Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Warriors" kļūst par ceturto komandu, kas atzīta par "Sports Illustrated" gada sporta personību

Agris Suveizda

"Warriors" kļūst par ceturto komandu, kas atzīta par "Sports Illustrated" gada sporta personību
Goldensteitas "Warriors" ar NBA trofeju. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Žurnāla "Sports Illustrated" tradicionālajā nominācijā par šā gada sporta personību atzīta Nacionālās basketbola asociācijas čempione Goldensteitas "Warriors", kas finālsērijā triumfēja trešo reizi četru sezonu laikā.

Iepriekšējā gada balva tika veltīta Hjūstonai, kas pārdzīvoja viesuļvētru "Hārvijs". Pie balvas tika gan venecuēliešu beisbolists Hosē Altuve, kurš palīdzēja Hjūstonas "Astros" tikt pie pirmā titula vēsturē, gan arī amerikāņu futbolists Džastins Džeimss Vots, kurš palīdzēja savākt vairāk nekā 37 miljonus ASV dolāru, lai palīdzētu tikt galā ar viesuļvētras radīto postažu.

Savukārt šogad balvu ieguvis stiprākais basketbola klubs pasaulē – Goldensteitas "Warriors". Iepriekš šo balvu spējušas iegūt vien trīs komandas: 1980. gada ASV hokeja izlase, 1999. gada ASV sieviešu futbola izlase, kā arī 2004. gada beisbola komanda Bostonas "Red Sox". Šogad uz balvu esot pretendējuši arī tādi sportisti kā Aleksandrs Ovečkins, Taigers Vudss un Lebrons Džeimss, kurš pie balvas tika jau 2016. gadā.

Kā sacīja žurnāla galvenais redaktors Kriss Stounss, ja iepriekšējās trīs komandas balvu ieguva par izciliem sasniegumiem konkrētajā gadā, tad "Warriors" pie balvas tikusi par izcila līmeņa demonstrēšanu ilgtermiņā. Stouns uzsvēra, ka "Warriors" ir ne tikai ārkārtīgi talantīga, bet arī ļoti vienota komanda, tādēļ pie balvas tikusi tieši "Warriors", nevis, piemēram, tās līderis Stefens Karijs, kura kandidatūra agrāk jau esot tikusi izskatīta. "Viņi ir uzbūvējuši dinastiju, kas sasniegusi impēriskas virsotnes. Tā patiesi ir veselas paaudzes komanda. Nezinu, vai manā dzīvē ir bijusi vēl kāda komanda, kurā mazās detaļas būtu salikušās kopā tik brīnišķīgi." Tāpat Stouns novērtēja arī "Warriors" ieguldījumu sabiedrībai nozīmīgos jautājumos: "Nē, viņi nav mainījuši pasauli, tās konfliktus un problēmas, taču tā tās arī neignorēja. Un darīja to vienlaikus spēcīgi un civilizēti."

Balvas ieguvēji piecos iepriekšējos gados

GadsSportistsValstsSporta veids
2017.Hosē AltuveVenecuēlaBeisbols
Džastins Džeimss VotsASVAmerikāņu futbols
2016.Lebrons DžeimssASVBasketbols
2015.Serēna ViljamsaASVTeniss
2014.Medisons BamgārnersASVBeisbols
2013.Peitons MeningsASVAmerikāņu futbols

Izmantotie resursi:
https://www.si.com/sportsperson/201...
https://apnews.com/5c2de6caf12647c1...

     [+] [-]

, 2018-12-10 21:03, pirms 5 gadiem
Biedriņa pietrūkst viņiem!