Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Orlovskis

Uzbrucēju duelis Rietumos: Aldridžs viesojas pie Novicka un "Mavericks"

Uzbrucēju duelis Rietumos: Aldridžs viesojas pie Novicka un "Mavericks"
Portlendas "Trailblazers" vienību gaida grūts pārbaudījums izbraukumā pret "Mavs"
Foto: AP/Scanpix

Šonakt plkst. 3:30 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīrā Dalasā, American Airlines Center basketbola arēnā, cīņu savā laukumā uzsāks pašreizējā NBA čempionvienība Dalasas „Mavericks” ar Dirku Novicki priekšgalā, kura mērosies spēkiem ar Lamarkusu Aldridžu, Džamalu Kraufordu un Portlendas „Trailblazers” vienību. Šī būs pirmā no trijām abu vienību savstarpējām cīņām šajā sezonā.

„Mavericks” (bilance 16-11, savā laukumā 9-5, 4. v. Rietumu konferencē) vienība, kurai gaidāmais mačs būs pirmais triju mājas spēļu sērijas ietvaros, sezonu uzsāka ar izbraukuma bilanci 2-5, taču piektdien izbraukumā izcīnīja piekto uzvaru pēdējos sešos mačos, pārspējot „Timberwolves” vienību ar 104:97.

Dirks Novickis uzvarā pār Minesotu guva 33 punktus, kas ir viņa sezonas rekords. Dalasieši pieļāva 28 kļūdas, kas ir viņu sliktākais rādītājs vienā mačā gandrīz astoņu sezonu laikā. „Mavs” aizvadītajā triju izbraukumu spēļu sērija izcīnīja divas uzvaras.

Mačā pret Minesotu Džeisonam Kidam pavisam nedaudz pietrūka, lai sasniegtu savu pirmo double-double šajā sezonā. Kida kontā bija astoņi punkti un 10 rezultatīvās piespēles pirmajā mačā pēc astoņu spēļu izlaišanas kājas ikra traumas dēļ.

Dalasiešiem savā laukumā pēdējos mačos nav veicies ļoti labi, jo trijās no iepriekšējām piecām cīņām savā laukumā tika piedzīvotas neveiksmes, lai arī sezona tika uzsākta ar 7-0 bilanci mačos, kas aizvadīti American Airlines Center basketbola arēnā.

„Trailblazers” (15-12, izbraukumā 4-9, 6. v. Rietumu konferencē) sezonas sākumā nav spīdoši veicies izbraukuma mačos, jo izcīnītas vien četras uzvaras 13 aizvadītajās cīņās, un divas no uzvarām izbraukumā ir izcīnītas pret „Hornets” vienību, kura šobrīd ir viena no sliktākajām vienībām visā līgā ar bilanci 4-23.

Džamals Kraufords aizvadītās nakts uzvarā pār „Hornets” ar 94:86 sasniedza sezonas rekordu, gūstot 31 punktu un sekmējot Portlendas uzvaru. Reimonds Feltons pievienoja 18 punktus, realizējot četrus soda metienus pamatlaika pēdējā minūtē.

Portlendieši ir cietuši sakāvi iepriekšējās 20 no 25 aizvadītajām cīņām Dalasā, kuras aizvadītas gan regulārajā sezonā, gan izslēgšanos mačos. „Trailblazers” piekāpās dalasiešiem visās trijās izbraukuma cīņās, kas tik aizvadītas pagājušās sezonas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas sērijā, kurā portlendieši zaudēja sešās spēlēs. „Trailblazers” vienība Dalasā nav uzvarējusi jau piecos mačos pēc kārtas.

Portlendas vienībai noteikti vajadzētu vairāk uzticēties savam līderim Lamarkusam Aldridžam, jo regulārā sezonas mačos pret „Mavs” viņš vidēji spēlē ir guvis 20.4 punktus, kas ir viņa labākais rādītājs mačos, kas aizvadīti pret jebkuru Rietumu konferences vienību.

Aldridžs, kurš ir dzimis Dalasā, iepriekšējos piecos mačos vidēji ir guvis 25.2 punktus, tādēļ noteikti gaidāmajā cīņā būs viens no savas komandas vilcējiem.

Novickis pagājušā sezonā aizvadītajos savstarpējos mačos vidēji guva 27.3 punktus, kas bija labākais rādītājs komandā. Pēdējo četru maču laikā, kas aizvadīti šajā sezonā, Novickis ir vidēji guvis 28 punktus, realizējot 60.6 procentus metienus, kas izdarīti no spēles.

Dalasa gaidāmajā mačā centīsies nepieļaut trešo neveiksmi pēc kārtas savā laukumā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 16

  • 13



, 2012-02-11 23:17, pirms 12 gadiem
Novēlu veiksmi Odomam un ceru ,ka viņu aizmainīs uz komandu kur viņš varēs spēlēt!
, 2012-02-11 23:25, pirms 12 gadiem
blazers uzvares ar +10..
ps. šonakt rubio pret linu (timberwolwes vs knicks)
, 2012-02-12 00:33, pirms 12 gadiem
Stoke rakstīja: Novēlu veiksmi Odomam un ceru ,ka viņu aizmainīs uz komandu kur viņš varēs spēlēt!
Atpakalj uz LAL
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.