Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Tonijs Pārkers negaidīti paziņo par karjeras noslēgšanu

Tonijs Pārkers negaidīti paziņo par karjeras noslēgšanu
Tonijs Pārkers. Foto: AFP/Scanpix

Četrkārtējais NBA čempions un ilgadējais Francijas valstsvienības līderis Tonijs Pārkers 37 gadu vecumā paziņojis, ka liek punktu savai spilgtajai spēlētāja karjerai. Lēmums nācis visai negaidīti, jo Pārkeram vēl uz nākamo sezonu ir spēkā līgums ar Šarlotes "Hornets" par vairāk nekā pieciem miljoniem.

Ziņu par 37 gadus vecā Tonija Pārkera lēmumu beigt karjeru plašākai publikai paziņoja NBA apskatnieks ESPN Marks Spīrss. Pārkers izteicies, ka vairs nespējot laukumā būt "Tonijs Pārkers", tāpēc pienācis laiks beigt basketbolista karjeru.

Pārkera karjera visvairāk saistīta ar NBA komandu Sanantonio "Spurs", kuras rindās francūzis pavadīja 17 sezonas, tiekot pie četriem NBA čempionu gredzeniem un 2007. gada finālsērijas vērtīgākā spēlētāja titula. Pagājušajā vasarā Pārkers no "Spurs" pārcēlās uz Šarlotes "Hornets", lai spēlētu kopā ar savu ilggadējo cīņu biedru Francijas izlases rindās Nikola Batumu. Aizvadītājā sezonā Pārkers vidēji spēlēja nepilnas 18 minūtes, atzīmējoties ar 9,5 punktiem un 3,7 rezultatīvām piespēlēm. Pārkera vidējie NBA karjeras statistikas rādītāji kopumā 1254 regulārās sezonas spēlēs sasniedz 15,5 punktus un 6,5 rezultatīvas piespēles. Vēl "Spurs" rindās saspēles vadītājs aizvadījis 226 izslēgšanas spēļu turnīra spēles, sakrājot 17,9 punktus un 5,1 rezultatīvu piespēli. Šosezon pirmo reizi NBA karjerā Pārkers neiekļuva NBA play-off cīņās.

NBA vēsturē Pārkers ieiet kopā ar Timu Dankanu un Manu Džinobili kā trīs spēlētāju kombinācija, kura izcīnījusi visvairāk kopējas uzvaras.

Tāpat Pārkers bijis spilgts spēlētājs nacionālās izlases rindās, palīdzot Francijas valstsvienībai izcīnīt visu kalumu Eiropas čempionātu medaļas. 2013. gadā Pārkers aizveda savu izlasi līdz Eiropas zeltam. Tāpat spēlētāja medaļu skapītī ir Eiropas sudrabs un divas bronzas.

Pārkers ir arī Francijas komandas ASVEL īpašnieks, kura nākamajā sezonā gatavojas startēt Eirolīgā.


, 2019-06-10 19:34, pirms 5 gadiem
Sanantonio "Spurts" -- šis labs!
, 2019-06-10 19:38, pirms 5 gadiem
Tonijs no basketbola skatuves nogāja labākajā Spurs leģendu tradīcijās - Manu, Timijs - no šīs basketbola skatuves nokāpa klusām, tagad Tonijs, nekādas atvadu tūres vai tamlīdzīgas izrādīšanās kas tagad ir modē - visu cieņu!
, 2019-06-10 19:51, pirms 5 gadiem
nedaudz jocīgi, jo pārgāja uz Hornets lielā mērā tāpēc, ka iedeva uz 2 gadiem. bet tāpēc jau SAN viņu nemīlēs mazāk.

Tonijam izcila karjera - ļoti daudz izspēlējās gan NBA pēc max programmas play-offos, gan izlasei ļoti daudz palīdzēja un nečīkstēja par atpūšanos vai individuālo gatavošanos - leģenda!
, 2019-06-10 19:58, pirms 5 gadiem
Ceru, ka mūsu bāleliņi ņems piemēru no Pārkera!!!! Izcils spēlētājs!!!
, 2019-06-10 20:04, pirms 5 gadiem
Vairs nespēj būt Tony Parkers laukumā, tātad pāreja uz Hornets bija pēdējais mēģinājums atgūt kaut kādu garšu, bet bez panākumiem.
Žēl, no mūsu paaudzes (daudzi var saprast) palicis tikai Vince Carter
, 2019-06-10 20:28, pirms 5 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Vairs nespēj būt Tony Parkers laukumā, tātad pāreja uz Hornets bija pēdējais mēģinājums atgūt kaut kādu garšu, bet bez panākumiem.
Žēl, no mūsu paaudzes (daudzi var saprast) palicis tikai Vince Carter
Vēl jau ir gan Pau Gazols, Kalderons, Kravfords, Korvers, Rendolfs, Čendlers un vēl pāris, kas vēl nav paziņojuši par karjeras beigām un vēl ir iespēja, ka redzēsim nākamsezon laukumā.
, 2019-06-10 20:35, pirms 5 gadiem
Norky rakstīja: Vēl jau ir gan Pau Gazols, Kalderons, Kravfords, Korvers, Rendolfs, Čendlers un vēl pāris, kas vēl nav paziņojuši par karjeras beigām un vēl ir iespēja, ka redzēsim nākamsezon laukumā.
Visi tevis nosauktie vairs nav tie, kas bija 2-3 gadus atpakaļ. Parkera paziņojuma jēga bija, ka vairs nevar turēt iepriekšējo līmeni.
, 2019-06-10 21:23, pirms 5 gadiem
edza87 rakstīja: Sanantonio "Spurts" -- šis labs!
Labi vēl, ka ne sports..
, 2019-06-10 21:57, pirms 5 gadiem
Vēl viena leģenda aiziet
, 2019-06-10 22:14, pirms 5 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Vairs nespēj būt Tony Parkers laukumā, tātad pāreja uz Hornets bija pēdējais mēģinājums atgūt kaut kādu garšu, bet bez panākumiem.
Žēl, no mūsu paaudzes (daudzi var saprast) palicis tikai Vince Carter
Nu, ja saka, ka mūsu paaudze, tas +/- 3 gadi arī ir mūsu paaudze. Un tad jau Lebrons vēl ir

p.s. Melo arī vēl ir,
, 2019-06-11 01:05, pirms 5 gadiem
"negaidīti"
, 2019-06-11 09:10, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu, ja saka, ka mūsu paaudze, tas +/- 3 gadi arī ir mūsu paaudze. Un tad jau Lebrons vēl ir

p.s. Melo arī vēl ir,
Es neliktu Vinsu vienā paaudzē ar Melo.
Es saprotu, ka "mūsu paaudze" ir aptuveni 2000 gadu sākums 90 beigas...
Karters sāka un uguņoja, kad gāju videnē... Veidu draftēja, kad biju augstskolā.. Divas dažādas pasaules, apstākļi, asociācijas bez maz vai divas dāžādas ēras
, 2019-06-11 10:32, pirms 5 gadiem
Leģenda!!!
, 2019-06-12 10:35, pirms 5 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Vairs nespēj būt Tony Parkers laukumā, tātad pāreja uz Hornets bija pēdējais mēģinājums atgūt kaut kādu garšu, bet bez panākumiem.
Žēl, no mūsu paaudzes (daudzi var saprast) palicis tikai Vince Carter
Un pilnīgi atšķirīgas pieejas kā noslēgt karjeru - Karters ar pompu aiziet, bet Parkers klusiņām un uzreiz
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.