Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

NBA neplāno pauzēt sezonu un gaida vakcīnas kā iespēju atgriezties normālās sliedēs

NBA neplāno pauzēt sezonu un gaida vakcīnas kā iespēju atgriezties normālās sliedēs
Dāvis Bertāns pret Džeisonu Teitumu. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas pārstāvis Maikss Bass sarunā ar ESPN apliecinājis, ka līga negrasās pārtraukt sezonu un turpinās aizvadīt spēles pēc pašreizējā drošības protokola.

Sezonas sākumā Hjūstonas "Rockets" nevarēja savākt nepieciešamos astoņus spēlētājus pret Oklahomsitijas "Thunder", bet šonakt tika pārcelta otrā spēle sezonā – ja sākotnēji šķita, ka problēmas nokomplektēt sastāvu būs Bostonas "Celtics", beigās cīņa nenotika, jo astoņu pieejamu basketbolistu nebija tās pretiniecei Maiami "Heat". Arī citās vienībās spēlēt gatavo basketbolistu skaits rūk – ne tikai Covid-19 inficēšanās, bet arī noguruma radīto savainojumu dēļ.

"Bijām paredzējuši, ka šosezon nāksies pārcelt spēles, tādēļ kalendārs ir attiecīgi saplānots. Nav nekādu domu pauzēt sezonu, un mēs turpināsim sekot mūsu medicīnas ekspertu padomiem un drošības protokolu vadlīnijām," teica Bass.

ESPN raksta, ka vairāku komandu pārstāvji ir anonīmi pauduši bažas par iepriekšējo dienu notikumiem, pieaugot spēlētāju skaitam lazaretē. NBA joprojām vēlas palikt pie pašreizējā drošības protokola, kas paredz, ka spēles aizvadīšanai komandai nepieciešami vismaz astoņi pieejami spēlētāji. Līga vēlas aizvadīt pēc iespējas vairāk spēļu, līdz vakcinēšanās būs brīvi un plaši pieejama, kas varētu ļaut līgas norisei atgriezties normālās sliedēs. "Viņi saka, ka sezonas turpinājumā būs labāka situācija. Es tikai ceru, ka dažu nākamo nedēļu laikā līga nesabruks," bažījies kādas komandas ģenerālmenedžeris.

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


, 2021-01-11 15:54, pirms 3 gadiem
Jāpiebilst, ka Silvers ir aizliedzis klubiem apiet rindu un vakcinēt spēlētājus un tā kā jauni sportisti nav primārā cilvēku grupa, tad var sanākt, ka vēl ilgi būs jāgaida.
, 2021-01-11 16:01, pirms 3 gadiem
Nesaprotu īsti kādas problēmas ir komandām nokomplektēt tos 8 džekus? Tak paņemiet 5 džekus no G-līgas un būs visi 10 spēlētāji.
, 2021-01-11 16:04, pirms 3 gadiem
wizinjsh rakstīja: Nesaprotu īsti kādas problēmas ir komandām nokomplektēt tos 8 džekus? Tak paņemiet 5 džekus no G-līgas un būs visi 10 spēlētāji.
Kā tu paņemsi piecus čaļus ja max var būt 2 two way spēlētāji?Noveivosi bonusā trīs,lai paņemtu vēl trīs?
, 2021-01-11 16:06, pirms 3 gadiem
wizinjsh rakstīja: Nesaprotu īsti kādas problēmas ir komandām nokomplektēt tos 8 džekus? Tak paņemiet 5 džekus no G-līgas un būs visi 10 spēlētāji.
15 spēlētāji var būt komandā reizē. Satraumētie arī tajā skaitā.
, 2021-01-11 18:19, pirms 3 gadiem
loook ploik! rakstīja: 15 spēlētāji var būt komandā reizē. Satraumētie arī tajā skaitā.
Nu pag pag.... Covid sakarā jau nu toč vajadzētu atļaut izņēmumus.

Tas pats arī atbildē Bostonietim.
, 2021-01-11 18:40, pirms 3 gadiem
wizinjsh rakstīja: Nu pag pag.... Covid sakarā jau nu toč vajadzētu atļaut izņēmumus.

Tas pats arī atbildē Bostonietim.
Viņi jau pirms sezonas pielika plusā
Bet nu tas nemaina faktu spiest komandām spēlēt ar 8 spēlētājiem ir vnk vāks.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.