Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai Bertānam dos iespēju pret "Nets"?

Andrejs Siliņš

Vai Bertānam dos iespēju pret "Nets"?
Dāvis Bertāns
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu pulksten 3:30 pēc Latvijas laika kārtējo spēli Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīs Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs", kas savā laukumā uzņems vienu no līgas vājākajām komandām Bruklinas "Nets".

"Spurs" atgriezusies no trīs izbraukuma spēļu tūres un pēdējā cīņā Čikāgā tika piedzīvots pirmais zaudējums šosezon, spēlējot viesos (91:95). Tādējādi "Spurs" nespēja atkārtot pagājušajā sezonā "Warriors" uzstādīti līgas rekordu - 14 uzvaras izbraukumos pēc kārtas. Pēc mača Sanantonio treneris Gregs Popovičs ļoti asi vērsās pret saviem spēlētājiem, norādot, ka tie nav bijuši gatavi spēlei un ka kopumā šajā sezonā ir lielas problēmas ar vienmērīga snieguma demonstrēšanu visa mača garumā.

Kāds varētu padomāt, ka trenerim ārkārtīgi pie sirds gājusi neizmantotā iespēja atkārtot NBA rekordu un varbūt savai komandai veltītā kritika ir nedaudz pārspīlēta. Un varbūt arī būtu pamats tā domāt, ja vien tas nebūtu Popovičs. Treneris, kuram ir ne tikai pilnīgi vienalga par kaut kādiem rekordiem (un amerikāņi rekordus meklē pie katras mazākās iespējas - tā strādā šis bizness), bet arī treneris, kurš drīzāk pat mēģinātu sabotēt līgas mēģinājumu veidot biznesu uz šāda maznozīmīga sasnieguma pamata.

Turklāt Popovičs jau otro reizi sezonā asi vēršas pret savu komandu - pirmo reizi tas notika pēc nepārliecinošas uzvaras pār Rietumu pastarīti Dalasas "Mavericks" (96:91), kad treneris pārmeta saviem spēlētājiem necieņu pret spēli un pretiniekiem, un lietoja vārdu "nožēlojama", raksturojot savas komandas sniegumu. Tas viss liek domāt, ka Popovičs šobrīd risina daudz nozīmīgākus jautājumus par kādu regulārās sezonas rekordu sasniegšanu.

Pēc pēdējā mača Popovičs arī norādīja, ka vairāki spēlētāji šobrīd demonstrē zemāku līmeni nekā vajadzētu, tiesa, nekonkretizējot, par kuriem spēlētājiem tieši ir runa. Līdz ar to nav arī skaidrs, vai Dāvis Bertāns pēdējā mačā nespēlēja tādēļ, ka ir viens no šiem spēlētājiem, vai arī tāpēc, ka Popovičs vēlējās izcīnīt uzvaru, paļaujoties uz saviem veterāniem, kas neattaisnoja cerības. Jāatceras, ka spēlē pret "Mavs", pēc kuras Popovičs nosauca sniegumu par "nožēlojamu", Bertāns laukumā devās pamata pieciniekā un 20 minūtēs guva trīs punktus. Tiesa, iepriekš Popovičs arī paslavējis Bertānu, tāpat kā, piemēram, Nikolā Laprovitolu, kurš arī pret "Bulls" palika uz rezervistu soliņa.

Debijas sezonā Bertāns aizvadījis 18 mačus, vidēji laukumā pavadot 10,9 minūtes un gūstot 3,4 punktus. Ar 41,7% precizitāti Dāvis ir otrais precīzākais trīspunktnieku izpildītājs komandā starp tiem, kas vidēji mača izmetusi vismaz divus tālmetienus (Petijam Milzam izmesti 4,7 metieni un realizēti 43,0%).

Šajā reizē pretī stāsies viena no līgas vājākajām komandām Bruklinas "Nets", kas ar sešiem panākumiem 21 spēlē ieņem priekšpēdējo vietu Austrumu konferencē un ir ceturtā sliktākā komanda visā līgā. Tiesa, pēdējā mačā mājās apspēlēt Denveras "Nuggets" (116:111). Tā bija pirmā uzvara pēc trim zaudējumiem un otrā uzvara pēdējās 12 spēlēs. Vēl viens panākums izcīnīts pret solīdo, taču pēdējā laikā buksējošo Losandželosas "Clippers" (127:122 otrajā pagarinājumā). Viesos "Nets" šosezon uzveikusi tikai Fīniksu 12. novembrī, pārējos astoņos izbraukumu mačos piedzīvotas neveiksmes.

"Nets" labākais punktu guvējs ir centrs Brūks Lopezs, kurš vidēji izcēlies ar 20,1 punktu, kā arī 5,4 bumbām un 1,6 bloķētiem metieniem. Aizsargs Šons Kilpetriks aizvada individuāli labāko sezonu savā ne visai garajā karjerā (16,7 punkti, 4,8 bumbas un 2,7 piespēles). To pašu var teikt arī par horvātu vieglo uzbrucēju Bojanu Bogdanoviču, kurš vidēji izcēlies ar 15 punktiem un 3,3 bumbām.

Kluba vadība cerēja pastiprināt garo galu ar lietuviešu spēka uzbrucēju Donātu Motejūnu, kuram piedavāja līgumu uz četriem gadiem par 37 miljoniem dolāru. Tomēr Motejūns bija ierobežots brīvais aģents un savu vārdu teica "Rockets", kam bija pirmtiesības uz spēlētāju. Hjūstonas klubs iespēju paturēt Motejūnu izmantoja, un "Nets" palika bešā.

"Nets" rindās produktīvi spēlējis arī saspēles vadītājs Džeremijs Lins, kuram vidēji 15 punkti un 6,2 rezultatīvas piespēles, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs komandā. Tomēr Lins šosezon nospēlējis vien piecus mačus un arī šoreiz laukumā nedosies, jo turpina atgūties no kājas augšstilba savainojuma.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-10 16:54, pirms 7 gadiem
Cerams, ka jā, citādi stulbi, ka sēž uz soliņa un nespēlē D līgā, pēc tam paši sūdzēsies, ko čalis tik nekustīgs!

  -2 [+] [-]

, 2016-12-10 17:46, pirms 7 gadiem
Īsts veiksmes stāsts. Pat LBL2 ir atrodami līdzīgi "snaiperi". Visādā citādā ziņā uz neko nespējīgs spēlētājs. Tikai trojku var uzmest, kad krīt un kādā ātrajā iemest, kad mav aizsardzības. Tikpat liels pārpratums kā Girgensons NHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-10 18:48, pirms 7 gadiem
Varbūt ar izlaiž, 2 pt 1 reb tad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-10 21:28, pirms 7 gadiem
P.S. Motejūns izturējis medicīniskās pārbaudes Hjūstonas Rockets un noslēdzis līgumu.

     [+] [-]

, 2016-12-10 21:31, pirms 7 gadiem
Vonodzeņš rakstīja: P.S. Motejūns izturējis medicīniskās pārbaudes Hjūstonas Rockets un noslēdzis līgumu.
Zinot viņu nekas vēl nav beidzies, pēkšņi uzmetīs komandai un aizbrauks kaut kur

  +1 [+] [-]

, 2016-12-10 21:49, pirms 7 gadiem
Jūs, Sīkie kabatās mīzēji! Beidziet tak dir5t par visiem latviešu sportistiem. Vienmēr jums par maz. Tā vien liekas, ka visi resni un tizli un apvainojušies uz pasauli, ka paši nespēj pasportot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-11 03:35, pirms 7 gadiem
Bogdanovičs ir bosnietis, nevis horvāts