Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Medijs: "Heat" pirms sezonas atsākšanas varētu papildināt sastāvu ar Kazinsu

Andrejs Siliņš

Medijs: "Heat" pirms sezonas atsākšanas varētu papildināt sastāvu ar Kazinsu
Demarkuss Kazinss. Foto: AFP/Scanpix

Floridā bāzētā laikraksta "Sun-Sentinel" basketbola apskatnieks Aira Vindermens izplatījis runas, ka Maiami "Heat" klubs pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas atsākšanās varētu papildināt savu sastāvu ar četrkārtējo Visu zvaigžņu spēļu dalībnieku Demarkusu Kazinsu.

Kazinss pagājušajā vasarā parakstīja viena gada līgumu ar Losandželosas "Lakers", taču jau pirmssezonas treniņnodarbībā saplēsa ceļgala krusteniskās saites. Tā arī nenospēlējis nevienu spēli "Lakers" formastŗpā, februārī Kazinss tika atbrīvots un šobrīd ir pieejams jebkurai komandai.

"Heat", kas aizvada ļoti solīdu sezonu, februārī maiņas darījumā ieguva trešos numurus Andrē Igudalu, Solomonu Hilu un Džeju Krauderu, bet kopš tā laika lūkojās vēl pēc pastiprinājuma tieši centra pozīcijā. Tajā šobrīd ir daudzsološais, bet aizvien jaunais Bems Adebajo, kā arī jau pieredzējušākie Kellijs Oliniks un Mejerss Leonards. Vēl komandā ir pēc "Hawks" sezonas beigām par vecāko aktīvo NBA spēlētāju kļuvušais Judonis Hazlems, tomēr viņš pēdējos gadus aizņem vietu sastāvā vairāk kā mentors, nevis reāls pienesuma sniedzējs laukumā.

Vindermens raksta, ka Maiami klubs apsverot iespēju vērsties pie Kazinsa ar piedāvājumu noslēgt sezonu "Heat" rindās. Tiesa, ja tas notiks, tad klubam būs vispirms jāatbrīvo kāds cits spēlētājs, jo jau šobrīd sastāvā ir maksimāli atļautie 15 spēlētāji (vēl diviem ir divvirzienu līgumi).

29 gadus vecais Kazinss pirmās sešarpus sezonas līgā pavadīja Sakaramento "Kings", daudzu ekspertu vērtējumā nostiprinot pārliecību, ka viņš ir viens no, ja ne pats labākais NBA centrs. Tiesa, vāji komplektēto komandu dēļ Kazinss tā arī nekad netika līdz dalībai izslēgšanas turnīrā. 2017. gada februārī basketbolistu aizmainīja uz "Pelicans". Nepilnu gadu vēlāk Kazinss saplēsa kreisās kājas Ahilleja cīpslu.

Vasarā kļūstot par brīvo aģentu, Kazinss gaidīja iespaidīgus līguma piedāvājumus, tomēr nopietnais savainojums, kā arī nepateicīgais raksturs NBA klubus atturēja no tādu piedāvājumu izdarīšanas. Jūlijā Kazinss piekrita viena gada līgumam par pieciem miljoniem dolāru ar Goldensteitas "Warriors", kā sastāvā debitēja nākamā gada janvārī. Pavasarī izslēgšanas spēļu pirmās kārtas otrajā mačā Kazinss atkal savainoja kreiso kāju, taču spēja atgriezties uz finālu ("Warriors" tajā zaudēja "Raptors").

Maiami "Heat" šajā sezonā demonstrējusi ļoti solīdu sniegumu, līdz sezonas pārtraukšanai izcīnot 41 uzvaru 65 spēlēs un ierindojoties ceturtajā vietā Austrumu konferencē. "Heat" ir starp tām komandām, kam būs jāpiedalās sezonas noslēguma turnīrā Disnejlendā.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-10 09:55, pirms 4 gadiem
Nu kapēeeec?

     [+] [-]

, 2020-06-10 11:00, pirms 4 gadiem
No vienas puses pilnīgi lieki, no otras- PO no maiņas var savākt punktus, kad tie nepieciešami. Bet nu diez vai viņš atgriezīsies kaut nedaudz sakarīgā formā

     [+] [-]

, 2020-06-10 13:05, pirms 4 gadiem
Kazinss varētu palīdzēt, bet varētu arī iegriezt. Grūti teikt kā būtu, bet nu Heat būs melnais zirdziņš.