Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kers: "Nav ne jausmas, vai Tokijas olimpiskajās spēlēs būs NBA basketbolisti"

Rolands Eliņš

Kers: "Nav ne jausmas, vai Tokijas olimpiskajās spēlēs būs NBA basketbolisti"
Stīvs Kers. Foto: AP/Scanpix

NBA kluba Goldensteitas „Warriors” galvenais treneris Stīvs Kers, kurš ir arī ASV izlases treneru kolektīvā, ziņu aģentūrai AP norādījis, ka izlasei vadībai šobrīd nav pārliecības, ka nākamajā vasarā paredzētajās Tokijas olimpiskajās spēlēs varēs piedalīties NBA basketbolisti.

Stīvam Keram kopā ar ASV izlasi, kurā viņš ir galvenā trenera Grega Popoviča asistents, šovasar bija paredzēta dalība Tokijas olimpiskajās spēlēs. Koronavīrusa pandēmijas dēļ apstākļi izvērtušies tā, ka vasaras izskaņā vēl tiks spēlēta NBA sezona, bet olimpiskās spēles pārceltas uz nākamo gadu. NBA nākamās sezonas sākums plānots decembrī, attiecīgi radušies jautājumi par to, vai nākamā sezona nepārklāsies ar olimpisko spēļu norisi un neliegs NBA spēlētājiem dalību olimpiskajās spēlēs, un tas ir vēl aktuālāks jautājums olimpisko spēļu atlases turnīru sakarā, kas notiks nākamās vasaras sākumā.

Kers intervijā atklāja, ka viņam šobrīd nav ne jausmas par to, vai nākamajā vasarā būs iespēja piedalīties olimpiskajās spēlēs.

„Ticiet vai nē, bet man ar Popoviču par šo jautājumu vēl nav bijusi neviena saruna,” teica Kers. „Tam ir vienkāršs izskaidrojums – mēs gluži vienkārši nezinām. Mēs šajās nedēļās runājam gandrīz katru dienu, tāpat aktīvi komunicējām pirms tam, taču par OS mums nav bijusi neviena saruna, jo nav nekā konkrēta, par ko runāt.”

ASV izlases ģenerālmenedžeris Džerijs Kolandželo tikmēr norādījis, ka viņš un galvenais treneris Popovičs pagaidīs līdz būs skaidrība par 2020./21. gada NBA sezonu un tikai tad sāks veidot konkrētus plānus sastāva veidošanai.
Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016. gadā piedalījās 46 NBA spēlētāji, kas bija jauns rekords.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/steve-kerr...

     [+] [-]

, 2020-06-10 21:17, pirms 4 gadiem
Nu tādu atgremojumu no NBA mēs jau redzējām, nebija nemaz baigā katastrofa... Būtu jautri redzēt arī pavisam bez NBA džekiem ASV izlasi...
Vismaz turnīram būtu lielāka ažiotāža. Ja vērtējam pēc sportiskā principa, ne marketinga.