Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bertāns nav pārsteigts par brīvo metienu iespējām "Spurs" sastāvā

Bertāns nav pārsteigts par brīvo metienu iespējām "Spurs" sastāvā
Dāvis Bertāns
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sarunā ar Sanantonio medijiem izteicās, ka nav pārsteigts par to, ka tiek pie brīviem metieniem NBA pārbaudes spēlēs. Bertāns pēc pāris pirmajiem mačiem atstājis ļoti pozitīvu iespaidu, raksta “Sanantonio Express-News”, uzsverot arī viņa atlētismu caurgājienos un metienu bloķēšanā.

Bertāns pirmajās divās spēlēs pierādīja, ka ir spējīgs uz ko vairāk nekā tikai metienu no distances izpildīšanu, un viņa atlētiskumu atzinīgi iepriekš novērtēta arī “Spurs” pieredzējušais spēlētājs Manu Džinobili. Savukārt pats Bertāns pēc iepriekšējā treniņa jokoja: “Tas ceļgala krustenisko saišu otrās operācijas dēļ. Man liekas, ka viņi man ceļgalā ielika kaut ko īpašu.”

“Spurs” gan no Bertāna galvenokārt sagaida citas basketbola kvalitātes, proti, darbošanos ceturtā numura pozīcijā, kas viņa labā tālmetiena dēļ ļautu paplašināt “Spurs” iespējas doties caurgājienos. Sanantonio medijos tiek bieži pieminēts, ka Bertāns vismaz šobrīd varētu ieņemt Meta Bonera lomu, kurš līdzīgi tika izmantots vairāku gadu garumā.

Bertāns jau krietni pirms ierašanās NBA bija apliecinājis sevi kā bīstamu spēlētāju no tālmetienu līnijas, bet pirmajās pārbaudes spēlēs vairākkārt palika brīvs, kamēr pretinieku aizsargi centās piesegt kādu viņa partneri. Pats Bertāns gan izteicās, ka nav par to pārsteigts.

“Mums ir pilna komanda ar patiešām ļoti labiem spēlētājiem. Pretinieku komandas nevar tā vienkārši sākt izrādīt cieņu pret tāda jauna puiša metienu, kurš tikko ieradies šajā līgā,” sacīja Bertāns.

Bertāna un “Spurs” nākamā spēle paredzēta rīt pret Detroitas “Pistons”, kuru nu pārstāv bijušais Sanantonio spēlētājs Bobans Marjanovičs. Šīs spēles sākums būs 2:30 naktī pēc Latvijas laika. Vēl gan nav zināms, kurš šajā mačā vadīs komandu, jo galvenais treneris Gregs Popovičs kopā ar savu palīgu Etori Mesinu iepriekšējās spēles laikā bija tribīnēs, kamēr “Spurs” vadīja viņa citi palīgi.

“Kad tu pats netrenē, tad vari novērtēt un izvērtēt,” skaidroja Popovičs. “Tas ir iemesls, kādēļ es un Etore skatījāmies spēli no tribīnēm. Vērojām vairākus spēlētājus, par kuriem mums drīz būs jāpieņem lēmumi. Šobrīd gan vēl pārāk nedomājam par tādām un šādām basketbola lietām, cenšamies novērtēt cilvēkus kā tādus.”

Izmantotie resursi:
Early returns of Spurs’ Bertans are high - San...


, 2016-10-10 18:59, pirms 8 gadiem
Spēle ir otrdien 2:30, tātad rīt nevis parīt un Kristapam tāpat... patīkamu skatīšanos 😉
, 2016-10-10 22:34, pirms 8 gadiem
marcux rakstīja: Spēle ir otrdien 2:30, tātad rīt nevis parīt un Kristapam tāpat... patīkamu skatīšanos 😉
paldies bračiņ, tev tāpat!
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.