grēcinieku pie tā, ka Lakers netiek PO.
Vārds vietā! Es biju licis lielākas cerības un tā sauktajām lakers jaunajām zvaigznēm..Ingramu, Balu, Kuzmu.. visi bijuši diezgan nestabili
protams lakers beņķis ar nekāds..groza apakša pa retam Magī kautko izšauj un tas arī viss.
Protams Lebrons ir palicis nedaudz slinkāks defā, bet nevajag visu vainu uz viņu novelt..
, 2019-03-11 23:01, pirms 5 gadiem
Treneris arī vēl diezgan zaļš, dažus zaudējumus var novelt arī uz viņu...
, 2019-03-12 05:34, pirms 5 gadiem
No sportiskā viedokļa tas visticamāk būtu labākais risinājums, taču diez vai sportiskā puse dominēs šajā jautājumā.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.