Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA neplāno saīsināt nākamo sezonu

Andrejs Siliņš

NBA neplāno saīsināt nākamo sezonu
Foto: Zumapress.com / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība, plānojot nākamo sezonu, kas varētu sākties decembrī, negrasās samazināt aizvadāmo spēļu skaitu regulārajā turnīrā, atklājis Atlantas "Hawks" ģenerālmenedžeris Treviss Šlenks.

Līdz ar faktu, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ pārtrauktā sezona būs jāpabeidz vasaras otrajā pusē un rudenī, kļuva skaidrs, ka nākamā sezona nevarēs sākties ierastajā laikā - oktobra vidū. Šobrīd NBA izstrādātais plāns nosaka, ka jauno sezonu jāsāk 1. decembrī, tiesa, NBA Spēlētāju asociācija (NBPA) varētu izrādīt pretenzijas par pārāk īso starpsezonas posmu, tāpēc nav izslēgts, ka jaunā sezona sāksies tuvāk decembra vidum.

"Hawks" klubam sezona jau beigusies, jo tas nav to vidū, kam jāpiedalās mačos Disnejlendā, kur tiks pabeigta aktuālā sezona, bet kluba ģenerālmenedžeris un prezidents Treviss Šlenks atklājis, ka NBA saistībā ar nākamo sezonu neplānojot samazināt aizvadāmo spēļu skaitu.

"Līga mēģina palikt pie sava oriģinālā kalendāra, cik vien tas ir iespējams. Tam ir daudz iemeslu - koledžu sezona, drafts un vis cits. Mums teica, ka kalendārs varētu būt piesātināts. Bijuši mēģinājumi izvairīties no spēlēm divas dienas pēc kārtas un noteikti no četrām spēlēm piecās dienās, taču mums varētu būt jāatgriežas pie tā," sacīja Šlenks.

Ņemot vērā, ka arī Tokijas olimpiskās spēles pārceltas uz nākamo gadu, NBA nevēlas, lai sezona ievilktos laikā, kad sāksies olimpiskās spēles. Gan tāpēc, ka līga vēlas, lai tās spēlētājiem būtu iespēja piedalīties olimpiādē, gan vēl jo vairāk - nevēlas konkurēt ar olimpiskajām spēlēm, ja abi turnīri notiktu vienlaikus.

Izmantotie resursi:
https://www.cbssports.com/

  -2 [+] [-]

, 2020-06-10 10:10, pirms 4 gadiem
Ja NBA notiek vienlaikus ar Olimpiskajām spēlēm (kurās spēlēs ne NBA censoņi), kāda tur konkurence! Tāpat skaidrs, ko cilvēki skatīsies. Tēlaini izsakoties, tas ir vienos vārtos. Tā kā par konkurenci vispār nav ko pārdzīvot. NBA izdzīvos, bet vai basketbols izdzīvos Olimpiskajās spēlēs - tas jau ir liels jautājums, iespējams paliks tikai strītbols 3 pret 3?

  -1 [+] [-]

, 2020-06-10 13:38, pirms 4 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ja NBA notiek vienlaikus ar Olimpiskajām spēlēm (kurās spēlēs ne NBA censoņi), kāda tur konkurence! Tāpat skaidrs, ko cilvēki skatīsies. Tēlaini izsakoties, tas ir vienos vārtos. Tā kā par konkurenci vispār nav ko pārdzīvot. NBA izdzīvos, bet vai basketbols izdzīvos Olimpiskajās spēlēs - tas jau ir liels jautājums, iespējams paliks tikai strītbols 3 pret 3?
NBA paši saprot, ka Olimpiskās spēles ir kā reklāma NBA. Basis Olimpiādē ir top komandas sporta veids, dēļ nba vīriem pat pieprasītaks par futbolu, tādu iespēju sev piesaistīt tirgu ir dumji palaist garām, tikai NHL sapīpējās un izdomāja, ka to nevajag.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-10 14:10, pirms 4 gadiem
Robis rakstīja: NBA paši saprot, ka Olimpiskās spēles ir kā reklāma NBA. Basis Olimpiādē ir top komandas sporta veids, dēļ nba vīriem pat pieprasītaks par futbolu, tādu iespēju sev piesaistīt tirgu ir dumji palaist garām, tikai NHL sapīpējās un izdomāja, ka to nevajag.
Ne tikai NHL nelaiž savus spēlētājus uz OS.

Arī MLB neplāno atbrīvot savus spēlētājus uz nu jau nākošā gada OS, pat neskatoties, ka Japānā beisbols ir pirmais komandu sporta veids un ažiotāža turnīram ar MLB zvaigznēm būtu milzīga (paši MLB spēlētāji arī grib spēlēt par savām valstīm OS).