Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Warriors" šovasar piedāvās jaunus līgumus Tompsonam, Durentam, Grīnam un Keram

"Warriors" šovasar piedāvās jaunus līgumus Tompsonam, Durentam, Grīnam un Keram
Klejs Tompsons, Kevins Durents un Dreimonds Grīns
Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Goldensteitas "Warriors" īpašnieks Džo Leikobs atklājis, ka klubs šovasar centīsies parakstīt jaunus līgumus ar Kevinu Durentu, Kleju Tompsonu un Dreimondu Grīnu, kā arī galvenajam trenerim Stīvam Keram.

"Warriors" nule kā trešo reizi pēdējo četru gadu laikā un otro gadu pēc kārtas izcīnīja NBA čempiontitulu

"Mēs ar to šovasar tiksim galā," vaicāts par līguma pagarināšanu ar Keru, pārliecināts bija Leikobs. "Ļausim tagad nedaudz atpūsties un tad nokārtosim šo lietu. Viņš vēlas ar mums būt. Mēs gribam ar viņu ilgtermiņa līgumu." 52 gadus vecajam Keram pēdējie četri gadi bijuši arī pirmie kā trenerim. Tajos līdzās pieciem tituliem kā spēlētājam Kers pievienojis vēl trīs kā treneris.

2014. gada vasarā Kers parakstīja piecu gadu līgumu par kopējo summu 25 miljonu dolāru apmērā jeb pieci miljoni sezonā. Pirms pēdējā līguma gada klubs vēlas atalgot Keru ar jaunu līgumu, kas, visticamāk, būs ienesīgāks. Šobrīd pelnošākais NBA treneris ir "Spurs" stratēģis Gregs Popovičs, kuram tiek 11 miljoni sezonā, bet Dokam Riversam "Clippers" maksā desmit miljonus sezonā.

Pagājušajā vasarā "Warriors" parakstīja jaunu ilgtermiņa līgumu ar aizsargu Stefenu Kariju - 201 miljons dolāru piecos gados. Par aizvadīto sezonu Karijs saņēma vairāk nekā 34,6 miljonus, bet par nākamo saņems jau gandrīz 37,5 miljonus. Karijs kļuva par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš parakstījis maksimālo līgumu ar vērtību, kas pārsniedz 200 miljonus.

Kevins Durents aizvadītajā sezonā saņēma 25 miljonus, bet šovasar plāno izmantot spēlētāja opciju, lai vienpusēji atteiktos no pēdējā līguma gada. Tiesa, Durents jau pavēstījis, ka nekur projām neplāno doties un, visticamāk, Durenta jaunais līgums būs mazāks, nekā tas varētu būt, ja basketbolists izvēlētos doties uz citu komandu. Šādu upuri būs jāuzņemas arī abiem pārējiem, par ko šovasar ir runa - Kleju Tompsonu un Dreimondu Grīnu.

Tompsons šosezon saņēma vairāk nekā 17,8 miljonus, bet līgums ir spēkā arī uz nākamo sezonu (gandrīz 19 miljoni) bez opcijām no tā atteikties. Grīns saņēma 16,4 miljonus, bet līgums paredz sadarbību vēl uz divām sezonām (attiečīgi 17,5 un 18,5 miljoni) bez opcijām. Vismaz desmit miljonus saņems arī Andrē Igudala, kuram šosezon tika 14,8 miljoni, nākamsezon būs 16 miljoni, bet vēl pēc gada - vairāk nekā 17.

"Visas labās lietas maksā daudz. Mēģināsim parakstīt jaunus līgumus ar Kleju un Dreimondu. Viņi ir pelnījuši iespēju darīt, ko vien vēlas, varbūt viņi vēlēsies kļūt par brīvajiem aģentiem. To nevaru kontrolēt. Darīsim visu iespējamo, lai viņi paliktu ar mums," sacīja Leikobs. "Saprotam, ka, ja vēlamies cīnīties par titulu, mums būs jāmaksā luksusa nodoklis. Neviens to nevēlas, bet mēs sagaidām, ka tā tas būs. Apsēdīsimies un izplānosim to, kādu redzam šīs komandas nākotni. Tā var attīstīties dažādos veidos."

Līgumi uz nākamo sezonu ir spēkā arī Šonam Livingstonam, Deimienam Džounsam, Džordanam Belam un Kvinam Kukam.

Izmantotie resursi:
ESPN


, 2018-06-10 19:11, pirms 6 gadiem
Ceru,ka Lebrons Džeims pievienosies Filadelfijai vai Hjūstonai un nākamsezon izrēķināsies ar Warriors.
, 2018-06-10 20:56, pirms 6 gadiem
Centīsies parakstīt - kā arī galvenajam trenerim Stīvam Keram......

Doooooooooooah
, 2018-06-10 20:59, pirms 6 gadiem
Kā viņi var noslēgt līgumus šovasar, ja Tompsonam un Grīnam vēl līgumi nemaz nav beigušies....?
, 2018-06-10 21:29, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kā viņi var noslēgt līgumus šovasar, ja Tompsonam un Grīnam vēl līgumi nemaz nav beigušies....?
ierasta prakse vismaz rūkijiem.
, 2018-06-10 23:32, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kā viņi var noslēgt līgumus šovasar, ja Tompsonam un Grīnam vēl līgumi nemaz nav beigušies....?
Kā pats saproti, redzot tos ciparus, īpašnieks jau sāk stresot-greznības nodoklis nav mazais, KD nez vai ir tik ļoti mazvērtīgs!
Māc aizdomas, ka Karija apetīte šo komandu tuvāko 2 gadu laikā izārdīs pilnībā, kas būtu tikai loģiski!
Te jau starta pieciniekam kopā ir vairāk, kā dažai komandai kopā!?
, 2018-06-10 23:36, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Ceru,ka Lebrons Džeims pievienosies Filadelfijai vai Hjūstonai un nākamsezon izrēķināsies ar Warriors.
Kur Hardens ar Polu jau ir ar mega līgumiem!? Nez vai!?
Izcils variants būtu NY! (kur KP ir potenciālas superzvaigznes statusā) Nez vai KP kāds piedāvās lielo līgumu šogad, kas nozīmē, ka jātiek vaļā no Noa-un nauda tur ir atliku likām! Gluži kā savulaik GSW, kad Karijam bija traumas un neviens viņam negribēja dot lielo piķi! (nebūtu tagad iedots-GSW vēl ilgi būtu regulāra titula pretendente nr1)
Protams, viss atkarīgs no tā, kādi Lebronam plāni, lielais piķis+titula pretendente vai vnk piķis! Loģiski, ka jebkura komanda ar viņu būs stabila pretendente-jautājums tikai cik lielā mērā!
Lai vai kā, es ceru, ka viņš paliks Austrumos, kur papretīgo komandu ir krietni mazāk
, 2018-06-11 09:03, pirms 6 gadiem
Nu ko, paliekot šiem līgumumiem, GSW var apsveikt arī ar nākamā gada čempiona titulu.
Varbūt vienīgais variants, ja Lebrons (ko visdrīzāk viņš nedarīs) pievienosies SAS, tad Lebrons, Kawai un Aldridžs + Pops + gan jau vēl kaut ko piesaistīs.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
11

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.